Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.10.2003

Jediným gólem rozhodl Malát

11. kolo, sobota 4.10.2003, Slavia - Liberec
Slavia
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Liberec

Branka: 44. Malát (Birner), Vyloučení: 10:6, Malát - OT 10 min.

Sestavy

Slavia

Hladiš - Borůvka, Braniš(C), Šulc, Staněk, Špelda, Novák J., Březina - Birner, Červenka, Malát - Pavel, Morava, Borovanský - Macháček, Bartoš, Kala - Kvapil, R. Novák, Doležal - Frodl

Liberec

Ševčík - Pabiška, Rýgl, Preussler, Pajič, Mucha, Kapička, Kříž, Šmíd, Derner, Divíšek, Šulc, Němec, Petrmichl, Klimenta, Dušek (soupiska není rozdělena podle postů)

S Hladišem v brance a s neobvykle ustálenými formacemi nastoupili junioři Slavie do zápasu 11. kola proti Bílým tygrům z Liberce. V první třetině byl lepším týmem Liberec, ale v průběhu zápasu se hra vyrovnala. Několik desítek diváků, kteří si do Edenu našli cestu, si na branku museli počkat až do třetí třetiny, kdy se trefil Martin Malát.

Hráči obou týmu vstoupili do zápasu ve vlažném tempu. První střelu zápasu si připsal liberecký Lukáš Mucha. Po pěkné akci Kaly s Bartošem, kdy si několikrát vyměnili puk, mířil prvně jmenovaný pouze do brnkáře Ševčíka. Liberec sehrál dobrou přesilovou hru po vyloučení Braniše, kdy měl Hladiš mnoho práce aby za svá záda puk nepustil. Několikrát se ocitla v dobré šanci stálá řada Pavel - Morava - Borovanský. Po chybě domácích beků ujeli dva liberečtí hráči sami na Hladiše, ovšem ten jim důvod k radosti nedal. V polovině zápasu měl na svém kontě více zákroků brankář Slavie. Závěr třetiny byl ovlivněn několika vyloučením.

V druhém dějství se začala hra vyrovnávat. Po celý zápas odváděla výtečnou práci při oslabení slávistická dvojice Morava, Pavel, kteří napadali hráče soupeře a nenechali je rozehrát. Krvavou stopu nechával za sebou liberecký Pajič po střetu u mantinelu, který rozhodčí neposoudil jako faul. Úklid krve z ledu si vyžádal delší přestávku. Slavia se zlepšovala minutu od minuty a i celá hra se mnohem zrychlila. Liberečtí spoléhali především na rychlé úniky po chybách domácích obránců. Hosté se často muselo osvobodit i za cenu zakázaného uvolnění. Skóre se mohlo měnit už ve druhé třetině, kdyby Birnerova prudká střela po zemi mířila o několik centimetrů vedle.

Slavia začal aktivně a hned v úvodu přihrával Kvapil na Frodla, který ovšem mířil pouze do středu brány, kde se nacházel Ševčík. Ten ve čtvrté minutě pustil za svá záda ne příliš důraznou střelu Maláta, která navíc mířila téměř do středu branky. Hra se po gólovém zápisu přiostřila a na slávistické trestné lavici se najednou sešli i tři hráči. Další tři hráči, kteří museli za tyto potrestané bránit těsné vedení, Braniš, Morava i Pavel si vedli skvěle a Filip Morava se dokonce i při hře ve třech tlačil do zakončení. Tomáš Klimenta ostrou střelou z blízka prověřil reflexy Hladiše. Hosté se s výsledkem rozhodně nechtěli smířit a tlačili se před domácího gólmana. Tři minuty před koncem se strhla u zadního mantinelu menší šarvátka, při které Lukáš Špelda nedobrovolně zbaven přilby věnoval soupeři několik ran pěstí. Pěknou kombinaci při přesilovce 4 na 3 předvedli domácí na konci zápasu, ovšem bez jediné střely. Hosté se k odvolání soupeře nedostali. Několikrát se pokusil Ševčík vyjet na střídačku, ale pokaždé se ale vrátil, a tak utkání skončilo hubeným výsledkem.

Ohlasy trenérů

Petr Novák, Jiří Doležal (trenéři Slavie)

"My jsme v Litvínově promrhali body, a tak jsme šli do zápasu s tím že musíme bodovat a naštěstí se nám to podařilo. Neudělali jsme vzadu žádnou větší chybu a když už jsme se nějaké menší dopustili, tak to Standa Hladiš chytil, dnes chytal výborně. Jednu branku jsme vstřelili, a to nám stačilo. Sice jsme jí chtěli dát až v poslední minutě, abychom se vyvarovali závěrečnému tlaku. Ale vstřelili jsme jí v 45. minutě a posledních patnáct minut jsme se museli bát o výsledek. Ale kluci to zvládli. Jsme spokojeni, akorát jsme měli moc vyloučených. Hlavně zbytečné fauly v útočném pásmu".

Stanislav Hladiš

"Mám výborný pocit, jelikož jsme nedostali gól a hráli jsme dobře. Pár chyb tam sice bylo, ale jednobrankové vedení jsme udrželi a vyhráli jsme. S obranou jsme spokojen, bylo to dobrý".
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více