Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.9.2003

Králova družina si odváží tři body

1. kolo, pátek 12.9.2003, Slavia - Třinec
Slavia
0:3
0:0, 0:0, 0:3
Třinec

Branky: 41. Malinský (Král), 42. Jančařík (Skořepa), 49. Král. Rozhodčí: Haškovec - Český, Šátava. Vyloučení: 5:6, navíc Ivan (TRI) 10 minut. Využití: 0. V oslabení: 0. Diváci: 2434

Sestavy

Slavia

Málek - J. Novák, Droppa, Kučera, D. Pojkar, Kuntoš, Graňák, O. Staněk - Beránek, P. Martinec, Tomica - Hruška, Čermák, Sup - Jaroš, M. Kopecký, Klepiš - Fadrný, Antoš, Šaffer - R. Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann, Kalous.

Třinec

Lakosil - Jan Kudrna, J. Malinský, Hunkes, Jančařík, Žabka, F. Štefanka - Zadina, R. Král, Pletka - Janků, Skořepa, Pavelek - Ivan, Melenovský, Meluzín - Bordowski, Polanský, Zbořil. Trenéři: Marek, Mach.

První zápas sezóny se slávistům nevydařil, doplatili hlavně na starou bolest - neproměňování šancí, kterých jinak měli relativně dost. Zlomem byly dvě slepené branky na začátku třetí třetiny, které dostaly Slavii do kolen. Když už se z nich pomalu zvedala, přišel třetí úder, tentokrát přímo od kapitána Krále, který už předtím svým dobrým výkonem výrazně ovlivňoval průběh zápasu. Smutným hrdinou se tak stal gólman Roman Málek, jež spoustu střel pochytal, nicméně právě na třetím gólu měl svůj podíl.

První kolo přilákalo do ochozů Edenu pouhých 2434 diváků. Většina z nich, krom skupinky třineckých fanoušků, odcházela po jeho skončení hodně znechucena. Domácí se ani jednou střelecky neprosadili. Po bezbrankových dvou třetinách naopak udeřili třikrát Oceláři a odvezli si tak z ledu obhájce titulu tříbodový zisk.

Slavia začala svižně, již po půlminutě prověřil Lakosila z dálky Novák. Třinecký gólman si v úvodu na nedostatek práce nemohl stěžovat. Ve 3. minutě musel s pomocí ramene vytlačit nad Šafferovu jedovku. Slavia často střílela, aktivní byli zejména obránci. Svoji navštívenku poslali Lakosilovi postupně Pojkar, Graňák a Kuntoš. Hosté se osmělili až v 8. minutě, ošemetnou situaci však obrana Slavie vyřešila. V 9. minutě stálo při domácích štěstí, přečíslení dva na jednoho zakončil Ivan nepřesnou střelou. Tempo se pak trochu vytratilo, na obou týmech byla znát nerozehranost a kombinace vázla. Vzruch přinesla až 15. minuta, kdy musel Málek vytáhnout jeden ze svých exkluzivních zákroků lapačkou.

Druhá část byla především ve znamení vyloučení. Slavii se v jejím úvodu naskytla možnost hrát 66 sekund dvojnásobnou přesilovku, ale naložila s ní prachbídně. Stejnou příležitost dostali vzápětí hosté, ale ani oni s dvěma muži navíc nic světoborného nevymysleli. Blízko ke gólu byli Třinečtí až při hře 5 na 4, jenže Málek opět čaroval. Svým zákrokem dal vzpomenout na utkání proti Rusku na Česká Pojišťovna Cupu. V polovině zápasu mohl do vedení poslat Slavii na modré čekající Klepiš, bohužel pro domácí však neměl rychlost a musel volit střelu, s níž Lakosil moc práce neměl. Světlou výjimkou mezi nevydařenými přesilovkami byla ta při vyloučení Pavelka. Velké šance v ní neproměnili Kučera a Čermák. Třetinu vyloučení zakončil symbolicky hlavní rozhodčí Haškovec desetiminutovým "dárečkem" pro Ivana, kterému se na hanbu vůbec nechtělo a probudil tak jinak letargické publikum.

Závěrečné dějství bylo pro domácí jako ze zlého snu. Ve 41. minutě obrana Slavia trestuhodně nechala puk pro Malinského a ten poprvé rozsvítil červené světlo za Málkovými zády. Brankový rozhodčí ho ani nemusel zhasínat. Uběhlo 44 sekund, obrana opět zaspala a nepokrytý Jančařík poslal Slavii do kolen. Domácím se nedařil přechod do útočného pásma, a tak zvrat byl v nedohlednu. Definitivní přítrž všem nadějím udělal s chutí hrající Král. V čase 48:15 si mazácky položil Málka, objel branku a zasunul do zívající sítě. Slávisté se pokusili alespoň o čestný úspěch, jenže Klepiš ani Jaroš po přihrávkách zpoza brány z bezprostřední blízkosti Lakosila nepřekonali. Spolu se svými spoluhráči si tak od fanoušků v závěru museli vyslechnout ironické "Hoši děkujem!"
Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): "Od začátku to byla z obou stran taktická bitva, v níž jsme bohužel nedokázali proměnit šance, které jsme si v úvodu vytvořili. Poté byla hra vyrovnaná a bohužel ve třetí části jsme inkasovali gól již v první minutě a poté rychle druhý. Pak jsme museli hru otevřít a přišla i třetí branka, po které se nám nepodařilo utkání zvrátit. Na začátek sezony to bylo hodně kvalitní utkání a já věřím, že až se nám podaří vstřelit nějakou branku, budeme bodovat."

Pavel Marek (Třinec): "V úvodním náporu nás podržel Vlasta Lakosil, který odchytal vynikající zápas. Od desáté minuty jsme hru vyrovnali a dařilo se nám také vytvářet si nějaké šance. Ve třetí třetině jsme hru zredukovali na tři formace a vytvořili jsme si mírnou převahu, která rozhodla o osudu zápasu."
Autor Lukáš Hykš, Jan Čekal
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více