Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.3.2006

Dorostenci podlehli Zlínu 1:2, stav série srovnán

SF2, čtvrtek 16.3.2006, Slavia - Zlín
Slavia
1:2
1:1, 0:1, 0:0
Zlín

Branky a nahrávky: 12. Kauschitz (Kachlík) - 19. Puna (Jurík, Vlach), 38. Puna (Jurík). Rozhodčí: Souček - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 105.

Sestavy

Slavia

Brzobohatý - Beránek, Koumal, Mazanec, Jebavý, Roth, Stejskal - Kachlík, Růžička, Petráň, Hafenrichter, Vokál, Stoklasa, Fára, Indra, Kauschitz.

Zlín

Sedláček - Rašner, Jordán, Andráši, Vodák, Musil, Matula - Finsterle, Jurík, Golš, Puna, Vartovník, Jankovský, Vlach, Okénka, Rachůnek, Šoula, Čech, Okál, Křemeček.

P r a h a - Vyrovnaná bitva plná urputného hokeje byla k vidění ve druhém semifinálovém utkání se Zlínem. Nemnoho šancí hokejisté proměnili v pouhé tři góly, diváci spíše viděli šermování hokejkami a tvrdé souboje u mantinelů. Jako první skóroval Kurt Kauschitz, to však bylo ze strany domácích vše. Hamé vstřelilo o jednu branku víc, a tak se o finalistovi rozhodne až v sobotu na Valašsku.

Začátek dával naději, že to bude zápas plodný na šance, protože hned po půlminutě musel na trestnou lavici Stoklasa. Zlín tak hned zpočátku mohl soupeře dostat pod tlak, avšak Valaši si v přesilovkové kombinaci počínali mizerně. Ani domácí se v prvních minutách nedokázali prodrat do vážnějších příležitostí, a tak se oba celky zaměřili spíše na perfektní obrannou činnost. Úvodní šanci tak měl na svědomí slávistický Vokál až v 5. minutě. Po buly v útočné třetině se zmocnil puku a pohotově vypálil, brankář Sedláček však kotouč skryl ve výstroji. Pražané se přece jen snaží o trochu víc něco vymyslet, ale zarputilá defenziva hostů pracuje na sto procent. A když už se v 9. minutě dostal Stoklasa do dvou šancí, tak nejprve obdržel v dobré pozici přihrávku na paty, podruhé zase byl při nájezdu zboku blokován zlínským bekem, a tak neměl sílu na razantní zakončení.

Domácí snaze o vzepětí pomáhají dvě přesilovky. V první kroužil za brankou Růžička, poté vyjel a vystřelil, ale Sedláček se včas přesunul. V té druhé před brankovištěm namířil Kachlík přihrávku od mantinelu jen do brankáře, a tak za něj dílo dokonal Kauschitz. Změna bezbrankového skóre hokeji pomáhá, obrany jsou na chvíli prostupnější. Ale jen do doby, než předvedli krásnou gólovou akci Zlínští. V přesilové hře přihrál od modré na brankovou čáru podél mantinelu Vlach Juríkovi, ten přesně našel před brankovištěm najetého Punu, který srovnal na 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili s větším hladem po gólu hráči Hamé. Před brankami se blýskalo hlavně při nestejném počtu hokejistů na ledě. Z této kategorie bylo zuřivé dorážení Golše a Vlacha, únik Indry či zblokovaná střela Kauschitze. Diváci si také poslechli zvonkohru Brzobohatého tyče, do níž vyrazil Rachůnkovu jedovku. Ve 38. minutě už ale opora Slavie na Punův nechytatelný taháček z mezikruží nestačila.

Zpočátku poslední části mohl zvýšit Vlach, když vyjel zpoza branky a už už se chystal zasunout kotouč za brankovou čáru, ale Brzobohatý instinktivně nechal svůj levý beton na správném místě. Ve 48. minutě se Zlínským málem stalo osudné zaváhání Sedláčka, Kauschitz však vyrovnání odmítnul. Slavia je aktivnější, ale oboustranně tvrdá hra, kterou rozhodčí pouštějí, jejich snaze nenapomáhá. Přesto si ale pár příležitostí vytvoří: Růžička pálí z úhlu do Sedláčka a v gólovce špatně míří Kachlík. Na druhé straně Jurík obral rozehrávajícího Rotha, ale při kličce narazil na Beránka. Blíží se závěrečné minuty, jenže domácím se nedaří usadit se v útočném pásmu. Až třináct sekund před koncem nadchází čas pro odvolání Brzobohatého z branky a nasazení šestého hráče do pole. Za krátkou dobu se sice dostali k několika střelám, ty však houština modrožlutých těl nepropustila.

Ohlasy trenérů
Rudolf Dlouhý (Slavia): "Dneska se potvrdilo, že celé play-off je o ukázněnosti hráčů a schopnosti využívat přesilové hry. V tom byl soupeř lepší. V druhé polovině zápasu jsme si vytvořili tlak, ale to bylo také způsobeno vývojem, bohužel se nám vyrovnat nepodařilo. Nic však není ztraceno, ve Zlíně se můžeme radovat zase my."
Autor Tomáš Kubánek
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video