Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. února 2018

Vyprodaný Eden uvidí valentýnský šlágr

Dalo by se to nazvat utkáním sezony. Sešívaní, kteří poslední tři zápasy prohráli a zkomplikovali si tak boj o třetí příčku, přivítají Kladno. To nejen, že je právě na vysněné pozici červenobílých, do vyprodaného Edenu ale navíc přiveze legendu světového formátu. Už tak silný soupeř dorazí posilněn o Jaromíra Jágra, jenž bude chtít utnout dvouzápasovou sérii porážek!

49. kolo: HC Slavia Praha vs. Rytíři Kladno

Porovnání týmů
6. místo (83 b.)
Postavení v tabulce
3. místo (86 b.)
135:109
Skóre
156:114
David Šafránek (10+24)
Nejproduktivnější hráč
Patrik Machač (15+27)
Zdeněk Doležal (16 gólů)
Nejlepší střelec
David Tůma (20 gólů)
Jiří Drtina (9+21)
Nejproduktivnější obránce
Petr Štindl (4+15)
Dominik Frodl 93,11 %
Patrik Polívka 88,32 %
Úspěšnost brankářů
Lukáš Cikánek 90,82 %
Miroslav Kopřiva 89,11 %
Karlovy Vary - Slavia 4:3
Poslední zápas
Kladno – Litoměřice 1:4

Zápas o šest bodů. Často používaná fráze je v případě středečního klání mezi Slavií a Kladnem opodstatněná. Tři kola před koncem totiž vrcholí souboj o co nejlepší výchozí pozici pro play-off a oba soupeře v tuto chvíli dělí tři body. Slávisté se tak v případě vítězství mohou dotáhnout na svého rivala a polepšit si v našlapaném středu tabulky.

Nebudou to však mít snadné. Poslední tři zápasy ekipa z Vršovic nezvládla, po prohrách s papírovými outsidery z Třebíče (0:2) a Ústím nad Labem (3:5) padla i na ledě silných Karlových Varů 3:4. Podle David Honzíka, který Pražanům podruhé v sezoně kryl záda, za výsledek může špatný vstup do první třetiny.

„Úvod jsme zkrátka nechytili, Energie nás točila v pásmu,“ vysvětloval po utkání čtyřiadvacetiletý gólman sešívaných. „Dostali jsme dva smolné góly, ve druhé třetině jsme se pak zlepšili. Škoda, že si neodvážíme alespoň bod.“

Na smutek však není čas. Los si pro červenobílé na závěr základní části připravil hned trojici náročných utkání. To v Karlových Varech už mají svěřenci trenéra Razýma za sebou, nyní je v Edenu čekají Rytíři. A pro slávistické fanoušky to bude zápas roku.

V záři reflektorů. Hokejové Kladno žije návratem legendy

Ne, že by se jinak jednalo o neatraktivního soupeře. Kladenští dlouhodobě patří mezi rivaly týmu z Vršovic, vzájemné zápasy se datují daleko do historie. Když k tomu připočteme tradičně výbornou diváckou kulisu, tak utkání právě s bývalým celkem Poldi rozhodně každý rok patří mezi trháky celé WSM ligy. Právě na valentýnskou středu to ale bude jiné. A to kvůli jednomu jedinému muži.

Jaromír Jágr. Ať se v republice zeptáte kohokoliv, všichni budou znát jméno legendy světového hokeje. Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL, olympijský vítěz z Nagana a nejstarší střelec v dějinách mistrovství světa dlouho křižoval napříč kluby právě v zámořské soutěži. O jeho potencionálním odchodu zpět do rodné vlasti se spekulovalo už na konci minulé sezony. Ale až vleklá zranění, kvůli kterým se nedostával do sestavy v Calgary, přiměla legendární osmašedesátku k návratu domů.

A návrat to byl vskutku velkolepý. Doslova by se dalo říci, že od 29. ledna, kdy byl přestup potvrzen, přerostl zájem o druhou nejvyšší soutěž samotnou extraligu. Poprvé naskočil do ostrého utkání necelý týden poté, kdy před rekordní návštěvou sezony (7 500 diváků) v Liberci porazil se svým Kladnem Benátky 7:2. K vítězství tehdy přispěl třemi asistencemi.

Jako kdyby však vysoké vítězství Rytířům spíš uškodilo. Čtyři dny po televizním klání nastoupili na ledě silného Přerova, kde i přes další Jágrovu asistenci padli 1:2. Ještě horší výsledek navíc přišel v posledním domácím utkání proti Litoměřicím. Prohra 1:4 a výhry konkurentů v boji o třetí příčku pořádně zamotaly tabulkou. Ztráta třetího místa by pro středečního soka sešívaných byla hodně bolestná.

1733
Přesně tolik zápasů odehrál v NHL Jaromír Jágr. Jen dva hráči v historii zvládli více.

O nepovedených výsledcích a s tím spojené nervozitě, kterou nyní v obavě o třetí příčku kladenští prožívají, ví i jediný střelec z utkání s Litoměřicemi Jan Kloz. „Chybí nám lehkost. Zápasy, co jsme měli vyhrát, dopadly skoro debaklem. Nemůžeme jen tak lusknout prstem, musíme teď udělat vše proto, abychom začali hrát jinak.“

A právě Kloz je jedním z těch, na které se budou Rytíři ve středu spoléhat. Se sedmatřiceti body je druhým nejproduktivnějším hráčem Středočechů, více bodů nasbíral už jen Patrik Machač. Trojlístek střelců doplňuje s dvaatřiceti body exústecký David Tůma.

I v obraně mají Kladenští oporu. Se 114 obdrženými brankami patří mezi čtvrtou nejlepší v soutěži, o pět branek právě za Slavií. Svůj podíl na tom má i bývalý slávista Miroslav Kopřiva, jenž kryje záda Lukáši Cikánkovi. Nejproduktivnějším obráncem je pak s devatenácti body Petr Štindl.

Jágrovi se na Slavii daří, poslední tři utkání však prohrál

Jaromír Jágr nastoupí ve středu proti Slavii poosmé v kariéře. V sedmi odehraných utkáních se trefil jednou, zaznamenal ale šest přesných asistencí. Poprvé se tak stalo v sezoně 1994/95 právě v Edenu, naposledy pak při výluce NHL v sezoně 2012/13.

Při zmiňované výluce se sešívaní s Kladnem utkali čtyřikrát, z toho třikrát byl v kádru soupeře i Jágr. Fanoušci si pamatují zejména první z těchto tří duelů, kdy Rytíři přesunuli svůj domácí zápas do O2 Areny. Tam se před zraky více než 15 tisíc diváků proháněli také například Roman Červenka nebo Vladimír Sobotka, kteří po jedné brance přispěli k vítězství Slavie 3:2.

4000
Taková je kapacita vršovického Edenu. Do poslední sedačky bude zaplněn poprvé po téměř třech letech.

Výsledek se odhadnout nedá, jedno je však jisté. Utkání se odehraje ve skvělé atmosféře, vždyť všechny zbývající lístky se po oznámení Jágrova příchodu do WSM ligy vyprodaly takřka přes noc! Poprvé od sezony 2015/16 tak bude Eden zaplněný do posledního místečka. Příchozí fanoušci navíc mohou využít akce slávistického fanshopu, který k vybranému oblečení nabízí dětskou verzi zcela zdarma!

Jeden z nejsledovanějších zápasů roku začne na Valentýna v 18:00. Ať již budete se svojí drahou polovičkou přímo na stadionu, nebo doma u internetového přenosu, držte slávistům palce!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více