Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.4.2016

Slavia ve Varech neudržela vedení a prohrála po nájezdech

B6, neděle 10.4.2016, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
2:1sn
0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 25. Vachovec (Dvořák), rozh. náj. Marosz – 15. Mikulík (D. Hruška). Rozhodčí: Hribik, Hrubý – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Krstev 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 3579. Střely na branku: 44:22. Zblokované střely: 9:11. Hity: 10:12. Vhazování: 41:44. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Sestavy

Karlovy Vary

Závorka – M. Rohan, Sičák, Gulaši, J. Tomeček, Dvořák, Redlihs, Baránek, Weinhold – Vachovec, Skuhravý, Huna – Koblasa, Kůs, Haščák – Rachůnek, Marosz, Svoboda – T. Rohan, V. Tomeček.

Slavia

Hylák – M. Hruška, Kolařík, Krstev, Andrlík, Hraško, Pavlin – Bahenský, Kašpařík, Čermák – Mikulík, Šafránek, D. Hruška – Ondráček, Tuominen, Jiránek – Micka, Vas, Markovič – Andres.

Utkání v Karlových Varech nabídlo bojovný hokej a skvělé výkony brankařů na obou stranách. Od samého začátku bylo znát, že se hraje o hodně a že nikdo nechce udělat chybu. Vedení se ujala Slavia díky chytré teči Milana Mikulíka. Karlovarští dokázali odpovědět v prostřední části, kdy Hylák nedosáhl na dělovku Michala Vachovce. Oba muži s maskou už ale v závěrečné části nekapitulovali a protože diváci neviděli gól ani v prodloužení, rozhodovat musely samostatné nájezdy. V nich se za Slavii sice trefil Henri Tuominen, o vítězi utkání ale rozhodl dvěma přesnými trefami Rostislav Marosz.

První třetina šestého barážového kola nabídla vyrovnaný hokej. Oba celky se soustředily především na obranu, bylo jasné, že případné vstřelení úvodní branky bude hrát v tomto duelu velkou roli. Oba týmy si také zkusily zkrácenou přesilovou hru, brankáři ale dlouho odolávali. Přesto se do kabin za bezbrankového stavu nešlo.

V 15. minutě Milan Mikulík vyslal po levém křídle Davida Hrušku a sám si sjel před branku, bývalý hráč Karlových Varů následně svou střílenou přihrávkou našel přesně čepel nejproduktivnějšího slávisty v baráži a Závorkovi kotouč propadl mezi tělem a rukou za brankovou čáru.

Druhá část už vypadala úplně jinak. Karlovarští do ní vlétli po hlavě a svou aktivitou si vykoledovali dva fauly sešívaných v krátkém sledu, po kterých následovala přes minutu dlouhá přesilovka pěti proti třem. Tu ale dokázali červenobílí ubránit na výbornou a nadále tak drželi těsné vedení. Domácí ale nemuseli smutnit dlouho. Ve 25. minutě nabruslil do útočné třetiny Michal Vachovec, který nic nevymýšlel a přesným projektilem ke vzdálenější tyči srovnal skóre.

Taktika hrála prim, o výhře domácích rozhodl v nájezdech Marosz

I ve zbytku druhé části měly Karlovy Vary mírně navrch, přesto nechybělo moc, aby si Pražané nesli nejtěsnější možné vedení i do závěrečné dvacetiminutovky. Jiránek dojel puk za soupeřovou svatyní, natlačil se do brankoviště a před prázdnou brankou vybídl ke střele Ondráčka, jenž však na puk o několik málo centimetrů nedosáhl.

Obraz hry ve třetí periodě připomínal úvod zápasu. Projevy obou celků byly hodně svázané taktikou, nikdo nechtěl udělat chybu. Jednu z nich ale mohl potrestat ve 48. minutě Čermák, při přečíslení dvou na jednoho ale přihrávku směřující před prázdnou branku zastavil výborným obranným zákrokem pozorný Rohan. Zbylé pokusy už oba gólmani dokázali pochytat, a tak se muselo v KV aréně prodlužovat.

Ústřední postavou nastaveného času byl brankář Hylák. Většinu nastavení totiž Energetici strávili nastěhováni právě před gólmanem hostů. Sešívaný muž s maskou ale vytáhl několik skvělých zákroků a měl tak největší podíl na tom, že zápas rozhodovaly až samostatné nájezdy.

V nich se dlouho čekalo na úspěšného exekutora. Ve čtvrté sérii nejprve poslal hosty do vedení Tuominen, odpovědět a následně také rozhodnout ale dokázal Rostislav Marosz. Slávisté se tedy do Prahy vrací s jedním bodem za prohru po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): „Důležitost zápasu byla na našich hráčích vidět. Ze začátku byli zbytečně nervozní, obzvláště když se soupeř dostal do vedení. Druhou třetinu se nám ale podařilo srovnat a měli jsme dost šancí. Ve třetí třetině nikdo nechtěl dostat gól a jsme rádi, že jsme nakonec získali extra bod.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Viděli jsme bojovné utkání na úkor hokejové krásy, protože nikdo nechtěl udělat chybu. Pohledných akcí bylo málo, ale domácí měli střeleckou převahu. Nás jako ve všech zápasech podržel Saša, ale i na druhé straně gólman dominoval. V nájezdech jsme byli krůček od druhého bodu, nakonec ho získali domácí.“

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více