Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.3.2005

Růžička se Sklenářem otočili zápas

SF1, sobota 19.3.2005, Slavia - Sparta
Slavia
2:1
1:1, 0:0, 1:0
Sparta

Branky: 10. Růžička (Sklenář), 44. Sklenář (Růžička, Kauschitz) - 4. Meidl (Spudil). Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Brož - Višňák, Moščic, Jebavý, Roth, Drbohlav, Soldán, Lang, Beránek - Sklenář(C), Růžička, Stoklasa - Krejčí, Škaloud, Kachlík - Indra, Jiránek, Hafenrichter - Malárik, Kauschitz, Uleščenko

Sparta

Neuvirth - Vrána, Procházka(C), Spudil, Kosek, Sem, Vošmik, Malý, Hanzl - Rybecký, Mrňa, Kafka, Regner, Karpov, Morkes, Kupec, Novotný, Burian, Meidl, Slaba, Kolařik

Slavisté si ve čtvrtfinále bez problémů poradili se Vsetínem a ve stejné roli favorita nastoupili i proti Spartě. Utkání přineslo velké nasazení, emoce, krásné akce a vůbec dobrý hokej. Sparta šla brzy do vedení, to když ve 4. minutě využil Meidl přesilovou hru 5 na 3. V 10. minutě odpověděl po nahrávce Sklenáře Vladimír Růžička. Druhá třetina patřila Slavii, ale gól se jí vstřelit nepodařilo. Branka padla až na začátku třetí a opět v ní měli prsty oba hráči z první řady. Tentokráte si role vyměnili a gól vstřelil Sklenář. Utkání mělo velice solidní návštěvu a oba týmy měli své hlasité příznivce s bubny.

Utkání začalo naplno hned od prvního střídání a horko bylo před oběma bránami. Ve třetí minutě poslal hlavní arbitr Slavii do tří a 32 vteřin před návratem čtvrtého hráče padla branka. Spudil vypálil od modré, Brož puk neudržel a Meidl dopravil puk do brány. Klasickou přesilovou hru si zahrála i Slavia. Dvakrát v ní nepříjemně pálil Drbohlav. V další početní výhodě, opět hostujícího týmu, si počínali slávisté velmi zkušeně. Nejdříve Malárik a pak i Jiránek, skvěle podrželi puk. Sparta vyloučená za příliš mnoho hráčů na ledě inkasovala v oslabení. Vladimír Růžička zatáhl do pásma, dal doleva na Sklenáře, ten mu puk vrátil před brankoviště a syn slávistické ikony se včas zorientoval a uklidil ho do brány. Slavia byla na puku častěji. Stoklasovu střelu vyrazil Neuvirth maskou. Na druhé straně, po akci přihrávajícího Novotného a střílejícího Buriána, stál na konci samostatného nájezdu druhého jmenovaného Brož. V další početní výhodě, tentokráte Slavie, trefil Drbohlav tyčku. V poslední minutě ještě dorážel před bránou Karpov, ale bez výsledku.

Druhá třetina začala zvlášť zostra, se šancemi na obou stranách. Ani úvodní minuty druhé části se neobešly bez vyloučení. Slavia začala získávat převahu. Na ledě se strhla přehlídka individuálních akcí a technických fines. Roth si s dotírajícím soupeřem poradil šikovnou narážečkou o konstrukci brány, Indra se prokličkoval přes několik hráčů a několik výborných zákroků předvedl Miroslav Brož. Po návratu z trestné lavice, se dostal do samostatného nájezdu David Sem, ale neproměnil. V polovině třetiny se Sparta dostala pod tlak a často to i při hře v plném počtu připomínalo přesilovou hru. Po přihrávce Růžičky se protlačil Sklenář před bránu, ale tísněn soupeřem nezakončil. Další parádní akci předvedli slávisté. Škaloud zatáhl puk za modrou, šikovně předal Rothovi, ten mu v pravou chvíli vrátil a slávistický centr nepříjemně pálil. Sparta se zcela vytratila a na ledě existoval jediný tým, a to Slavia.

I začátek třetí dvacetiminutovky přinesl svižný hokej s mnoha střeleckými pokusy. Kauschitz, který od druhé třetiny nastupoval místo Stoklasy v první řadě, našel výbornou křížnou přihrávkou Růžičku, ten posunul na Sklenáře a jeho samostatný nájezd zakončený perfektní střelou mezi betony znamenal vedení. Brankář Brož si svými zákroky získal slávistický kotel. Domácí ve svém nasazení poněkud polevili a hra se vyrovnala. Spartě se dařila hra v početní výhodě a několikrát nebezpečně zahrozila. Hosté toužili po vyrovnání a hra tomu odpovídala. Slávisté si však závěr pohlídali a soupeři nedovolili ani powerplay.

Ohlasy trenérů

Karel Najman (trenér, HC Sparta Praha)

Zhodnocení zápasu "Viděli jsme dobrý zápas. Myslím, že to bylo velice vyrovnané. Udělali jsme tady dvě hrubé chyby a Slavia je potrestala. My jsme šli dvakrát sami na bránu a nedali jsme. Druhou třetinu byli jasně lepší domácí, jinak to bylo vyrovnané."
Co budete chtít do druhého zápasu zlepšit? "Tak určitě bychom potřebovali zvýšit agresivitu. Dneska jsme vůbec nešli do těla, což bylo markantní hlavně v druhé třetině."

Martin Pešout (trenér, HC Slavia Praha)

Zhodnocení zápasu "Bylo to klasické utkání playoff. Bohužel jsme do něj vstoupili nešťastně, protože jsme už ve třetí minutě hráli dvě minuty ve třech a dostali jsme gól a potom nebylo lehké se 57 minut tlačit dopředu, protože jsme naráželi na výborného gólmana a organizovanou obranu. Já si myslím, že ta hokejovost zvítězila a my jsme tam dvě hokejové akce měli a dokázali jsme utkání strhnout na naši stranu. Je jedno jestli to bylo 5:1, nebo 2:1, počítá se vítězství. Udělali jsme první krok do finále."
S čím půjdete do druhého zápasu? "Určitě to bude těžké utkání. Bude se hrát na Spartě a domácí jsou na hraně, když prohrají tak skončí a půjdou do toho po hlavě. Myslím, že by nám to mohlo vyhovovat, protože venku hrajeme vždycky lépe. Věříme, že by jsme to utkání mohli zvládnout."

Miroslav Brož (brankář, HC Slavia Praha)

Co říkáš na hojnou návštěvu a hlavně na fanoušky z kotle Slavie? "Já ty lidi znám, před zápasem jsem s nimi mluvil a říkali mi, že přijdou. Ale opravdu jsem nečekal že jich bude tolik. Atmosféra byla opravdu výborná a dobře se v ní hrálo. Fanoušci byli výborní, Fakt hustý. Chtěl bych jim poděkovat a ať zase přijdou povzbudit."
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více