Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.3.2011

Slavia první mečbol neproměnila, série se stěhuje do Prahy

ČF5, sobota 12.3.2011, Liberec - Slavia
Liberec
2:0
0:0, 1:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 35. Vak (Bartovič, Trončinský) 57. Nedvěd (Derner). Rozhodčí: Fraňo, Minář - Hlavatý , Tošenovjan. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. Diváci: 7500 - vyprodáno. Průběh utkání: 2:0.

Sestavy

Liberec

Vošvrda - Čakajík, Derner, Holub, Hunkes, Moravec, Štich, Trončinský, Ulrych - Nedvěd, Kudrna, Špaček - Bartovič, Hořava, Podkonický - Klimenta, Víšek, Vak - Vantuch, Bárta.

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Roth, Vašíček, Žižka - Čermák, Doležal, Endál, Jaškin, Jelínek, Krenželok, Micka, Pospíšil, Sklenář, Svoboda, Tomica, Třetina, Vondrka

Bílí Tygři využili výhody domácího prostředí a po výhře 2:0 snížili stav série na 2:3. Liberec se ujal vedení v 35. minutě po gólu Tomáše Vaka a tento stav vydržel až do závěru zápasu, kdy Slavia ještě inkasovala ve hře bez brankáře. V brance Tygrů vychytal nulu Tomáš Vošvrda, který se objevil v sérii poprvé od začátku zápasu. Slavia může o svém postupu rozhodnout v pondělí, kdy je na programu 6. čtvrtfinále.

První větší šanci utkání měl ve druhé minutě Andrej Podkonický, kterého ovšem v úniku podrazil Kolařík a po sporném zákroku sudí k nelibosti domácích fandů nevylučovali. O minutu později odpovídali hosté, když dva na jednoho uháněli Svoboda s Pospíšilem. Prvně jmenovaný toho druhého bez problému našel před Vošvrdovou brankou, střela ale minula břevno. V páté minutě, uprostřed své první přesilovky, se hosté dostali k další velké šanci, když se kotouč dostal do mezikruží k Endálovi, který ho z otočky poslal do betonů Vošvrdy. K další šanci se hosté dostali až v osmé minutě, kdy se puk po střele Krenželoka odrazil do rohu od Vošvrdovy masky. V první přesilovce se domácí dostali do několika šancí, ale střely Nedvěda a Hunkese buď branku neohrozily, nebo je zastavil pozorný Kopřiva.

Druhou polovinu první třetiny začal Tomáš Žižka, který se při další přesilovce Slavie dostal k puku na hraně brankoviště, ale za Vošvrdova záda ho přes betony nedostal. O minutu později následovala pěkná souhra tří hostů, kterou zakončil Micka do skvěle se přemisťujícícho Vošvrdy. Ve čtrnácté minutě pálil od pravého kruhu Michal Vondrka, jehož střelu přes Šticha dokázal Vošvrda pouze nejistě vyrazit. Domácí působili vskutku nervózně a když už se odhodlali k ofenzivnímu výpadu, tak jejich nepřesné střely Kopřivovu branku většinou neohrozily. Větší nebezpečí pro hosty znamenal až v osmnácté minutě Tomáš Vak, který si obkroužil soupeřovu branku, ale poté svou střelu poslal do jednoho z beků Slavie. V poslední minutě se k jednomu ze zákroků odhodlal Vošvrda, dorážku pak směřoval k tyči Jiří Doležal, ale Vošvrda se stačil včas přemístit, díky čemuž zůstalo skóre po prvním dějství bez branky.

Druhou třetinu začali lépe domácí, hned ve druhé minutě se ozval Hořava, jehož střela z první zazvonila o tyč. Vzápětí přišla další šance, ale Bárta v rychlém protiútoku pouze nastřelil Kopřivu. Slavie se při vyloučení Šticha dostala k další přesilovce, kterou prožily oba celky na liberecké půlce ledu. Nejnebezpečnější střelu vyslal na libereckou svatyni v sedmnácté minutě Roth, puk ale zastavil Vošvrdův beton. O minutu později zahrozil ihned po přechodu do útoku Kudrna, jehož střelu srazil jeden z obránců jen těsně nad branku překvapeného Kopřivy. Minutu poté přišla další liberecká šance, Ondřej ale z těžkého úhlu Kopřivu nepřekonal. Jen o chvilku později střílel od modré Ulrych a z dorážky málem skóroval Bárta, největší šance první poloviny zápasu ale přišla později. Jen pár vteřin před koncem třicáté minuty jel sám na Kopřivu Bartovič, gólman hostů ale proti němu vybruslil a kotouč mu vypíchl, navíc se stihl vrátit předtím, než branku ohrozila Špačkova dorážka.

