Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.9.2016

Trápení skončilo 13 sekund před koncem. Obrat pak dokonal Jan Pohl!

9. kolo, středa 28.9.2016, Kadaň - Slavia
Kadaň
2:3p
0:1, 2:0, 0:1 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 37. Černý (Hejcman, Kůs), 37. Havel (Hlava, Mrázek) – 13. Dušek (Tuominen, Chlouba), 60. Kverka (Šafránek, Pohl), 63. Pohl (Knot, Mikulík). Rozhodčí: Sýkora - Svobodová, Šmika. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 641. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Sestavy

Kadaň

Král – Trefný, Černý, Tomeček, Šimek, Mrázek, Havel, Tejnor – Osmík, Kůs, Račuk – Beránek, Zadražil, Vaněk – Hlava, Hejcman, Chrpa - Šťovíček, Vrána, Wágner.

Slavia

Frodl – Drtina, Knot, Štebih, Pohl, Hraško, Růžička, Andrlík – Kverka, Šafránek, Mikulík – Chlouba, Tuominen, Dušek – Kern, Kubica, Markovič – Rys, Jiránek, Kadlec.

Dlouho to vypadalo, že ani po třech zápasech neskončí slávistické čekání na zápasový triumf. Souboj Pražanů a domácí Kadaně byl klasicky hodně těsnou záležitostí. Slávisti měli zápas na severu Čech dobře rozjetý, jenže pak během nepatrné chvilky náskok ztratili a do vedení šli Trhači. Dobývání domácí branky ve třetí třetině nakonec přineslo parádní obrat na poslední chvíli. V prodloužení sebral vítězství pro Slavii Jan Pohl svým prvním soutěžním gólem.

Tenhle zápas počítal všechna svoje „překvapení“ na sekundy. Slávisti dlouho drželi vedení 1:0, jenže během 27 vteřin bylo všechno bylo jinak – domácí ve 37. minutě dvěma góly bleskově otočili stav zápasu.

Ještě ve stejné minutě ujížděl Kubica na domácí branku úplně sám, jenže pojistku na 0:2 nepřidal. Exslávista Král v brance Kadaně si na jeho nájezd počkal a sešívaného útočníka vychytal. Pak už začali úřadovat Trhači.

36:22 – Hejcman si nachází místo v obraně Slavie a volí přihrávku na ještě lépe postaveného Roberta Černého. Ten na nic nečeká a rychlou střelou překonává Frodla, který dostal tentokrát v brance Slavie přednost.

36:49 – stavu nepozornosti po nečekané brance rychle využívá Radek Havel přesnou střelou k Frodlově tyči. Sešívaní nejsou viditelně ve své kůži a před další pohromou je nakonec zachraňuje druhá siréna.

Podle plánu

Do té doby šlo všechno relativně podle plánu. Už ve druhé minutě jel na Krále nabuzený Kverka, ale v důvěrném souboji přestřelil branku. Slávisti byli i ve zbytku první třetiny lepším týmem, což se nakonec podepsalo na tabuli ukazující skóre.

Ve 13. minutě zafungovala přesilovková lajna Pražanů a hosté šli do vedení. Po kombinaci Chlouby a Tuominena se k odraženému puku dostal Antonín Dušek a po jeho rychlém úderu se slávisti radostně objímali.

Převaha sešívaných trvala dál, jenže nepodařilo se to nejdůležitější – zvýšit produktivitu v koncovce. Chatrný náskok se pak rozsypal ve 37. minutě.

Pohl udeřil v pravý čas

První a hned vítězný gól pro Jana Pohla

Úkol na poslední třetinu byl pro Razýmovy svěřence za stavu 1:2 jasný. Jenže slávisti se dlouho nemohli dostat k soustavnému tlaku na branku Kadaně. Navíc je brzdila i zbytečná vyloučení.

Domácí Trhači zlobili dál a hostům pak patřila až poslední pětiminutovka. V přečíslení nejdřív neuspěl nejlepší střelec Slavie Šafránek, sešívaní pak podle očekávání odvolali Frodla z branky.

Za 13 sekund 60 se veškerá snaha vyplatila. Jaromír Kverka potvrdil formu a střelou nad vyrážečku srovnal na 2:2. Byl u toho opět Šafránek, který na gól poslal přesnou nahrávku.

Teď už byli na koni zase slávisti a potvrdilo se to i v prodloužení. Dělovkou v přesilovce nakonec v 63. minutě ukončil zápas Jan Pohl. Pro sešívaného obránce to byl první soutěžní gól v novém dresu a nutno říci, že přišel v pravý čas.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): První třetinu jsme nehráli v tempu. Naše hra neměla rytmus. Dostali jsme gól v oslabení a to nás hodně rozhodilo. Na ledě jsme se trochu hledali, ve třetím zápasu jsme měli třetí sestavu a chvíli nám trvalo, než jsme se sehráli. Od druhé třetiny jsme byli konkurenceschopný soupeř. Ale to, co jsme provedli v závěru, to nemá obdoby. Tohle jsou individuální zkraty. Když takovou věc udělá mladý Veselý, tak říkáme, že ho ukřižujeme, ale pokud to udělá hráč, který má odehranou sezonu v extralize, má informace a pokyny, co má udělat na mantinelu a udělá to samé, co mladý hráč, tak k tomu už nemám co říct. Bod s druhým týmem tabulky je samozřejmě dobrý, ale my jsme měli podruhé tři body v ruce a osobním selháním jednotlivce jsme o ně přišli. Týmu děkuji za bojovnost, bod je pro nás důležitý, ale mohli jsme mít všechny tři.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Dneska se utkání hodnotí velice dobře. Kluci předvedli vynikající a bojovný výkon, podpořený v bráně vynikajícím Frodlem, což byl klíč k úspěchu. Samozřejmě jsme si zápas trošku zkomplikovali za stavu 1:0 takovou nedisciplinovaností. Měli jsme slabou minutovku, kdy jsme dostali dvě branky. Stále jsme věřili, že síla v mančaftu je, věřili jsme do poslední chvíle, že se nám zápas podaří alespoň vyrovnat a dohnat do prodloužení, což se nám povedlo a jsme za to rádi. Myslím si, že o jeden gól a bodík jsme byli lepší.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více