Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
1. dubna 2018

V Edenu se odehraje 24. ročník Memoriálu Jiřího Baráka

Od středy 4.4. do neděle 8.4. se bude konat už 24. ročník Memoriálu Jiřího Baráka. Tradiční turnaj mladších dorostenců pořádá za podpory hlavního města Prahy Slavia a na ledě v Edenu přivítá Spartu, Liberec, Třemošnou a slovenskou Skalicu.

Už po čtyřiadvacáté se na Zimním stadionu v Edenu bude konat jeden z nejznámějších turnajů pořádaný Slavií. Pětice celků dorostu bude bojovat o výhru na Memoriálu Jiřího Baráka.

Jiří Barák patřil k největším slávistům, během svého života se neustále pohyboval kolem nejstaršího českého hokejového klubu. Trénoval mládežnická mužstva i sešívané áčko, stal se členem výboru ledního hokeje a byl ředitelem několika mládežnických turnajů.

V roce 1974 dostal funkci ředitele nově zastřešeného stadionu a pod jeho vedením se v Edenu konalo i několik zápasů mistrovství světa v roce 1985.

Ve Slavii se pohybovali i Barákovi potomci, syn Jindřich byl několik let v představenstvu klubu a vnuk prošel mládeží a v poslední sezóně patřil ke stabilním členům slávistického áčka. Působil ale i na Slovensku a zahrál si třeba i za Litoměřice.

Po smrti Jiřího Baráka v roce 1991 se na jeho počest koná turnaj nesoucí jeho jméno. Naposledy si celkovou výhru odvezla Sparta.

Čtyřidvacátého ročníku se zúčastní pět týmů, hrát se bude systémem každý s každým, dohromady tedy bude k vidění deset utkání, po kterých se vytvoří tabulka. Žádné vyřazovací boje se konat nebudou.

Aktuální informace o turnaji najdete na oficiální facebookové stránce turnaje.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více