Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.9.2006

Hokejistky Slavie vykročily do nového ročníku vítězně

1. kolo, sobota 2.9.2006, Slavia - Kladno
Slavia
5:2
2:1, 2:0, 1:1
Kladno

Branky: Jurčová 2, Holešová, P.Zelenková, Studentová - Vacková, Nováková. Nahrávky: Havlíčková 2, Nosalová 2, Kroutilová, Manhartová, Jandíková - Vojáková, Vacková, Melicheríková. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 29:18.

Sestavy

Slavia

Matějů - Jandíková, Bukvová, Ivičičová, Horálková, Mullerová, Pekárková - Šťastná, Holešová, Manhartová – Zelenková, Studentová, Nosalová - Kroutilová, Havlíčková, Jurčová

Kladno

Hned na úvod nového ligového ročníku ligy žen v ledním hokeji svedl k sobě los dva týmy Slavie a Kladna, kde o atraktivitu utkání a správný sportovní náboj není nikdy nouze. A nebylo tomu jinak ani v tomto utkání. Před zahájením nové sezóny totiž přestoupilo z pražské Slavie do Kladna hned několik hráček – Vojáková,Kostelecká,Lužová a naopak manager a trenér Kladna Jiří Němec zase naopak dnes obléká dres Slavie.

Slavia od samého začátku využívala ke hře vše, co nasbírala v období letní přípravy a na soustředěních – sílu, rychlost a když k tomu přidala ještě bojovnost a několik kombinačních prvků, měla utkání pod kontrolou a jen několik málo chyb a nepozornosti v obraně a v rozehrávce dostávalo hosty z Kladna do ojedinělých šancí. Kladno však z mála vytěžilo maximum domácí naopak využili jen určité procento ze svých šancí.

Uklidňující branku Slavie v sedmé minutě vstřelil nově sestavený třetí útok Kroutilová - Havlíčková - Jurčová a nová posila ze Slovenska Petra Jurčová pak se svým útokem přidala i svou druhou branku v 10.minutě. Bohužel domácí v 8. minutě nepromění dvojnásobné vyloučení Kladna 5-3 , ale končící přesilovku právě v 10.minutě 5-4 již využívají.

Kladno z jedné z mála šancí koriguje ve 23.minutě Novákovou na 2:1, ale v 25.minutě opět odskakuje Slavia brankou další posily Studentové na 3:1. Pak ještě zvyšuje v 38.minutě po hezké kombinaci Studentová-Zelenková druhá jmenovaná na 4:1. Ve 40 minutě Kladno nevyužívá TS za podražení Melicheríkové a Slavia těsně před koncem druhé třetině zazvoní o tyčku brankářky Hůlkové.

Ve třetí třetině domácí ještě zvyšují další akvizicí Evou Holešovou hezkým vinglem na 5:1 a Kladno snižuje v přesilové hře Vackovou na konečných 5:2 pro domácí. Bohužel tento střelec hostí po srážce u mantinelu opouští ledovou plochu a je přivolaná po utkání RZS a Šárka Vacková končí v rukou lékařů v Kralupské nemocnici. Přejeme brzké uzdravení a brzký návrat mezi mantinely.

Domácí tak svůj úkol ziskem dvou bodů splnili i když trenéři Manhart a Šťastný měli po utkání řadu výhrad, které se ale věřme v dalších utkání pomalu odstraní a děvčata ze Slavie tak budou předvádět líbivý a kombinační hokej, na který zajisté tento tým v právě začínající sezóně určitě má.

Ohlasy trenérů
Karel Manhart (hlavní trenér Slavie): "V naší hře se projevila určitá nesehranost jednotlivých formací z důvodu poměrně velké obměny hráčského kádru. Hodně náročná srpnová příprava v kombinaci sucho-led s řadou přátelských utkání by měla sílu týmu prověřit v průběhu celé soutěže. Letošní první mistrovské utkání se hrálo v klidném tempu. Kladno je pro nás v této sezóně velice kvalitním soupeřem a tomu i odpovídal průběh utkání."
Autor Jiří Němec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více