Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.10.2004

V Sazka Areně se slávisté zakousli do tvrdého perníčku

18. kolo, pátek 29.10.2004, Slavia - Pardubice
Slavia
4:6
3:2, 1:1, 0:3
Pardubice

Branky a nahrávky: 1. Beránek (Duda, Sup), 6. Vlasák (Vašíček, Graňák), 9. Stümpel (Vlasák), 24. D. Hruška (Antoš, Vašíček) - 11. P. Sýkora (T. Divíšek), 18. Hejduk (Bulis, Mikeska), 31. Pácal (Mikeska), 50. Tvrdík (Snopek), 54. Bulis (Mikeska), 60. Hejduk (Mikeska). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:11, navíc Antoš 5 min. a do konce utkání, Žabka 10 min. - Koukal 10 min. Využití: 2:1. Střely na branku: 42:26. Diváci: 13.511

Sestavy

Slavia

Franěk - P. Kadlec, D. Pojkar, J. Novák, Kolařík, Žabka, Graňák, Klouček - Duda, J. Beránek, Sup - D. Hruška, Vašíček, Antoš - Vlasák, Stümpel, Tomica - M. Kopecký, P. Martinec, R. Dlouhý - od 30 min. navíc Sobotka.

Pardubice

Lašák - Snopek, Mudroch, A. Novotný, Pácal, Linhart, Čáslava, Vyhlídal - A. Hemský, T. Blažek, Lubina - Hejduk, Mikeska, Bulis - P. Sýkora, T. Divíšek, Rolínek - Průcha, Kolář, Koukal (8. Tvrdík).

Kdo by po prvních deseti minutách první části řekl, že Slavia promarní v domácím prostředí vedení o tři branky? Asi jen blázen. Ale nemožné se stalo skutkem, to je zkrátka hokej. Jednou se přikloní štěstí na stranu toho, jednou na stranu druhého. Pardubáci v závěrečné části pořádně přitlačili a strhli vedení na svoji stranu. Z duelu brankářů ve výborném hokejovém představení tak vyšel nakonec jako poražený smutný hrdina Petr Franěk.

Diváci se ještě v hojném počtu trousili do haly, časomíra neukrojila z první minuty ještě ani třicet sekund a již se měnilo skóre. Duda vybojoval v útočném pásmu puk pro Josefa Beránka a kapitán Slavie si sám před Lašákem věděl rady. Ve 4. minutě putoval na trestnou lavici Antoš, ovšem hosté dlouho přesilovku nehráli. Za pětadvacetsekund ho následoval na druhé straně Čáslava. Slavii se tak po návratu Antoše naskytla krátká přesilovka a dokázala ji využít. V čase 5:46 se před gólmanem hostí dobře zorientoval Tomáš Vlasák a bylo to 2:0. V 8. minutě potrestal hlavní rozhodčí Minář Kolářův krosček, z čehož rezultovala další početní převaha domácích. Stejně jako v předchozím případě Čáslava musel i Kolář zpátky na led předčasně. Slavii stačila na využití přesilovky necelá minuta. Tentokrát se prosadil střelou mezi Lašákovy betony Josef Stümpel. Svěřenci Vladimíra Růžičky se ovšem nechali vedením ukolébat a hosté dali brzy najevo, že ještě není zdaleka rozhodnuto. V 11. minutě se nadechl ke svému typickému úniku Petr Sýkora a nezastavil ho ani Petr Franěk. V 16. minutě minutě se museli domácí bránit při Dudově vyloučení. Oslabení sehráli velmi dobře, ale dlouho v pěti nehráli, neboť vzápětí po vypršení Dudova trestu přisedl k trestoměřičům Jan Novák. Příliš se tam však neohřál. Za třináct sekund překonal po závaru v obranném pásmu Slavie již ležícího slávistického brankáře Milan Hejduk. O minutu později mohla Slavia odskočit opět alespoň na dvoubrankový rozdíl, jenže Hruška trefil pouze tyčku. Z rychlého třígolového vedení tedy po dvaceti minutách byl jen ten nejtěsnější náskok.

Čeho se Hruška nedočkal v závěru první třetiny, přišlo na začátku druhé části. Ve 23. minutě mu naservíroval ideální přihrávku do jízdy Antoš a stačilo pouze nastavit hokejku. Hned po vhazování pak zachránil Lašák svůj tým od pátého gólu, když vychytal ve vyložené šanci Kadlece. Z tlalku Slavie vyplynulo vyloučení Snopka, k němuž po třiaosmdesáti sekundách navíc přisedl Lubina. Domácí tedy hráli přes půl minuty v pěti proti třem, jenže Lašákova branka jako by najednou byla zakletá. Převaha Slavie postupně slábla a v polovině zápasu udeřily znovu Pardubice. Mikeska našel na modré stojícího Pácala a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Slavii pak čekaly krušné chvíle, když v krátkém sledu musela čelit dvěma přesilovkám soupeře. Nejblíže k vyrovnání byl ve 38. minutě Bulis, ovšem trefil pouze Fraňkovu výstroj.

