Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.9.2005

Slávistky si poradily i s Litvínovem

5. kolo, neděle 25.9.2005, Slavia - Litvínov
Slavia
5:1
3:0, 1:1, 1:0
Litvínov

Branky a asistence: 2. Ivičičová (Hajduková), 7. Pavelcová (Šťastná), 9. Šťastná (Jandíková), 37. Ivičičová (Hajduková), 44. Vojáková - 36. Zíbarová.
Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 37:20

Sestavy

Slavia

Matějů - Vojáková, Lužová, Jandíková, Bukvová, Horálková, Müllerová - Nosálová, Havlíčková, Dubnová - Manhartová, Šťastná, Pavelcová - Ivičičová, Hajduková,Hejdová - P.Zelenková, Kostelecká

Litvínov

Kutnerová - Bočková, Burková, Pravdová - Zíbarová, Bogliová, Hrbková - Šrámková, Povová, Kroutilová

V nedělním utkání ženské hokejové ligy přivítaly slávistky na ledě v Kralupech nad Vltavou tým Chemopetrolu Litvínov. Na svého soupeře, který přijel jen s jedenácti hráčkami do pole, vlétly slávistky hned v úvodu a v deváté minutě už svítil na tabuli stav tři nula. V dalším průběhu hry už Litvínov nepouštěl domácí do tolika vyložených šancích a naopak sám několikrát zahrozil, stačilo to však jen čestný úspěch a převaha zůstala na domácích hokejkách. Slavia si v pohodě dokráčela k pátému vítězství v sezóně a získala zatím plný počet bodů. Při výhře 5:1 střílely branky: Ivičičová 2x, Pavelcová, Šťastná a Vojáková.

Do utkání vstoupily slávistky dobrým pohybem, soupeře přebruslily a brzy také přišly šance, ze kterých padaly góly. Nájezd dvojice Nosálová – Dubnová ještě litvínovská branka přežila bez pohromy, ale o pár desítek vteřin později se dostala do úniku Ivičičová, která si rozhýbala gólmanku hostí Kutnerovou a po blafáku zasunula puk do odkryté klece – 1:0. Slávistky poté hrozily i při vlastním oslabení, jak naložit s přesilovkou ukázaly Litvínovu o pár minut později. Po střele Jandíkové od modré čáry prokázaly slávistky velký důraz před brankou, když se ujala asi třetí dorážka Pavelcové – 2:0.

V 8.minutě musela poprvé vážněji zasahovat na druhé straně Matějů. Výborný úvod Slavie završila 9.minuta, kdy se po pravém křídle prodrala Jandíková a připravila ideální střeleckou pozici pro Šťastnou – 3:0. Ve druhé desetiminutovce první třetiny ubylo slávistických šancí a přečíslení, v útoku se začaly osmělovat i litvínovské hráčky. Ve 12.minutě měla velkou možnost Hrbková, ale z očí do očí proti Matějů nic nevymyslela. Na druhé straně dobře kombinoval třetí slávistický útok, další gól ale po akci Hejdová – Ivičičová už nepadl.

V průběhu druhé třetiny Litvínov ještě více zlepšil obranu a hrála se vyrovnaná partie, o zajímavé momenty před oběma brankami nebyla nouze. Nosálová po kličce do středu pálila nepříjemně zpoza bránicí hráčky, potom to zkoušela z kruhů Havlíčková, šikovnou akcí se prezentovala Manhartová, která se dokázala uvolnit na malém prostoru. Dvě litvínovské šance přišly v 27.minutě, kdy Bogliová zatáhla po levém křídle puk do útočného pásma a připravila možnost pro spoluhráčky z útoky, proti střelám Zíbarové podržela Slavii jistá Matějů.

Druhá třetina přinášela stále více nepřesností, především domácí po několika hluchých minutách probudil až výpad prvního litvínovského útoku. V 36.minutě se hostující celek radoval z gólu, po dvou neproměněných šancích dostala puk za záda Matějů natřikrát Zíbarová – 3:1. Zápas tak dostal nový náboj, po chvíli navíc Litvínov měl výhodu přesilové hry. Odehrál jí však velice špatně a trest přišel záhy. V oslabení se dostala do dobré pozice aktivně hrající Ivičičová, vypálila a po teči skončil puk v brance – 4:1. V závěru druhé třetiny ještě útočila na hattrick, zpoza brány si vybruslila pro šanci, ale Kutnerová jí svým zákrokem radost překazila.

Po čtvrtém gólu bylo o osudu zápasu asi už rozhodnuto, dvě litvínovské pětky neměly síly na zvrat. Do třetí třetiny udělal trenér Slavie Karel Manhart několik změn ve složení útoků pro oživení hry. Ve 44.minutě přišel poslední a překvapivý gól zápasu, když lehké nahození Vojákové od mantinelu propadlo Kutnerové mezi betony do sítě – 5:1. Matějů pak úspěšně čelila střele Zíbarové a prokázala výborný postřeh, překvapit se nenechala ani při tvrdé ráně Bočkové.

Další minuty už patřily Slavii, litvínovská gólmanka si několika výbornými zákroky napravila reputaci po pátém gólu. V 50.minutě lapila tečovanou střelu Šťastné, která mířila do horního rohu. Stejná hráčka se dostávala do šance i o čtyři minuty později po akci Manhartové. V posledních vteřinách zápasu se naskytlo Slavii ještě přečíslení 2 na 1, Havlíčková nakonec vzala zodpovědnost na sebe a volila střelu, která skončila jen ve výstroji Kutnerové. Na vítězství Slavie se ale nic nezměnilo.

Po pěti odehraných kolech vede Slavia tabulku skupiny A se ziskem 10 bodů a skóre 43 ku 4. Příští víkend je první reprezentační pauza, další zápas odehrají slávistky za čtrnáct dní na ledě Dračic z Karlových Varů.

Ohlasy trenérů
Karel Manhart (trenér HC Slavia Praha - ženy): "Jsem spokojen hlavně s úvodní částí zápasu. Daří se nám a hráčky pomalu získávají na sebevědomí. Podobně jako v Berouně jsme si ale vybrali „slabou chvilku“. Ve druhé třetině jsme začali kupit hrubé chyby, hra ztrácela na přesnosti, také jsme špatně bruslili. Toho zkušený soupeř musel zákonitě využít a z postupného tlaku vytěžil ve 36.minutě branku. Rozhodnutí utkání přinesla rychlá odpověď při našem oslabení. Potom jsme již utkání dohráli s přehledem."
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více