Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.11.2015

Slavia nezachytila úvod utkání a v Přerově prohrála

26. kolo, středa 25.11.2015, Přerov - Slavia
Přerov
5:2
4:1, 0:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Sýkora (Sikora, Šťastný), 9. Goiš (Popelka), 10. Sýkora (Dujsík, Sikora), 12. Dostálek (Chmelíř, Procházka), 44. Pšurný (Dostálek, Procházka) – 17. Vás (Markovič), 26. Jurík (Micka, Šafránek). Rozhodčí: Kubičík – Ganger, Wesley. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2618. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

Sestavy

Přerov

Klimeš – Grof, Chmelíř, Hořava, Dujsík, Vágner, Ferenc, Sedlák, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Dostálek – Sikora, Sýkora, Šťastný – Goiš, Popelka, Stoklasa – Blinka, Král, Kovařík

Slavia

Hylák (10. Král) – Kolařík, Růžička, Hraško, Pavlin, Andrlík, Knot – Kubica, Mikulík, Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Bahenský, Kašpařík, Čermák – Micka, Jurík, Šafránek

Sešívaní chtěli na ledě Zubrů navázat na poslední tři vítězná utkání. Již v první třetině se však tento plán rozplynul. Netrvalo totiž ani deset minut, než se domácí dostali do tříbrankového vedení. Po něm Alexandr Hylák přenechal své místo v brance Slavie Tomáši Královi, i on ale musel záhy lovit kotouč ze své sítě. Za stavu 0:4 se Pražané sice díky gólům Vase a Juríka vrátili do utkání, poslední slovo ale měl opět Přerov. Za něj totiž dokázal přidat zkraje třetí části pojistku Roman Pšurný a sešívaní se tedy z Moravy vrací s prohrou 2:5 a bez bodu.

Úvod utkání doslova ovládli domácí hokejisté. Neuběhly ani dvě minuty, než se Zubři dostali zásluhou důrazné práce Tomáše Sýkory na brankovišti do vedení. Sešívaní mohli záhy odpovědět, Markovičovu příležitost ale zlikvidoval Klimeš betonem, když se dokázal velmi rychle přesunout a puk vytěsnit mimo.

Nejhorší pasáž ale měli Pražané teprve před sebou. Druhou branku vsítili Přerovští ve vlastním oslabení. Po Popelkově přesné přihrávce zakončoval z bezprostřední blízkosti Jiří Goiš. Hrůzný start stále nekončil. O šestašedesát vteřin později totiž Zubři vedli již o tři branky díky druhé trefě v utkání Tomáše Sýkory. To již bylo moc na brankáře Hyláka, jenž své místo přepustil Královi. Ani on se ale pořádně nezahřál a velmi brzy poprvé kapituloval. Ve 12. minutě tečoval puk přesně za Králova záda Vlastimil Dostálek.

Sešívaní srovnali hru, skóre však ne

Trenéři Pražanů sáhli k logickému kroku - vzali si oddechový čas. A skutečně, hráči v červenobílém po něm přidali a svému sokovi byli od tohoto okamžiku přinejmenším vyrovnaným soupeřem. Ani na první gól po oddechovém čase Pražané příliš dlouho nečekali. V 17. minutě zakončoval pohlednou akci do odkryté klece navrátilec po zranění János Vas.

Do druhé periody vstupovaly oba celky s odlišnými starostmi. Zatímco Přerovu stačilo hlídat náskok, sešívaní potřebovali do soupeře bušit a pokud možno, co nejrychleji udeřit. Zmíněný scénář také diváci sledovali. Sešívaní svého soupeře zamkli a pokoušeli se o snížení. To přišlo ve 26. minutě, kdy se po závaru před brankou domácích nejlépe zorientoval Lukáš Jurík. Více už ale do druhé sirény hosté nestihli.

Příznivci Slavie se jistě těšili na dramatickou koncovku duelu, té ale Zubři dokázali předejít. Zkraje třetí části totiž přidal definitivní pojistku v podobě páté branky z dorážky Roman Pšurný. Sešívaní nic nevzdali a nadále se pokoušeli skóre alespoň korigovat, velkou šanci měl Čermák, ovšem brankář Klimeš sklapl betony včas. Další gól tedy již diváci neviděli a tři body tak zůstávají v Přerově.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Měli jsme výborný vstup do zápasu, který rozhodl. Nemyslím si, že by nás soupeř podcenil. Také on ví, že v soutěži se dá vyhrát i prohrát s každým. Na rozbruslení jsme si však všimli, že soupeř působil lehkovážně, proto jsme na něj vlétli a byli velice důrazní před bránou i v napadání. Působilo to tak, že soupeř si přijel zahrát a my jsme chtěli vyhrát. Ve druhé třetině možná trochu na kluky dolehla deka z toho zápasu s Litoměřicemi, tam nás Slavia přehrávala, ale díky Klimešovi jsme výsledek udrželi. Třetí třetinu jsme měli zápas již pod kontrolou. Fanoušci si to určitě užili, stejně jako my. Máme radost, že se nám podařilo porazit extraligový tým. Byl to kolektivní výkon a každý má na vítězství podíl.

Milan Razým (HC Slavia Praha): Utkání rozhodlo prvních dvanáct minut. Dnes se snad ani nedá říct, že jsme do zápasu vstoupili. Ještě jsme byli v autobuse, když domácí měli v první minutě čtyři střely a pátá ve druhé minutě znamenala gól. Ve druhé třetině jsme se trochu vzchopili, vytvořili jsme si tam nějaké šance, ale brankář soupeře chytal výborně. Stav jsme dokázali zkorigovat jen jednou brankou, což bylo málo. Nevyužili jsme žádnou přesilovku, abychom se dostali na kontaktní gól. A když domácí přidali pak pátý gól, tak už bylo definitivně rozhodnuto.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více