Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.10.2016

Tři branky během minuty a pak dlouhý půst. Nováček ale sešívané nezaskočil

10. kolo, sobota 1.10.2016, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
3:2
2:1, 0:0, 1:1
Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 6. Šafránek (Mikulík), 7. M. Kadlec (Kverka), 41. Šafránek (Dragoun, Mikulík) – 7. Christov (M. Kovařčík, Jašek). Rozhodčí: Wagner – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 897. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – Drtina, Knot, Štebih, Pohl, Hraško, Růžička – Dragoun, Šafránek, Mikulík – Chlouba, Tuominen, Dušek – M. Kadlec, Kverka, Markovič – Rys, Jiránek, Kubica.

Frýdek-Místek

Šimboch – Kania, Jank, Michal Roman, Matyáš, Jeník, Zahradníček – M. Kovařčík, Luka, Káňa – Klimša, Sýkora, Kanko – Miloš Roman, Meidl, Jaroš – Franek, O. Kovařčík, Jašek – Christov.

Branková smršť, která během 62 sekund nabídla tři branky, sice diváky nadchla, na další góly se však v duelu s Frýdkem-Místkem muselo čekat. Před třetí periodou to dokonce vypadalo jen na těsnou výhru Slavie. Těsný náskok ale už po jedenácti sekundách hry v závěrečném dějství navýšil Šafránek a vrátil Pražanům klid na hokejky. Slávisté si už tři body – i přes snížení slezské snížení při hře bez brankáře – pohlídali.

Tři góly za minutu a pár sekund? V zápase desátého kola WSM Ligy mezi Frýdkem a Slavií žádný problém. Když po pěti minutách hry David Šafránek prostřelil frýdeckomísteckého gólmana poprvé, diváci ještě netušili, jakou smršť branek tato minuta přinese. I když ofenzivní nástup celků do utkání mohl být přinejmenším dobrou indicií.

Pražané totiž ještě ani nedoslavili a bylo vyrovnáno. I Dominik Frodl, který dostal šanci ve druhém zápase v řadě, musel rychle lovit puk zpoza svých zad. I s kapkou štěstí dokázal Vít Christov své bekhendové zakončení procpat do branky.

Branka Vršovické jen zdravě naštvala a další blesková trefa byla na světě. Vyrovnaný stav vydržel jen 17 sekund! Pod třetí využité přečíslení se podepsal Martin Kadlec, jenž na výbornou zužitkoval Kverkův pas.

Skoro jako by si střelci své štěstí během zmíněných dvaašedesáti sekund vyplýtvali. Následovala totiž krasojízda obou gólmanů. Frodlovu zákroku betonem proti Franekovi sekundoval Šimboch, jenž zastavil na druhé straně Dragouna. Ten po chytré žabičce nechal obránce za sebou.

Oba muži s maskou se slušně otáčeli celou druhou třetinu. Po dobu druhých dvaceti minut je nikdo nepřekonal. Nic na tom nezměnil ani slavistický tlak v přesilovce nebo jedna střela za druhou vysílaná směrem ke svatyni Dominika Frodla.

Nudu však odvracely menší potyčky po odpískání. Bylo znát, jak oba celky zmařené akce frustrují. Zároveň žádný z borců oděných do bíločervené kombinace, kterou se na sebe navlékly oba celky, nechtěl soupeřům nechat před brankou ani centimetr volného prostoru.

Sešívané zase nakopl parádní vstup do třetí třetiny. Zatímco Frodl se v svém pracovišti teprve rozehříval a protahoval, Šimboch už na druhé straně musel předvést pro puk pohyb lapačkou za svá záda. Už devátou letošní branku si připsal David Šafránek, jenž se pohotově opřel do sraženého Dragounova nahození.

Frýdek sice dokázal využít přesilovku nakombinovanou se hrou bez brankáře, na vyrovnání to ale bylo málo. Vladimír Luka hostům vykřesal naději, ale zbylých padesát sekund už Frodl zvládl.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Oproti zápasu s Mostem se náš výkon zlepšil. Soupeř byl houževnatý, hrozil z rychlých protiútoků. Měli jsme víc kotouč na holích a herní převahu. Zatím se nám ale moc nedaří střelecky. Potom soupeři stačí jedna nebo dvě branky a jsou zpět ve hře. Kdyby se nám povedlo dát čtyři nebo pět branek a odskočit, hrálo by se nám lépe. Věřím, že se probudí i další střelci – kromě Šafránka zatím zůstávají za očekáváním.“

Marek Malík (HC Frýdek-Místek): „Z naší strany byl vstup do utkání trochu bojácný. Pak jsme se do toho dostali. Hráli jsme proti velice kvalitnímu mužstvu. Ve druhé třetině jsme byli, dle mého názor, lepší. Škoda těch neproměněných šancí. To, že nevezeme z Edenu body, mrzí. Je to ale pro nás velká škola do dalších zápasů. Kluci to odehráli na maximum a podali velmi dobrý výkon.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více