Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
1. března 2018

Kapitán Novák: Poctivá práce je zárukou úspěchu

I ve druhém čtvrtfinálovém duelu dokázali sešívaní na domácím poli zvítězit, když obrátili zápas proti Přerovu ve svůj prospěch. „Soupeř se sice dostal zpočátku na koně, ale potom jsme zápas zvládli systematickou prací a poctivostí,“ zhodnotil kapitán Jan Novák. Momentální vedení série ale nepovažuje za výhodu, všichni si uvědomují, že cesta k dalším úspěchům bude dlouhá.

Doma jste dokázali dvakrát zvítězit a do Přerova tedy pojedete s náskokem. Jak byste zhodnotil druhý zápas v sérii?
Série se hraje na čtyři vítězné zápasy, takže se o výhodě úplně nedá mluvit. Pořád je před námi dost práce, ale druhé utkání jsme odmakali. První třetina asi nebyla moc velká pastva pro oči, hra byla nervózní a něco tomu všemu chybělo. Ale od druhé třetiny jsme předváděli lepší hokej, hráli jsme důrazněji, na tělo, byli jsme silnější na puku a takhle bychom měli odehrát celou sérii zápasů. Nesmíme na nic čekat a jak vidíme, soupeř s námi hraje velmi vyrovnaně a zatím vítězíme vždy rozdílem jedné branky a nemůžeme čekat, že se s góly roztrhne pytel.

Jan Novák s malými fanoušky po úterním klání

V úvodním utkání jste dokázali hned dvakrát ubránit přesilovku pět na tři. V tom druhém se to bohužel nepovedlo a inkasovali jste gól. Kde se stala chybička?
Situaci pět na tři je vždy těžké ubránit. V prvním utkání to vyšlo, teď bohužel ne. Objevil se tam jeden ze soupeřů a prostřelil to. Naštěstí tato situace nerozhodla celý zápas, sice se soupeř dostal na koně, ale potom jsme to nějak zvládli systematickou prací a poctivostí.

Ani ve druhém utkání v řadě jste nedokázali proměnit žádnou z přesilovek. Došlo od posledního zápasu k nějakému posunu?
Řekl bych, že přesilovky byly podstatně lepší než v úvodním zápase, ale stále chyběl gól. Byl tam lepší pohyb, drželi jsme se na puku, ve třetině a dostávali se blíž bráně. V prvním zápase byly přesilovky vyloženě na prd.

V polovině třetí třetiny rozhodl gólem na 2:1 Lukáš Krejčík. Jak byste popsal gólovou situaci?
Byl to krásný hokejový moment, na který jsem koukal ze střídačky. Všem se musel líbit, byl vyloženě pastvou pro oči. Kluci se dostali do přečíslení, nádherně vyřešili situaci před bránou a zásluha patří všem, co se na tom podíleli.

Dodala vám dvě vítězství sebevědomí?
Stoprocentně ano. Výhra vždy pomáhá, ale dobře víme, že se hraje na čtyři vítězné zápasy a tato série je velmi dlouhá. Zatím je to velmi vyrovnané a u nich to bude taky dost těžké.

Na co konkrétně se zaměříte při sobotním zápasem? Jaká bude příprava?
Samozřejmě si chceme dojet pro další výhru. Budeme se snažit hrát důrazněji jako v posledních dvou třetinách posledního zápasu, ve kterém byly osobní souboje, které jsme vyhrávali, snažili jsme se dohrávat hráče, všichni jsme se vraceli a poctivě makali. Neexistuje nic než poctivá práce, jde o play off, tady se člověk prostě musí snažit.

Autor Hana Hájková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více