Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. března 2018

Startuje třaskavá bitva o baráž! Sešívaní začínají na ledě Energie

Finiš play off WSM Ligy je tady. Čtyři celky se poperou o dvě místenky do extraligové baráže. Slavii v cestě do bojů o nejvyšší soutěž stojí suverénní Karlovy Vary, které dominovaly v základní části a ani ve čtvrtfinále nedaly svému soupeři šanci. Slavia ale svou kůži nedá zadarmo. „Očekávám dlouhou sérii,“ říkal po posledním tréninku kapitán Novák.

Semifinále play-off: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Slavia Prah

Porovnání týmů (po čtvrtfinále)
21:3
Skóre
13:6
Jakub Flek (4+2)
Nejproduktivnější hráč
Martin Šagát (2+3)
Jakub Flek (4 góly)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (3 góly)
Michal Plutnar (2+3)
Nejproduktivnější obránce
Jindřich Barák (0+3)
Filip Novotný 97,2%
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 97,3 %
David Honzík 93,7 %
4:0 proti Vsetínu
Výsledek čtvrtfinále
4:0 proti Přerovu

Vyladit poslední detaily, dostat se do pohody. Sešívaní absolvovali před semifinále poslední trénink na svém ledě. Ve středu vyrazí do nepřátelského prostředí – v Karlových Varech rozehrají semifinále druhé nejvyšší soutěže.

„Takové zápasy se nehrají často. Doufám, že si to hráči uvědomují. Jdeme do toho odhodlaní vyhrát. Nezabalíme to, k tomu ani nemáme důvod. Viděli jsme videa ze zápasů. Jsme dobře připraveni,“ uvádí za sešívanou kabinu Jan Novák.

Tým se před středečním duelem zaměřoval mimo jiné na přesilové hry. „Trénujeme všechno, ale přesilovky už dlouho rozhodují zápasy. Podívali jsme se na video. Sledovali jsme hru soupeře v přesilovce, v pěti… I naši hru. Informací máme dost, jen je vstřebat a připravit se,“ těší se kapitán na zápasy o postup do baráže.

Novák bitev s Vary pamatuje desítky. Zkušený bek nechyběl ani u dvou extraligových finále (2008 a 2009), která Slavia s Karlovými Vary odehrála. „Vzpomínky na to určitě jsou pořád pěkné. To už je ale dávno, jsou to vzpomínky. Hokej už jinde, je jiná doba. Teď musíme proti tomuto soupeři zvládnout semifinále,“ vzkazuje.

Souboj nejlepších brankářů základní části

Zvládnout semifinále už však bude větší oříšek než postup přes Přerov v předchozím kole. Energie ovládla základní část a s extraligovými ambicemi je v sérii favoritem. Zbraně ale sešívaní skládat neplánují. „Semifinále bude náročnější, ale my ale zatneme síly a zadarmo kůži nedáme!“ zaznělo neméně odhlodaně od trenéra Razýma.

Filip Novotný měl po základní části nejlepší úspěšnost zákroků ze všch brankářů WSM Ligy. Proti Vsetínu dokonce lapil přes 97 % střel.

Jestli sešívaní museli ve čtvrtfinále bojovat s bouřlivou atmosférou na ledě soupeře, tak si Karlovarští museli projít snad peklem. V prvním kole totiž vyřadili bez zaváhání Vsetín, který hnal slavný a (především zaplněný) Lapač.

1:3
Jediná výhra v Edenu. Energie má ve vzájmených zápasech navrch. (Skóre 8:16)

V sérii proti Vsetínu skvěle zachytal Filip Novotný, který se s úspěšností zákroků dostal přes 97 %, čím potvrdil pozici nejlepšího brankáře základní části (94,9 %). V semifinále ho ale čeká zajímavý souboj. V protějším brankovišti totiž bude stát druhý nejlepší brankář základní části (92,8 %). Dominik Frodl sice ve čtvrtfinále odchytal kvůli nemoci jediný zápas, na semifinále už je ale připraven.

Čtyři vzájemné zápasy, jediná výhra v Edenu. I v tomto ohledu mají energetici navrch. „S touto matematikou to sice nevychází úplně dobře, ale play off je úplně jiná soutěž. Jede se na čtyři vítězné zápasy, to je dost dlouhá doba. Očekávám dlouhou sérii,“ říká Novák.

Sérii navíc Vary začnou doma, kde v obou případech slavily. „Domácí prostředí budou chtít využít stoprocentně. Očekávám slušnou návštěvnost,“ uvedl kapitán sešívaných a už přemýšlel nad silnými stránkami soupeře: „Ty tkví v pohybu. Umí se udržet v tempu po dlouho dobu. Mají čtyři vyrovnané lajny. Odehráli jsme s nimi čtyři zápasy, takže informací máme dost. Snad to všechno klapne.“

Novotného zasypeme střelami, vzkazuje za útočníky Doležal

Jiří Doležal má s vypjatými duely proti karlovarské Energii cenné zkušenosti. Sešívaný útočník totiž nechyběl u extraligových finále, které slávisté v roce 2008 a 2009 proti Západočechům odehráli.

Slavia už má za sebou poslední trénink před semifinále. Jaká je nálada, na co se tým ještě zaměřoval?
Zítra už nás čeká jen rozbruslení před zápasem… Snažili jsme se soustředit na to, co se nám dařilo proti Přerovu. Doufáme, že na to navážeme. Trochu jsme to vypilovali. Snad to bude dobré.

Jak těžký ten začátek bude? Semifinále načnete na ledě soupeře…
V sezoně jsme paradoxně hráli venku o něco málo lépe než doma. To by nám třeba mohlo trochu pomoct. Čeká nás ale kvalitní soupeř, který je na nás velmi dobře připravený. Důležité bude nedělat chyby a narušit jejich hru. Pokusíme se z toho dát nějaké góly, pak znervózní. Oni budou muset, bude to pro ně těžší.

Jiří Doležal nechyběl u dvou extraligových finále (2008 a 2009) proti Varům, v týmu Energie i pár sezon působil.

Proti Vsetínu kvalitně zachytal brankář Novotný (úspěšnost přes 97 %). Co na něj útočníci vymyslí?
Budeme se snažit tlačit co nejvíc před branku, aby měl zakrytý výhled. To je pro gólmany obecně nepříjemné. Zasypeme ho střelami, nějaká se pak ujme.

V čem podle vás tkví největší síla soupeře?
Celou sezonu dominovali soutěži. Dostávají málo branek. Útočníci dávají hodně branek, je to prostě kvalitní soupeř.

Bude pro vás semifinále s Energií nějakým způsobem speciální? Ve Varech jste pár sezon odehrál, máte zkušenosti i z obou finále extraligy, které Slavia proti Energii odehrála…
Výrazně to neřeším. Znám ale pár lidí, kteří tam stále působí. To už je jen takové zpestření celé série.

Jakou očekáváte v prvním zápase atmosféru? Ve srovnání s Přerovem to bude asi něco jiného.
V Přerově to bylo skutečně bouřlivější. Nevím, kolik lidí na semifinále přijde. Mohlo by to být slušné číslo, atmosféra by nemusela být špatná. Doufám v podporu slávistických fanoušků, kterých v Přerově rozhodně nebylo málo.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více