Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.12.2016

Souboj Slavií Pražanům nevyšel, v Třebíči je zradila koncovka

33. kolo, sobota 10.12.2016, Třebíč - Slavia
Třebíč
2:0
1:0, 1:0, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Jan Wasserbauer (Lojek, Kristl), 25. Mrázek (Kristl). Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Lukš. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 1870. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 2:0.

Sestavy

Třebíč

Jekel – Niko, J. Zdráhal, Koch, Bartejs, Lojek, Čejka, D. Mikyska – Pekr, Dolníček, R. Erat – Mrázek, Raška, Kusko – Kristl, R. Zohorna, Jan Wasserbauer – Psota, Milfait, Malec

Slavia

Polívka – J. Novák, Holý, Knot, Bača, A. Růžička, Kolařík – Endál, Dušek, Jankovský – M. Kadlec, Šagát, Schleiss – Krliš, Kubica, Tejral – Kružík, Andrlík

Pražané jeli do Třebíče odčinit domácí porážku s Jihlavou a udržet krok se špičkou tabulky. Horácká Slavia ovšem vstoupila do utkání velmi aktivně a trpělivou hrou si vypracovala během čtyřiceti minut dvoubrankové vedení, které si udržela až do konce. Sešívaní tedy odjeli do Prahy s nepořízenou, když nedokázali překonat domácího gólmana Jekela ani jednou.

Vstup do zápasu zachytili lépe domácí borci. Pražané museli odolávat jejich opakovaným nájezdům na Polívkovu svatyni. To se jim dařilo ale jen do 12. minuty.

Jan Wasserbauer se uvolnil za hostující brankou, kde obdržel přihrávku z pravého rohu. Třebíčský forvard nic nevymýšlel, objel bránu a zakončil do úplně volné klece.

Druhou periodu začali hosté v lepším světle, na vyrovnání ovšem nedosáhli a Polívka musel znovu lovit puk ze své sítě.

Nedáš - dostaneš

Při přesilovce domácích se nejprve dostal před Jekela úplně volný Dušek, jeho pokus však horácký gólman lapil a potvrdilo se známé pravidlo.

Po přesné nahrávce od Kristla zavěsil puk do sítě Petr Mrázek, čímž zakončil pohlednou přesilovkovou kombinaci Horácké Slavie a zdvojnásobil její vedení.

Na trefu domácích se snažili odpovědět sympatickými pokusy Jankovský a Kružík. Ani na jednoho z nich se ale neusmálo štěstí, a tak vstupovali Pražané do třetího dějství s dvoubrankovou ztrátou.

Nevydařené přesilovky hosty srazily

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla pražským slávistům několik přesilových her, které představovaly ideální příležitost ke snížení. Třebíč však zvládala hru ve čtyřech bravurně.

A dokázala zahrozit i směrem dopředu. Raška se ocitl úplně volný před Polívkou a ten musel Pražany podržet dalším výborným zákrokem.

Sešívaní ještě zkoušeli v úplném závěru utkání hru bez brankáře s šesti bruslaři na ledě. Domácí obrana si však poradila a Třebíč bere z derby dvou Slavií vítězství a čisté konto k tomu.

Ohlasy trenérů

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Na zápas jsme se připravili dobře, protože nás čekal těžký soupeř. Chtěli jsme začít nátlakem, zatlačit soupeře, napadat a mít dobrý pohyb. To se nám všechno prvních deset minut dařilo, vypracovali jsme si asi čtyři gólové šance, ale pak jsme trochu vypadli z role. Chtěli jsme najednou udělat něco navíc, nějakou kličku nebo zbytečný pas ve středním pásmu. Potom se nám naše hra hroutí, ale jinak jsem rád, že kluci předvedli takový výkon. Byla tam bojovnost, nasazení, udrželi jsme nulu, což je pro nás taky velice důležité, jelikož chceme stavět na obraně. Klepali jsme se do poslední chvíle, ale jsme rádi za tři body a musím poděkovat fanouškům za skvělou podporu.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Domácí vyhráli zcela zaslouženě, protože po celé utkání hru kontrolovali. My jsme jim to ale notně usnadnili, jelikož jsme nepředvedli nic, co by mělo s hokejem cokoliv společného. Vyslat na bránu pět střel ve druhé třetině a pět ve třetí je opravdu málo. S tím nemůžeme pomýšlet na nějaký lepší výsledek. Předvedená hra mě ale mrzí víc než výsledek. Vypadá to, že si myslíme, že umíme hrát líp, než na co máme. Musíme se hodně rychle vrátit zpátky na zem a začít hrát hru, která nám přinášela vítězství. Hlavně musíme znovu dostat do naší hry bojovnost a lepší pohyb. S dnešním nasazením totiž nemůžeme být vůbec spokojení.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více