Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. března 2018

Nedvídek: Odpočinu si v přírodě, pak už začneme zase pilovat

Svými ofenzivními výpady neustále zaměstnával přerovské beky a provětrával zubří obranné pásmo. K čtvrtfinálovému vítězství proti Přerovu pomohl nejen solidním výkonem, ale i jedním gólem a asistencí. Přestože Slavia opanovala sérii jednoznačným způsobem, podle forvarda Lukáše Nedvídka to na ledě taková „brnkačka“ rozhodně nebyla. „Zápasy byly hodně vyrovnané. My ale byli o chloupek lepší, a proto jsme to zvládli,“ hodnotil čtyřiadvacetiletý slávista.

Slavii se podařilo počtvrté porazit Přerov a postoupit do semifinále. Jaký byl poslední zápas z vašeho pohledu?
Do zápasu jsme měli celkem slušný vstup a dali brzy gól. To nás nakoplo. Vedení jsme navíc dokázali docela dlouho udržet. Jim se ale bohužel povedlo na začátku druhé třetiny srovnat, což nás trošku srazilo a byli jsme pod tlakem. Naštěstí jsme dali další branky a výsledek si pohlídali.

1+1
Tolik branek a nahrávek si Lukáš Nedvídek připsal v sérii proti Přerovu.

Poměrně dlouho jste museli hájit těsný náskok. Po fyzické i psychické stránce to asi bylo hodně náročné.
Přesně tak. Fyzicky i psychicky to bylo hodně náročné. Vlastně celá série, hlavně po fyzické stránce. Jsme rádi, že se nám povedlo to zvládnout.

Co bylo rozhodujícím momentem nedělního duelu. Které okamžiky mohly být klíčové?
Pro výsledek byly klíčové dvě situace. Zásadním momentem byl určitě gól na 3:1, a potom i ubráněné oslabení pět na tři. Pokud by v té chvíli Přerov snížil, byl by závěr ještě daleko těžší. My jsme se ale ubránili a už svůj náskok udrželi.

V průběhu celého zápasu, ale především na samotném konci, skvěle vychytal přerovské střelce David Honzík. Co říct k jeho výkonu?
David chytal výborně a ve spoustě šancí soupeře nás podržel. Mít skvělého brankáře je v play-off základ. A my takové gólmany máme.

Klíč k postupu? Gólmani, pásmo a oslabení, uvažuje Nedvídek

Přerov jste ve čtvrtfinále doslova přejeli 4:0 na zápasy. Odpovídá konečný výsledek dění na ledě?
Zápasy byly víceméně všechny hodně vyrovnané. První jsme vyhráli až v prodloužení, druhý jen těsně o jediný gól. I s utkáními v Přerově to bylo podobné. My jsme ale byli o chloupek lepší a díky tomu jsme to zvládli.

Pokud byste měl vyzdvihnout tři věci, na kterých mohla hra Slavie nejvíc stavět, jaké by to byly?
Zaprvé gólmani. Ti nás podrželi. Potom jsme dle mého celkem slušně bránili střední pásmo. Důležitá byla i ubráněná oslabení.

Čím vám Přerov dělal největší problémy. Co bylo v sérii jeho devizou?
Asi jejich houževnatost. Šli do toho naplno, bojovali, hodně dohrávali souboje. Díky tomu nám to znepříjemňovali a dokázali s námi držet tempo.

Jak jste se vypořádal s atmosférou při venkovních duelech. V hledišti to bylo vyhrocené, dokonce létaly kelímky…
To všechno k hokeji patří. Člověka to ještě víc vyhecuje a takhle by to mělo vypadat.

Slavii po „rychlém procesu“ se Zubry čeká delší pauza. Jak budete trávit volné dny?
Dám si určitě nějakou rehabilitaci, aby se tělo dalo do kupy. Zajdu si ven do přírody a budu odpočívat. Volno není dlouhé, brzy nám zase začne trénink. Na příštího soupeře se chceme a musíme co nejlépe připravit.

Za týden odstartuje ostře sledované semifinále. Na čem by mělo mužstvo do té doby zapracovat a jak se nejlépe připravit?
Nejspíš narazíme na Karlovy Vary, takže se určitě podíváme na nějaké video a podle toho se připravíme. Určitě máme co vylepšovat. Budeme se snažit odstranit nedostatky a naopak ještě víc vypilovat věci, které nás zdobí.

JSME V SEMIFINÁLE!🔴⚪️

Příspěvek sdílený HC Slavia Praha (@hcslavia),

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více