Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.3.2015

Na závěr těsná prohra. Sešívaní ve Zlíně jen dotahovali

52. kolo, neděle 1.3.2015, Zlín - Slavia
Zlín
3:2
1:0, 0:0, 2:2
Slavia

Branky a nahrávky: 19. Okál (Valenta, Žižka), 42. Holík (Řezníček, Vlach), 52. Köhler (Okál, Horák) – 46. Šulc (Bednář), 56. Poletín (Bednář, Valach). Rozhodčí: Fraňo, Wagner – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5405. Střely na branku: 29:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Zlín

Štůrala – Horák, Marušák, Žižka, Valenta, Řezníček, Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek, Svoboda – Říčka, Vlach, Holík – Kubiš, Leška, Okál – Köhler, Sedláček, Ondráček

Slavia

Furch D. – Šenkeřík, Valach, Beňovič, Šulc, Knot, Novák, Růžička – Pletka, Bednář, Vlasák – Poletín, Doležal, Stránský – Tomica, Sklenář, Holec – Veselý, Vas, A. Furch

Slávisté odcestovali k poslednímu kolu základní části do Zlína. Místní PSG už vystřízlivělo z mistrovské kocoviny a chystá se na play off. Znovuobjevenou formu potvrdili ševci i v zápase se Slavií. Domácí se ke konci první třetiny ujali vedení a soupeře dlouho k ničemu nepouštěli. Zajímavější podívanou nabídla až závěrečná perioda. I v té ale Zlínští uhájili těsné vedení, a Slavia tak musela skousnout těsnou porážku.

Sešívaná sestava doznala po utkání s Brnem několika změn. Ta nejvýznamnější se odehrála v brankovišti, do kterého se po dvouzápasové pauze vrátil Dominik Furch. Právě slávistický muž s maskou měl v úvodu zápasu podstatně více práce.

První větší šanci si vytvořil Ondráček, jenž zakončoval z dobré pozice v mezikruží. Furch sice zasáhl, ale tím nepříjemnosti Slavie neskončily. Partě kolem kapitána Jaroslava Bednáře pořádně zatrnulo, když se na červenobílého brankáře řítil zcela osamocený Vlach. Bezzubí sešívaní toho po ofenzivní stránce moc nepředvedli a po nepříliš povedené třetině nakonec odjížděli do kabin s jednobrankovým mankem.

Dvě minuty před první sirénou se z úvodní trefy mohl radoval Zdeněk Okál. Tomu sešívaní za brankou nevěnovali dostatek pozornosti, a zlínský forvard si tak vybruslil před brankoviště. Úspěch nakonec slavila střela na pravou tyč, Furch měl kompletně zakrytý výhled.

Ani v prostřední části se obrázek hry příliš nezměnil. Pokračovalo se dále v pomalejším tempu a o šance se starali především ševci. Štůrala do kontaktu s pukem přicházel jen sporadicky a výraznější problémy řešit nemusel. Což se o jeho protějšku v opačném brankovišti říci nedalo. Zlínští znovu našli mezírku v defenzivě a Čajánek prchal na Furcha zcela sám. Hostujícího gólmana zachránila dobře postavená levá tyčka.

Aby to nebylo zlínskému brankáři líto, orazítkoval Bednář brankovou konstrukci také za Štůralou. Více nebezpečných šancí si už ale sešívaní ve druhé třetině nevytvořili.

V úvodu závěrečného dějství zatrnulo příznivcům obou celků. Šulc se ve střední třetině srazil s Kubišem a oba borci se na nohy postavili jen za pomoci spoluhráčů. Otřesený Kubiš musel do kabin, Šulc na trestnou lavici. Zlínští přesilovku dokázali bleskově využít, když se z dorážky trefil Petr Holík.

Odpověď na druhou zlínskou branku však na sebe nenechala dlouho čekat. Nenápadná akce Jakuba Šulce totiž skončila kontaktní brankou. Brankář zlínského PSG první střelu vyrazil, následně se ale sám slávistický obránce dostal k dorážce. Štůrala vůbec nevěděl, kde je puk, ten nakonec objevil až za svými zády.

Najednou oba celky pookřály a utkání se konečně začalo hrát ve svižnějším tempu. To více vyhovovalo domácímu PSG, které se opět rychle dostalo do dvoubrankového vedení. Ruce nad hlavu mohl zvedat Bedřich Köhler, který zakončoval z bezprostřední blízkosti.

Závěr utkání rozhodně zápletku nepostrádal. Červenobílí, kteří dotahovali dvoubrankové manko, měli možnost hrát přes minutu dlouhou přesilovku pěti proti třem. V dobré šanci sice dvakrát po sobě vyhořel Vlasák, což ho ale tolik mrzet nemuselo, jelikož spoluhráči dokázali výhodnou početní převahu přeci jen využít. Michal Poletín se prosadil střelou z první. Nicméně sešívaní už další branku nepřidali, a ze Zlína se tak vracejí bez bodu.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): „My jsme hráli s tím, že potřebujeme uhrát ten bodík a na to jsme se zaměřili. Utkání jsme měli pevně v rukou a jsme rádi za vítězství.“

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Bylo to kvalitní utkání, špatně jsme do něj vstoupili a pořád jsme dotahovali. Je to škoda, protože na konci jsme si vytvořili šance a je jen škoda, že se nám nepovedlo zápas vyrovnat.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více