Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. dubna 2018

Zdeněk Doležal o sezoně: Pro tým dobrá, pro mě trochu rozpačitá

Ačkoliv ho v průběhy sezony hned několikrát zastavilo zranění, patřil v červenobílé sestavě k těm nejlepším. Na jedné straně Zdeněk Doležal sázel branky, na druhé jich spoustu připravil i pro své spoluhráče. Se Slavií sice nedokráčel až na vrchol, přesto podle něj mužstvo uhrálo solidní výsledek. Z osobního hlediska už tak spokojený nebyl. „Z týmového pohledu to byla dobrá sezona. Osobně to byl trochu rozpačitý rok,“ přiznal čtyřiadvacetiletý forvard. A poodkryl i to, zda se znovu objeví v sešívaném dresu.

Slavii před pár dny po prohře s Vary skončila sezona. Jak byste ji zpětně a z pohledu celého týmu zhodnotil?
Sezonu bych zhodnotil tak, že jsme uhráli to, co jsme chtěli. Určitě jsme tajně doufali, že bychom mohli Vary alespoň trochu potrápit a víc se přiblížit baráži, ale to se nepovedlo. Hodně nás to mrzelo, ale tým odehrál, na co měl. Je škoda, že se nám nepodařilo v semifinále uhrát ani jeden zápas, protože jsme na to určitě měli. Ale z týmového pohledu to byla podle mého dobrá sezona. Byly tam sice výsledkové výkyvy, ale odehráli jsme to, co jsme potřebovali a chtěli.

I když vás zastavila zranění, vstřelil jste v sešívaném dresu dvacet branek. Jaký byl uplynulý hokejový ročník pro vás osobně?
Z osobního pohledu to pro mě byl trochu rozpačitý rok. Měl jsem dvě zlomeniny a na taková zranění jsem z minulých let nebyl vůbec zvyklý. Ale když jsem se na přelomu roku uzdravil, byl jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci ke čtvrtému místu. Převažují klady.

34
Tolik bodů zaznamenal Z. Doležal v sešívaném dresu. Vsítil 20 branek a přidal 14 asistencí.

Které období byste z herního hlediska označil jako nejvydařenější?
Přelom roku a leden pro mě byly asi nejlepší. Vyléčil jsme zranění a i s trenérem jsme konečně našli společnou notu. Pak si myslím, že jsem konečně hrál to, na co jsem měl. Do té doby jsem se trochu trápil. Hlavně, že se to nakonec nastartovalo.

Složení jednotlivých útoků se poměrně často měnilo. S kým se vám hrálo nejlépe?
Nemůžu říct, že by se mi s někým hrálo špatně. Samozřejmě tady jsou hokejisté, se kterými si člověk sedne líp nebo hůř. Trenér nás ale víceméně celou sezonu točil. A to mě i trochu mrzelo, protože jsme třeba neodehráli prakticky ani dva zápasy ve stejném složení. Když bych měl ale jmenovat, hrálo se mi dobře třeba s Lukášem Nedvídkem a Lukášem Krejčíkem.

Když na sezonu nahlédneme z opačného úhlu. Na co byste z ní nejraději zapomněl?
Kromě zranění bych nejradši zapomněl na všechny porážky. A asi taky právě na zápas s Kladnem. Kdybychom ho bývali dovedli do vítězství a nedostali minut před koncem gól, třeba bychom ještě uhráli třetí místo. Tam se to docela zlomilo, takže to trošku mrzí.

Chvíle, kdy jste nemohl hrát, byly asi hodně náročné, že? Navíc kvůli zraněním, na která jste nebyl zvyklý.
Bylo to těžké hned z několika důvodů. Samozřejmě jsem chtěl být s klukama na ledě a nešlo to. Navíc jsem odtrénoval celou přípravu na suchu i na ledě a když se začaly hrát přípravné zápasy, zlomil jsem si ruku poprvé. Vynechal jsem takřka všechna utkání, což pro mě nebylo moc dobré, protože jsem byl po přípravě nastartovaný a musel dva měsíce vynechat. Ostatní už mezitím byli rozjetí a já naskočil do rozjetého vlaku.

Pokračování ve Slavii? Asi nezůstanu, říká Doležal

I přesto jste stihl řadu skvělých zápasů. Byly pro vás během roku nějaké momenty, jež se dají označit jako nezapomenutelné?
Určitě by to byl domácí zápas proti Kladnu, se kterým přijel Jaromír Jágr. Ať je to jak chce, proti němu si chce zahrát každý. Navíc bylo vyprodáno a až na smolnou prohru to byl výborný zápas. Pak mi určitě utkvěl duel se Vsetínem, který jsme otočili z 0:4 na 5:4. Skvělé bylo i vyhrané čtvrtfinále s Přerovem.

Zdeněk Doležal si v uplynulé sezoně užil třeba zápas se Vsetínem, který Slavia skvěle otočila.

Do Slavie jste přišel před rokem jako jedna z hlavních posil. Jak jste se sžil s novými spoluhráči a kabinou?
V kabině nebyl žádný problém, byla tady super parta. Z tohohle hlediska jsem byl spokojený.

Letošní sezona pro vás definitivně skončila, kde a jak se chystáte strávit volno?
Určitě budu hodně odpočívat. Přítelkyně už kouká po dovolených a pokud dostane v práci volno, vyrazíme někam do tepla. Na to už se moc těším.

Jak vidíte svou budoucnost v sešívaném dresu. Bude jméno Zdeňka Doležala figurovat na soupisce i v příštím ročníku?
V současnosti už probíhají nějaká jednání. Jak se Slavií, tak s jinými kluby. Spíš si ale myslím, že tu nezůstanu.

Pokud se naplní pravděpodobnější varianta, půjdete takříkajíc o dům dál. Co vám angažmá v Edenu dalo?
Slavia mi dala spoustu nových kamarádů a zkušeností. Zahrál jsem si ve skvělém týmu, v tradičním klubu. Teď uvidíme, co bude dál.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více