Po opatrném začátku záverečné dvacetiminutovky mohla Slavia přidat pojistku při vyloučení Hejduka ze 44. minuty, ovšem tentokrát sehráli svěřenci Vladimíra Růžičky přesilovku velmi špatně. O něco lépe si vedli o dvě minuty později, kdy na trestné lavici seděl pro změnu Snopek. Velmi blízko ke gólu byl Josef Beránek, bohužel pro domácí měl Lašák opět dobře postavené tyče. A tak přišel zákonitý trest. V 50. minutě se Kadlec vracející se z trestné lavice nestačil zapojit ještě do hry, Franěk v tu chvíli vyrazil Snopkovu střelu pouze na hůl Tvrdíka, jemuž stačilo pouze trefit odkrytou branku. A v 54. minutě bylo ještě hůře. Po další nepřehledné situaci před Fraňkem se dostal ke kotouči Bulis a strhnul vedení na stranu hostí. Slavia si vzápětí vzala oddechový čas, ale ani taktická porada, ani následná přesilovka a ani hra bez brankáře k vyrovnání nevedly. Naopak, necelou minutu před závěrečnou sirénou dokonal obrat a zároveň zpečetil výhru trefou do prázdné brány Milan Hejduk. Emotivní závěr, ve kterém nejprve Antoš sekl Čáslavu a ten ho vzápětí napadl zezadu, již na tom nemohl nic změnit.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Pardubice
Antoš 2+0
Beránek 5+2
Dlouhý 2+0
Duda 3+1
Graňák 1+1
Hruška 5+1
Kadlec 2+2
Klouček 1+0
Kolařík 1+0
Kopecký 1+0
Martinec 0+1
Novák 3+5
Pojkar 1+0
Sobotka 0+0
Stümpel 4+0
Sup 2+1
Tomica 0+0
Vašíček 3+2
Vlasák 2+0
Žabka 4+3
celkem 42
18, 11, 13
Blažek 0+1
Bulis 2+0
Čáslava 1+0
Divíšek 1+1
Hejduk 2+0
Hemský 0+1
Kolář 0+0
Koukal 1+0
Linhart 0+0
Lubina 1+1
Mikeska 3+2
Mudroch 2+0
Novotný 3+0
Pácal 1+1
Průcha 2+1
Rolínek 1+1
Snopek 1+0
Sýkora 3+0
Tvrdík 2+0
Vyhlídal 0+1
celkem 26
8, 7, 11
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Pardubice
Antoš 4:0
Beránek 16:13
Hruška 0:1
Kopecký 4:2
Martinec 4:4
Stümpel 13:17
Vašíček 9:3
celkem 50:40
úspěšnost 55 %
Třet.: 15:17, 18:10, 17:13
Blažek 9:6
Bulis 2:1
Divíšek 9:20
Hejduk 0:1
Koukal 1:0
Lubina 1:1
Mikeska 12:12
Průcha 5:6
Sýkora 1:0
Tvrdík 0:3
celkem 40:50
úspěšnost 45 %
Třet.: 17:15, 10:18, 13:17
Brankáři
Slavia Pardubice
Franěk 80 %
zásahy 20
góly 5
Lašák 90,48 %
zásahy 38
góly 4
Nejlepší hráči
Slavia Pardubice
STÜMPEL
Hruška
Beránek
HEJDUK
Mikeska
Lašák
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Úvod nám vyšel až natolik, že jsme asi následně soupeře podvědomě podcenili a začali počítat, kolik dáme gólů, namísto abychom se soustředili na pozornou obranu. Inkasovali jsme pak po hrubých chybách. Pardubice mají silný tým, proti kterému nelze ani na chvíli povolit. Šanci jsme ještě měli ve druhé třetině v přesilovce pět na tři, ale znovu se potvrdilo, že kdo nedá v téhle situaci gól, obvykle zápas nevyhrává."

Jiří Šejba (Pardubice): "Začátek se nám vůbec nepovedl a po třech inkasovaných brankách jsme dokonce uvažovali, že gólmana Lašáka stáhneme z branky. Nakonec se nám ale odvděčil zlepšeným výkonem, podpořeném úsilím celého mužstva. Stáhli jsme tým na tři útoky a nechali hrát jen ty, kteří byli ochotni dát do hry celé srdce."
Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video