Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.3.2014

Výborně! Slávisté těsně zvítězili a vrátili sérii na východ Čech

PK4, pátek 14.3.2014, Slavia - Pardubice
Slavia
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 54. Tomica (Jelínek, Stránský). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek – Zavřel, Charvát. Vyloučení: 5:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5708. Střely na branku: 14:41.

Sestavy

Slavia

Furch (Svoboda) – Šenkeřík, Kadlec, Holub, Valach, Wharton, Kolařík, Knot – Krenželok, Žejdl, Bednář – Tomica, Jelínek, Stránský – Doležal, Růžička, Skokan – Poletín, Klhůfek, Vrdlovec

Pardubice

Hudáček (Salfický) – Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Kočí, Píša – Zohorma, Cetkovský, Sýkora – Tybor, Nosek, Radil – Semorád, Nahodil, Kolář – Číp, Moučka, Mozer

Skvělé! Sešívaní zvítězili 1:0 a vrátili tak sérii zpět do Pardubic. Jedinou branku vstřelil Marek Tomica a na vítězství se značnou měrou podílel také brankář Dominik Furch, jenž zneškodnil všech jednačtyřicet střel Východočechů.

Od prvních minut bylo na obou týmech jasně znát, že do dnešního zápasu vyrukovali s vyčkávací a opatrnou taktikou. I tak měli Východočeši hned na začátku zápasu k dispozici přesilovou hru, které se ale dokázali červenobílí bez větších potíží ubránit a hned vzápětí na druhé straně kontrovali. Jelínek se ocitl ve slibné pozici a po přihrávce zpoza branky zazvonil na pravou tyč Hudáčkovy klece.

V několika dalších minutách měli navrch opět Pardubičtí, ale optickou převahu nedokázali přetavit v branku. Přesně v polovině první části se museli sešívaní bránit čtyřminutové přesilovce, v níž si hosté vytvořili hned několik vyložených šancí. V té největší se nedokázal prosadit Nosek, kterému při dorážce do prázdné branky na poslední chvíli kotouč sjel z čepele. Po druhém úspěšném oslabení sešívaní také zahrozili. Tvrdou ranou od modré ale Wharton Hubáčka nepřekvapil. A tak se po první třetině šlo do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky byli mírně aktivnější domácí, ale k výraznějšímu ohrožení svatyně hostí se nedostali. Hra se opět vyrovnala a dostala podobný spád jako ve třetině první. Hrálo se převážně ve středu pole a šancí bylo jako šafránu. Vyčnívalo snad jen pardubické přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Cetkovský. Jeho tvrdou střelu vytěsnil mimo tři tyče Furch pravým betonem.

Pardubičtí následně přidali na aktivitě a jejich útočné výpady dělaly obraně sešívaných značné problémy. Další šanci Východočechů měl Tybor, proti střele z mezikruží ale vytáhl Furch další parádní zákrok. Slávistický brankář byl následně potrestán za zdržování hry a další dobrou možnost na prolomení bezbrankového stavu měl Kolář, jenž však z pozice mezi kruhy přestřelil. I v závěru prostřední části přetrvávala mírná převaha Pardubických, v dobré pozici byl například Sýkora, jeho střela jen těsně minula odkrytou část Furchovi klece.

V ojedinělé příležitosti červenobílých se objevil Khlůfek, po odrazu od jeho nohy však kotouč také prošel pouze vedle Hubáčkovy tyče a bylo jasné, že dnešní zápas rozsekne až závěrečná perioda, prodloužení, nebo samostatné nájezdy.

I přes územní převahu sešívaných si první ostrý zákrok třetí části připas Furch, který likvidoval brejk zakončený Kolářem z levého kruhu a hned vzápětí musel vytáhnout skvělý zákrok lapačkou proti ráně Sýkory z opačné strany. Při následném vyloučení Žejdla si Východočeši vypracovali hned řadu dobrých příležitostí, ale všechny dokázal pokrýt skvěle chytající Furch.

Zhruba v polovině třetí dvacetiminutovky se zdálo, jakoby si oba celky uvědomily důležitost dnešního duelu, moc šancí nebylo k vidění ani na jedné straně a hrálo se převážně po mantinelech a ve středním pásmu. Slávisté hrozili opravdu jen sporadicky, za Pardubice v dobré pozici přestřelil Nosek.

Nakonec byli ale sešívaní přece jen šťastnější. Sedm minut před koncem zlomil bezbrankový stav Marek Tomica, když dokázal zužitkovat Jelínkovu přihrávku zpoza branky a procedit kotouč skrz Hubáčkovy betony.

Pardubice sice zaveleli k závěrečnému náporu, ale při závěrečné hře bez brankáře už vyrovnávací branku vsítit nedokázali. Série se tedy přesouvá k pátému zápasu na východ Čech, kde se v neděli rozhodne o posledním čtvrtfinalistovi letošního play-off.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (HC Slavia Praha): „Myslím si, že Pardubice dnes hrály velice dobře, my jsme chtěli hrát trochu jinak. Chtěli jsme více bránit a hrozit z rychlých protiútoků. Naší výhodou bylo, že to bylo dlouho 0:0, protože jsme čekali, že jednou jim ujedeme a podaří se nám dát gól. Musím také samozřejmě pochválit našeho gólmana. Dnes se ukázalo, že hokej není o tom, kdo hraje dobře, ale o tom, kdo dává góly a vyhraje. My jsme v tom měli štěstí, že se nám podařilo asi pět minut před koncem dát gól a pak už jsme to ubránili.“

Miloš Říha ml. (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „My jsme hráli dobře po celých šedesát minut, nakonec rozhodla jedna chyba v obranném pásmu. Ten výsledek je pro nás docela krutý, měli jsme na to tu sérii dnes ukončit, ale samozřejmě bez vstřeleného gólu se vyhrát nedá a podle toho dnes zápas skončil.“
Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více