Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.11.2016

Zpátky na vítězné vlně, skvělý obrat červenobílých dokonal Endál

20. kolo, středa 2.11.2016, Slavia - Třebíč
Slavia
3:2p
0:1, 2:1, 0:0 - 1:0
Třebíč

Branky a nahrávky: 34. P. Beránek (J. Novák), 37. P. Beránek (Endál, Dušek), 63. Endál (P. Beránek, Pohl) – 3. Mrázek (Raška, Čiliak), 33. Raška (Mrázek). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 672. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – Pohl, Knot, Kolařík, Holý, Bača, J. Novák – Kverka, Šafránek, M. Kadlec – Endál, Dušek, P. Beránek – Jankovský, Kubica, Rys – Andrlík, Tulačka, Kružík

Třebíč

Čiliak – J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Lojek – Jan Wasserbauer, Psota, Kristl – R. Erat, Milfait, R. Zohorna – Kusko, Raška, Mrázek – Přibyl, Juráň, Paták

Šedesát minut nestačilo, v souboji dvou Slavií se o vítězi rozhodlo až v prodloužení. Třebíč si dokázala v první polovině utkání vypracovat dvoubrankový náskok, sešívaní ovšem ještě v prostřední třetině srovnali. Během necelých tří minut se dvakrát trefil Petr Beránek. Třetí perioda žádnou branku nenabídla, duel tak pokračoval v prodloužení. V něm o zisku dvou bodů rozhodl Lukáš Endál, který tak oslavil obnovenou premiéru v Edenu po svém návratu do Slavie.

Hosté přijeli do Edenu s výraznou posilou v brankovišti, v dresu Třebíče se totiž představil Marek Čiliak, který má dlouholeté zkušenosti z extraligy. Červenobílým se podařilo poprvé skórovat až po necelých čtyřiatřiceti minutách. První branku utkání ovšem přítomní fanoušci viděli už v první periodě.

Sešívaná obrana nechala za sebou už ve třetí minutě Petra Mrázka, čehož si všiml Raška a dlouhou přihrávkou vyslal spoluhráče do samostatného úniku. V něm se třebíčský útočník příliš nerozmýšlel a o břevno otevřel skóre.

Během první periody se toho už i přes mírnou sešívanou převahu moc neudálo, jediné zpestření obstarali Pohl a Bartejs, kteří se do sebe pustili po odpískání v hostujícím pásmu. V pěstním souboji ovšem ani jeden z hráčů nedokázal svého soka srazit k zemi. Oba následně od rozhodčího vyfasovali dva dvouminutové tresty.

Dvoubrankovou ztrátu stáhli Pražané ve třech minutách

Po pár minutách druhé periody se mohla Horácká Slavia radovat z dvougólového vedení, v přečíslení dvou proti jednomu dostal přesnou přihrávku Psota, jehož zakončení však po bekhendové kličce vytáhl na poslední chvíli Frodl mimo branku. Třebíč se nakonec přece jen druhé trefy dočkala, v rychlém protiútoku našel Mrázek volného Adama Rašku a ten už jen namířil kotouč do odkryté klece.

Domácí se s nepříznivým stavem nechtěli smířit, a tak zvýšili tlak v útečném pásmu, díky čemuž se dočkali snížení. Po nahození se kotouč dostal na modrou čáru k Novákovi, jehož střílenou přihrávku tečoval za povyjetým Čiliakem přesně do sítě Petr Beránek.

Další minuty utkání patřily jasně hokejistům v červenobílých dresech. Rychlou útočnou akci rozjel Dušek, ten přes dva hráče našel volného Endála, který místo střely zvolil ještě jednu přihrávku na Petra Beránka. Sešívaní forvard s jednadevadesátkou na dresu měl následně jednoduchou úlohu, když puk poslal za bezmocného Čiliaka. Po čtyřiceti minutách tak bylo skóre nerozhodné.

Honba za vítězstvím vyšla lépe červenobílým

Povzbuzeni vyrovnáním vstoupili Pražané do třetí periody v lepším rozpoložení, už po necelé minutě se tlačil do brankoviště Kverka, s jehož pokusem zblízka si ale hostující brankář poradil. Pražané následně měli k dispozici i početní výhodu, ve které byl hodně blízko hattricku Beránek, rychlým pokusem z mezikruží ovšem nechal vyniknout Čiliaka.

Na druhé straně se zase po nedorozumění domácích při střídání ocitl ve velmi slibné příležitosti Psota. Při snaze o zakončení však ztratil rovnováhu, a tak pálil vkleče, přesto musel být Frodl pozorný. Oba celky si v závěrečných minutách základní hrací doby připsaly několik zajímavých střeleckých pokusů, ani jeden ovšem nedolétl až do branky.

O vítězství si to tedy rozdaly týmy v prodloužení. Důležitým momentem bylo špatné střídání hostů, což vyústilo v dvouminutový trest. Během přesilové hry si domácí vypracovali několik šancí, úspěšný byl nakonec Lukáš Endál, který doklepl do sítě Pohlovu střelu od modré. Pražané se tak po jednozápasovém výpadku bez bodu znovu radují z výhry.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Podle mého názoru se hrál výborný zápas, soupeř hrál velmi kvalitně. Na obou stranách bylo k vidění několik hezkých akcí. Nakonec jsme byli o trochu šťastnější, když jsme dokázali utkání rozhodnout v prodloužení, na druhou stranu nám k tomu hodně pomohl i soupeř svojí chybou při střídání. Musím pochválit hlavně Frodla, který nás v klíčových momentech podržel skvělými zákroky. Také jsme spokojeni, jak se tým dává dohromady. Zatím vše funguje, jak si představujeme.“

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Pro nás se duel vyvíjel dobře, když jsme v první třetině přestáli tlak soupeře. Následně se nám podařilo navýšit vedení, o které jsme ovšem poměrně rychle přišli. Trochu jsme zřejmě ztratili koncentraci a nechali domácí dvakrát skórovat. Nakonec jsme to uhráli po šedesáti minutách na bod, pak ale přišlo naše nešťastné prodloužení. Nám se při hře ve třech nedaří, z několika pokusů jsme dokázali od začátku sezóny vyhrát jen jednou.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více