Ve čtyřiatřicáté minutě se do samostatného nájezdu dostal Tomáš Klimenta, puk se mu ale nejprve zamotal mezi nohama a střela branku přeletěla. O minutu později zahrozil Milan Bartovič, který obkroužil branku a pak puk narval do betonů Kopřivy. Ještě ve stejnou minutu ale mohli Tygři slavit. Bartovič vyslal puk od hrazení před branku, kde ho tečoval přímo pod víko Tomáš Vak - 1:0. V šestatřicáté minutě se ke střele dostal Štich, teč Víška byla velice nebezpečná, nakonec ale dopadla pro hosty dobře. V sedmatřicáté minutě našel Podkonický před brankou osamoceného Nedvěda, který ale po kličce minul Kopřivovu branku. V poslední minutě třetiny se konečně dostali ke slovu hosté, když nejprve střelou zahrozil Kolařík a poté Kuboš, jehož pokus se ještě snažil dorážet Vondrka, který za to schytal pár ran od Vaka a Dernera. Třetinu přeci jen zakončili domácí, do brejku se dostal Bartovič, kterého zastavil pouze za cenu faulu Třetina.

Třetí třetina začala téměř šokem pro Slavii, když nahození Podkonického tečoval už v jedenácté sekundě Čakajík, který jako obránce předjel všechny hráče na ledě. O minutku později tečoval Dernerovu dělovou ránu Nedvěd, avšak vedle. Když se hned potom po křídle probíjel k liberecké kleci Vondrka, tak poslal pas před branku, kde si ho málem do vlastní klece sklepl Hunkes. Puk se ale zastavil o tyčku a tak se Vošvrda rozklekával zbytečně. V pětačtyřicáté minutě se domácí fanoušci opět začali radovat, ale jen na malou chvíli, než si uvědomili, že Podkonického střela otřásla sítí pouze z boku. Poté přišla dost dlouhá doba bez výraznější šance, kdy se puk ocital střídavě na hokejkách obou týmů.

Po neproměněné přesilovce hostů poslal skvělý pas před branku Nedvěd, ale Hunkes puk netrefil. Ve čtyřiapadesáté minutě zahrozil brejkem Nedvěd, který ale branku minul. V sedmapadesáté minutě nadělili sudí Slavii další přesilovku, která mohla být pro domácí celek zcela kritická. Vladimír Růžička se navíc rozhodl odvolat z branky Kopřivu a po střele Kadlece, kterou tečoval Endál vedle, trefil prázdnou branku Petr Nedvěd - 2:0. Následovalo ale další vyloučení domácích a přesilovka šest na tři bez brankáře pro hosty. Nejprve se ujala Svobodova střela, kterou ale elegantním zákrokem lapil Vošvrda. Ke konci osmapadesáté minuty se do úniku dostal Nedvěd, k puku se ale dostal až v rohu a branku z těžkého úhlu netrefil. O minutu později to z lepšího úhlu, ale ze středního pásma zkoušel Klimenta, v sevření dvou beků Slavie minul sotva o půl metru. Na začátku poslední minuty to zkoušel Špaček, skóre se ale neměnilo. Branka nepadla ani na druhé straně, několik střel hostů bylo zblokováno a tak se mohl Vošvrda při svém první startu v play-off pochlubit čistým kontem.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Bílí Tygři Liberec): "Jsme velmi rádi, že vracíme sérii do Prahy. Jsem spokojený s tím, jak jsme v závěru sehráli oslabení a eliminovali jsme soupeře, který hraje přesilovky výborně. Jsme stále ve hře, ale jsme pořád ve stejné situaci. Musíme se teď pokusit de facto o nemožné, to znamená porazit Slavii na jejím vlastním ledě."

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Odehráli jsme opět výborné utkání, bohužel se nám nepodařilo ho zvládnout, ale od začátku jsme byli aktivní. V první třetině jsme si vytvořili řadu vyložených příležitostí. Bohužel jsme dneska nedali gól. Asi od půlky zápasu bylo jasné, že kdo dá první gól, tak vyhraje, a to se podařilo domácím, takže zaslouženě vyhráli."

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video