Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.1.2017

Nadějné vedení Přerov stáhl, po nájezdech se i tak radovala Slavia

38. kolo, středa 4.1.2017, Slavia - Přerov
Slavia
3:2sn
2:0, 0:2, 0:0 - 0:0
Přerov

Branky a nahrávky: 6. Schleiss, 9. Beránek (Jankovský), rozh. náj. Beránek – 22. Kovařík (Sikora, Dostálek), 24. Sýkora (Procházka). Rozhodčí: Zubzanda, Pražák – Beneš, Belko. Vyloučení: 4:4, navíc Tejral (SLA) a Sýkora (PRE) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 921. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – Bača, J. Novák, Kolařík, J. Holý, Knot (C), A. Růžička – Jankovský, Šafránek, P. Beránek – Schleiss, Kubica, Krliš – Tejral, J. Müller, Rys – Šmerha, Andrlík, Kružík.

Přerov

Horčička – Chmelíř, Grof, M. Novotný, Ferenc, Zbořil, Malina, Šnajnar, Pala – Milan Procházka, T. Sýkora (C), Dostálek – Goiš, Sikora, Kovařík – Ižacký, Berger, Plášek – Tadeáš Král, Dvořák, Dymáček.

Jako noc a den – tak vypadaly úvodní dvě třetiny zápasu s Přerovem. Zatímco v té první si Pražané vypracovali zasloužené vedení, ve druhé o něj přišli. Závěrečná část přinesla urputný a vyrovnaný boj, branky však stejně jako prodloužení nikoliv. V nájezdech se dokázal dvakrát prosadit Petr Beránek, který tak rozhodl o těsné slávistické výhře.

První šanci duelu si vypracovali hosté, v přečíslení dvou na jednoho ale neuspěli, a tak se o úvodní branku utkání postaral na druhé straně Jan Schleiss. Sešívaný forvard ujel obráncům hostí po pravém křídle a chladnokrevně zakončil nad vyrážečku.

V 9. minutě se navíc domácí fanoušci mohli radovat podruhé. Jankovský dojel nahozený kotouč za brankou Zubrů a křižným pasem vybídl ke skórování před Horčičkovou svatyní zaparkovaného Petra Beránka. Další velkou příležitost měl Šafránek, jenž tečoval Novákovo nahození od modré čáry, trefil ale pouze tyčku, a tak za dvoubrankového vedení Slavie také zazněla první siréna.

Dvě blesková přečíslení hostů a šedesát minut na rozuzlení nestačilo

Jakoby slávisté zůstali hlavami ještě v kabině, úvod druhé části jim totiž ani trochu nevyšel. Stačila dvě rychlá přečíslení a v Edenu se začínalo od začátku. Snížení přišlo ve 22. minutě, kdy Sikora našel u vzdálenější tyčky Lubomíra Kovaříka a ten zacílil přesně.

Vyrovnávacího gólu se Zubři dočkali ani ne o tři minuty později. Tentokrát při přečíslení dvou na jednoho asistoval Procházka Tomáši Sýkorovi, který po ledě prostřelil přesouvajícího se Frodla. Oba gólmani museli ve zbytku druhé části řešit několik nebezpečných situací, skóre se ale už neměnilo, a do závěrečného dějství se tak šlo za nerozhodného stavu.

V prodloužení tyčka, v nájezdech góly - bod navíc zařídil Beránek

Také třetí dvacetiminutovku opanovali brankáři. Zejména Horčička v přerovské kleci měl plné ruce práce, dokázal ale všem sešívaným pokusům odolat, a tak zápas pokračoval do prodloužení. Ani v něm nenašli střelci na muže v maskách recept, přestože sešívaní hráli přesilovou hru. Když už Beránek Horčičku překonal, rozezněl pouze brankovou konstrukci.

O bodu navíc musely stejně jako v prvním letošním vzájemném klání rozhodnout samostatné nájezdy. Za Slavii se dokázal hned dvakrát prosadit Petr Beránek, a protože Frodl za svá záda pustil jediný puk, zůstal bonusový bod v hlavním městě.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Za dva body jsme samozřejmě moc rádi. Zápas s Přerovem byl ubojovaný. Šance byly na obou stranách, hra se také přelévala, takže bych řekl, že to bylo vyrovnané. Ve třetí části jsme byli dle mého názoru mírně aktivnější, a tak jsme bod navíc získali zaslouženě. “

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): „Byl to hodně těžký zápas. Čeká nás celkem šest zápasů venku a v tom prvním jsme vybojovali bod. Řekl bych, že to bylo hodně vyrovnané utkání. Měli jsme i nějaké možnosti, abychom rozhodli, také Slavia však měla své šance, dala asi dvě tyčky. Za bod jsme samozřejmě rádi, chtěli jsme ovšem získat alespoň dva.“

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více