Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.3.2011

I druhý domácí zápas v semifinále proti Třinci sešívaní vyhráli

SF4, sobota 26.3.2011, Slavia - Třinec
Slavia
4:0
1:0, 1:0, 2:0
Třinec

Branky: 19. Poletín (Jaškin), 30. Vondrka (Svoboda), 56. Svoboda (Kolařík), 60. Endál (Třetina, Krenželok). Rozhodčí: Minář, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. Diváci: 13052. Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Slavia

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Kolařík, Krejčík - Micka, Jelínek, Doležal - Krenželok, Svoboda, Sklenář - Vondrka, Tomica, Pospíšil - Jaškin, Třetina, Poletín - Endál

Třinec

Vojtek - Hrabal, Richter, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, McGregor, Orsava - Zagrapan

Slávisté dokázali potřetí v řadě porazit třinecké Oceláře a zbývá jim jediný krok k postupu do finále play-off. Hlavní postavou čtvrtého semifinálového duelu byl brankář Kopřiva, který přiváděl útočníky Třince k zoufalství a připsal si první nulu v play-off.

V brance Třince se poprvé v play-off objevil Martin Vojtek, vítězná soupiska Slavie byla beze změn.

Slavii pomohlo v úvodu utkání vyloučení Martina Lojka, který dostal trest 2+2 minuty za hru vysokou holí. Opakovala se tak situace z předchozího zápasu, ale Slavia tentokrát přesilovku nevyužila. Solidní šance při ní měl Krenželok, Žižka a Sklenář, ale žádný z nich na Vojtka nevyzrál.

Slavii dlouhá přesilovka herně pomohla a pokračovala v útočení. V 10. minutě, po velkém tlaku 4. útoku Slavie, zůstal u pravé tyčky na chvíli osamocen mladík Poletín, ale Vojtka nepřekonal.

Ve 14. minutě měl skvělou příležitost ke skórování Třinec, když hrál 37 vteřin přesilovku pět na tři. Kopřiva byl však bezchybný a spolu s obětavými hráči celou situaci ustál bez pohromy.

Aktivní hra Slavie přinesla ovoce v minutě 19. A byl to opět 4. útok Slavie, který roztočil třineckou obranu. Michal Poletín se nerozpakoval a vystřelil z rohu z téměř nulového úhlu a k překvapení celé arény puk skončil v brance. Pro Poletína to byl první gól v play-off. Pár vteřin poté měli domácí přesilovku, ve které Vojtek odčinil svoji chybu a svůj tým těsně před první sirénou zachránil od další inkasované branky.

V druhé třetině Třinec přidal, začal dohrávat souboje, ale k většímu množství šancí to nevedlo. V 29. minutě udělali Oceláři další z osudových chyb. Hosté se dostali v oslabení do přečíslení , ale jejich útok byl zastaven píšťalkou pomezních rozhodčích. Hráči Třince hráli oslabení dokonce v šesti hráčích! Přesilovka pět na tři trvala sice jen sedm vteřin, ale sešívaní využili následnou standardní početní výhodu. Tomáš Svoboda střílel od modré a Michal Vondrka jeho střelu dorazil za Vojtkova záda - 2:0.

I Třinec se snažil zjednodušit hru. Hudec ve 33. nahodil na branku a puk po několik tečích šel jen těsně nad slávistickou branku. V 38. minutě Polanský s Varaďou přečíslili slávistickou obranu. Varaďovi zabránil v doražení puku do prázdné branky na poslední chvíli obránce Roth.

Minutu před koncem druhé třetiny opět ukázal svoji buldočí povahu Petr Jelínek, který dovezl se dvěma hráči na zádech puk až před gólmana Vojtka. Ten ho vyrazil k volnému Mickovi, ale slávistický útočník nedokázal kotouč zvednout přes ležícího Vojtka.

I ve třetí třetině pokračovala vyrovnaná hra. Slavia se dlouho nenechala zatlačit do obranné třetiny. Třinec však od začátku 8. minuty začal zle utahovat šrouby a najednou to na ledě vypadalo, že má o hráče navíc. Slavia se téměř dvě minuty jen zběsile bránila. V čase 49:19 Třinec dostal puk za Kopřivova záda, ale videorozhodčí potvrdil, že branka byla v době přejetí puku za čáru vychýlena, a proto nemohl být gól uznán.

Třinec měl šanci na zdramatizování utkání v přesilovce pět na tři, která trvala téměř minutu a půl. Miroslav Kopřiva, se však rozhodl, že branku neinkasuje a chytal vsedě, vkleče, vleže, pořád byl k nepřekonání.

V 56. minutě definitivně rozhodl o osudu utkání Tomáš Svoboda, který dělovkou z mezikruží nedal Vojtkovi žádnou šanci. V poslední minutě zostudil Třinec dalším gólem Lukáš Endál. Je to neuvěřitelné, ale Slavia vede v sérii 3:1 a je krok od postupu do finále!

Autor Václav Baumann, Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více