Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.11.2017

Pátá výhra v řadě! Havířov nevyfáral v Edenu ani bod

27. kolo, neděle 26.11.2017, Slavia - Havířov
Slavia
4:3
2:0, 1:2, 1:1
Havířov

Branky a nahrávky: 3. Heldák (J. Drtina, Krliš), 5. J. Novák (J. Drtina, Račuk), 39. Nedvídek (J. Drtina, Račuk), 55. J. Drtina (M. Kadlec, Šagát) – 25. Krisl (Maruna), 30. Sikora (Fronk, Rác), 42. Drtil (Hudeček, Matai). Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Krátký, Kreuzer. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:2. Diváci: 738. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Frodl – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička – Z. Doležal, Račuk, Nedvídek – L. Krejčík, Šafránek, Kubica – M. Ondráček, Šagát, M. Kadlec – Heldák, Krliš, Šmerha

Havířov

Bláha – Krisl (C), Chroboček, Puzič, Drtil, Dudek, R. Havel – M. Kalus, Hudeček, Kanko – Matai, Rác, Sikora (A) – Fronk, Pořízek, Maruna (A) – L. Bednář, Illéš, Cihlář

Klání s Havířovem začali sešívaní výborně. Skóre otevřel svou první brankou v A-týmu junior Heldák a po gólu Nováka to vypadalo na pohodové vítězství. Havířovští se však ve druhé třetině vrátili do zápasu a diváci v Edenu tak sledovali tuhou bitvu. Duel na svou stranu nakonec strhli Pražané, když se pět minut před poslední sirénou prosadil obránce Drtina. Svěřenci trenérů Razýma a Srdínka vyhráli ve druhém utkání ve dvou dnech a pokračují ve vítězné sérii, která už čítá pět zářezů.

Denis Heldák vstřelil svůj premiérový gól v A-týmu Slavie

O první trefu utkání se postarala čtvrtá útočná formace Slavie. Krliš přenechal na levé straně útočného pásma puk Drtinovi, jenž jej potáhl na brankovou čáru a z ostrého úhlu nahodil na brankoviště. Tam byl připravený Denis Heldák a byla to právě hokejka mladého útočníka, která usměrnila kotouč do sítě AZetu.

Netrvalo dlouho a domácí své vedení zdvojnásobili. Kapitán Jan Novák v početní výhodě napřáhl na modré čáře a jeho tvrdá rána milimetrově vymetla pravou šibenici.

Tlak slávistů ovšem postupem času vyprchal a ke slovu se dostali Havířovští. Na konci první třetiny sice ještě Frodl Kalusovu dorážku z bezprostřední blízkosti vyřešil, po přestávce už ale lovil kotouč ze sítě. Postaral se o to Jiří Krisl, jehož pumelice od modré čáry propadla domácímu gólmanovi mezi betonem a lapačkou.

Před polovinou druhé periody bylo vyrovnáno. Marek Sikora vzal v přesilové hře kotouč ve středním pásmu, najel do útočné třetiny a tvrdou ranou k levé tyčce propálil Frodla.

Havířov zdatně dotahoval, výhru vystřelil Drtina

Pražané si však vzali vedení zpátky po výborně sehrané početní výhodě. Drtina ukázal na modré čáře ukázkový přehled o hře a poslal střílenou přihrávku mezi kruhy přesně na hůl Lukáše Nedvídka, který šikovně nastavil čepel a usměrnil puk do levého horního rohu.

Po pauze červenobílí už zvedali ruce nad hlavu, jenže Krejčíkova střela z levé strany jen orazítkovala vzdálenější tyč.

Z vyrovnání se tak radovali Slezané. Tomáš Drtil vypálil v přesilovce od modré čáry a jeho tvrdá rána těsně nad ledem propadla až za Frodlova záda.

Domácí hokejisté se však pět minut před koncem znovu dostali do vedení. Jiří Drtina se zmocnil puku ihned po buly v útočném pásmu. Na modré čáře nic nevymýšlel, vypálil a jeho skákavý pokus prošel Bláhovi mezi betony do sítě.

Hosté v závěrečných vteřinách po oddechovém čase odvolali gólmana a zkusili hru v šesti bruslařích. Skvadra pod vedením trenérů Razýma a Srdínka si však zisk tří bodů vzít nenechala a navázala na sobotní výhru v Benátkách.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Hodnocení zápasu bude určitě pozitivní. Jsme rádi, že se nám podařilo před domácím publikem vyhrát. Měli jsme výborný vstup do utkání. Škoda, že jsme potom od naší hry upustili. Havířov přebral iniciativu a ve zbytku utkání to byla velká přetahovaná. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Viděli jsme velmi vyrovnaný zápas, ale o jeden gól jsme byli lepší my.“

Martin Janeček (AZ RESIDOMO Havířov): „Zaspali jsme začátek zápasu, což nás mrzí, protože hokej se hraje šedesát minut, od začátku do konce. Nebyli jsme koncentrovaní a dvakrát jsme inkasovali. Po zbytek utkání jsme byli Slavii víc než vyrovnaným soupeřem. Domácím ale vyšlo všechno, o co se pokusili. Hráli samozřejmě dobře, ale i my jsme podali výborný výkon a musím mužstvo pochválit. Slavia byla nakonec šťastnější. Kdybychom proměnili naše velké šance, tak jsem mohl hodnotit výhru. Ale takový je hokej a my musíme jít dál a soustředit se na další zápasy.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více