Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.3.2011

Slavia poprvé padla doma. Sérii rozhodne sedmý zápas v Liberci

ČF6, pondělí 14.3.2011, Slavia - Liberec
Slavia
2:3sn
1:2, 0:0, 1:0 - 0:0
Liberec

Branky a nahrávky: 3. Sklenář (Vondrka), 46. Sklenář (Pospíšil, Kadlec) - 9. Nedvěd (Podkonický), 15. Bartovič (Nedvěd, Podkonický), 70. Nedvěd. Rozhodčí: Šír, Šindler - Barvíř, Blümmel. Vyloučení: 7:10, navíc Štich do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 8165. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Roth, Vašíček, Žižka - Micka, Jelínek, Doležal - Krenželok, Vondrka, Endál - Tomica, Svoboda, Pospíšil - Čermák, Třetina, Sklenář - Jaškin

Liberec

Vošvrda - Čakajík, Derner, Holub, Hunkes, Moravec, Štich, Trončinský, Ulrych - Nedvěd, Kudrna, Špaček - Bartovič, Hořava, Podkonický - Klimenta, Ondřej, Vak - Vantuch, Bárta, Ondřej

Sešívaní začali utkání dobře - už ve 3. minutě se trefil Sklenář v oslabení, ale hosté ještě během první části stihli otočit na 1:2. Srovnat dokázal svým druhým gólem opět Jakub Sklenář a vynutil si tak prodloužení. Jenže v nájezdech neuspěl žádný slávista, a tak se čtvrtfinále stěhuje zpět do Liberce, kde se bude hrát ve středu sedmý rozhodující zápas o všechno.

Bílí Tygři vlétli do šestého čtvrtfinále jako blesk a hned po minutě se mohli ujat vedení. To když byl na trestné lavici Micka a Podkonický z rohu kluziště zkoušel překvapit nepříliš dobře postaveného Kopřivu, jenže puk si po odrazu od tyče našel cestu jen mezi betony domácího brankáře, kde ho Kopřiva zalehl.

A tak udeřilo na druhé straně. Stále při vyloučení Micky ujeli Vondrka se Sklenářem, prvně jmenovaný našel před brankou Jakuba Sklenáře, jenž ještě stihl udělat Vošvrdovi kličku a zakončil přesně k tyči.

Ještě v první desetiminutovce ale hosté odpověděli. Po hrubce Jelínka, kterému puk na modré čáře snadno vypíchl Podkonický, našel slovenský útočník před bránou zcela volného Petra Nedvěda, jenž už neměl problém se zakončením do odkryté svatyně.

A pro Liberec bylo ještě veseleji, to když v útočném pásmu vybojoval puk kapitán Nedvěd, postrčil ho na vrchol kruhů na nekrytého Milana Bartoviče, který propálil Kopřivu. Devět vteřin před koncem první třetiny ještě ujížděl Kudrna sám na Kopřivu, ten ale forhendovou kličku vystihl, do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

V úvodu prostřední části chtěli něco s výsledkem udělat i domácí, avšak střela Krenželoka z pravého kruhu těsně minula Vošvrdovu klec. Sešívaní si další velkou šanci připravili v přesilové hře, všechny střely ale pokryl hbitý Vošvrda.

V další šanci byl Endál, jenž se natlačil až před libereckého gólmana, ani natřikrát ale nedokázal puk do hostující sítě dostat, navíc ho pak na brankovišti zpracovali hned dva Bílí Tygři, takže si ještě z akce odnesl šrám na vlastním těle.

Třetí dějství začalo dvěma ataky na kapitána Liberce Petra Nedvěda, zákrok Jelínka, ani současný atak Vašíčka s Vondrkou, rozhodčí nepotrestali. Při hře 4 na 4 se ale mohl Nedvěd rehabilitovat, když vystihl mizernou přihrávku skrz obranné pásmo, sám proti Kopřivovi ale minul jeho branku.

A tak ihned reagovali slávisté. Pospíšilovu střelu od pravého mantinelu Vošvrda vyrazil jen před sebe, kde byl Jakub Sklenář, jenž nadvakrát kotouč dotlačil do hostující klece. Hra se poté překvapivě otevřela, v šanci byl například opět Nedvěd, tentokrát ho ale Kopřiva vyrážečkou vychytal.

Sklenářova formace ale dál přinášela vzruch před hostující klec. Ránu Doležala totiž Vošvrda opět vyrazil před sebe, Sklenáře ale tentokrát při dorážce dobře pokryl Čakajík. Následně ujížděl Svoboda s Vondrkou na jediného beka, Vondrkovu střelu však vytěsnil Vošvrda ramenem do bezpečných míst.

Dvě minuty před koncem třetí třetiny vyhodil Tomáš Micka nechtěně puk mimo hrací plochu a nabídl tak Tygrům přesilovou hru v nejhorší možný moment zápasu. Liberečtí si vytvořili v druhé polovině početní výhody velký tlak, jenže ho nedokázali přetavit v pořádnou střelu na bránu, Trončinského nahození si Kopřiva hravě pokryl.

V úplném závěru pak navíc hru přerušila velká potyčka mezi Štichem a Vašíčkem. Štich byl podle rozhodčích v bitce aktivnější a dostal o dvě minuty víc než slávistický obránce. Do prodloužení tak šli červenobílí s výhodou jednoho muže navíc, ale stejně jako Tygři při své přesilovce se k vážnějšímu ohrožení Vošvrdy nedostali.

Ve velké šanci byl i po průniku Vantucha Klimenta, ale v pádu poslal puk lehce nad Kopřivovu svatyni. I po prodloužení tak svítily na ukazateli skóre dvě velké dvojky, a šlo se na samostatné nájezdy.

Jako první jel liberecký Urban, jenže Kopřiva jeho střelu k pravé tyči vystihl. Následně jel Svoboda, Vošvrdu střelou mezi betony ale nepřekonal. Petr Nedvěd naopak přesnou střelou do šibenice skóroval. Michal Vondra poté také volil střelu, jenže trefil tyč hostující brány. Rozhodnout mohl Tomáš Vak a povedlo se u to, položil si totiž Kopřivu a pak mu chladnokrevně přehodil beton. Rozhodující branku si tak připsal kapitán Petr Nedvěd a vrátil sérii naposled do Liberce.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia): "Neproměnili jsme druhý mečbol, přestože jsme v dnešním utkání měli trošku víc ze hry. Bohužel jsme ale dali jen dva góly, zápas dospěl do prodloužení a nakonec jsme nebyli úspěšní na penalty. Rozhodne tak až zápas pravdy."

Jiří Kalous (Liberec): "Přijeli jsme sem s jediným cílem, a to vrátit sérii do Liberce. Tenhle úkol jsme splnili, za což jsme nesmírně rádi, protože Slavia byla lepším týmem a dostávala nás často pod tlak. Vynikající výkon Tomáše Vošvrdy a bojovnost celého týmu nás nakonec dovedly se štěstím zpět do Liberce."

Autor Václav Baumann, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více