Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.1.2018

Slavia uhájila pátou příčku, nájezdovou loterii rozsekl Jankovský

42. kolo, středa 24.1.2018, Prostějov - Slavia
Prostějov
2:3sn
0:1, 0:0, 1:2 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 14. Starý (Nouza, Divíšek), 43. Divíšek (Nouza) – 41. Z. Doležal (Zigo, L. Krejčík), 42. M. Ondráček (Kasík, Jankovský), rozh. náj. Jankovský. Rozhodčí: Zbořil, Doležal – Zídek, Komínek. Vyloučení: 3:3. Bez využití: Diváci: 1842. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2.

Sestavy

Prostějov

Neužil – Mikliš, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Žovinec, Rašner – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, L. Luňák – Fiala, V. Meidl, Prokeš – Švec, Nestrašil, Voženílek.

Slavia

Frodl – J. Drtina, J. Novák, Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička, Štibingr – L. Krejčík, Zigo, Z. Doležal – Endál, Šafránek, Nedvídek – Jankovský, Kubica, M. Ondráček – Šmerha, Furch.

Slavia předvedla na ledě Prostějova další skvělý obrat. Červenobílí prohrávali po čtyřiceti minutách 0:1, pak ale dokázali dvěma góly otočit výsledek na 2:1. Jestřábi však zareagovali rovněž vyrovnáním. Ač se obě mužstva snažila, do konce základní hrací doby už branka nepadla. O vítězi tak po bezgólovém prodloužení rozhodly samostatné nájezdy. V nich zařídil sešívaným triumf Václav Jankovský. Svěřenci trenéra Razýma uhájili pátou příčku tabulky a navíc si z Moravy vezou dvoubodový zisk.

Duel Slavie s Prostějovem odstartoval pěkně zostra. Už po pár desítkách vteřin pálil nebezpečně z ostrého úhlu sešívaný Drtina. Neužil však jeho pokus lapil. Domácí diváky naopak zvedla ze sedadel pohledná akce Starého ze 6. minuty. Moravský forvard však zacílil mimo. Na druhé straně se přihlásil o slovo Šafránek, z bezprostřední blízkosti ale prostějovského gólmana nepřekonal.

Rychlý hokej nahoru dolů pokračoval dál. V čase 13:58 navíc přinesl první gól zápasu. Po spolupráci úderné dvojice Divíšek-Nouza se ke kotouči dostal Jan Starý a střelou ke vzdálenější tyči poslal svůj celek do vedení.

Vzápětí mohli Jestřábi průběžné skóre ještě vylepšit. V tom jim však zabránil skvělý gólman v sešívaném svatyni. Rašner s Luňákem ujížděli v tandemu před soupeřovu branku a druhý jmenovaný poté vystřelil. Frodl převedl fantastický zákrok a zkazil domácím radost z další trefy.

V úvodu prostřední periody zasypali sešívaní prostějovskou branku sprškou střel. Brankář Neužil však všechny pochytal – poradil si s Endálovým dobrým pokusem, vytěsnil Drtinův projektil mezikruží a úspěšně zakročil i proti Nedvídkově dělovce. Zhruba v polovině zápasu na sebe opět upozornil Starý. Po Miklišově pobídce ale Frodla prostřelit nedokázal.

Slávisté předvedli mocný finiš, nakonec rozhodly nájezdy

Pravá přestřelka se strhla teprve v závěrečném dějství. Slavia potřebovala dohnat těsný náskok protivníka, a to se jí také povedlo. Pouhých pětadvacet vteřin po úvodním buly dostal kotouč za brankovou čáru Zdeněk Doležal, jenž zužitkoval přihrávku od Ziga a ranou do odkryté klece nedal Neužilovi šanci.

Sešívani byli z vyrovnávací trefy tak namlsaní, že se o padesát vteřin později skóre měnilo znovu. V čase 41:15 Jankovský vyhrál buly a puk se dostal na modrou čáru ke Kasíkovi, jenž tvrdě vypálil. Do prostějovské klece následně dotečoval střelu Martin Ondráček.

Jestřáby ale dramatická otočka nesrazila. O minutu později bylo opět srovnáno. Nouza přihrál zpoza branky Tomáši Divíškovi a nejproduktivnější hráč WSM ligy se tváří v tvář Frodlovi nemýlil.

V základní hrací době už žádná branka nepadla, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm se do velké příležitosti dostal Dvořáček. Ten ale po svém brejku a bekhendové střele na Frodla nevyzrál.V čase 64:15 zahákoval Divíšek Šafránka a rozhodčí nařídili trestné střílení. Slávistický forvard ale neproměnil. Utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Zigo a Šafránek na slávistické straně své „penalty“ proměnili, stejně tak prostějovští Starý a Nouza. Krejčík a Doležal i Prokeš a Divíšek selhali. Rozhodla proto pátá série. Zatímco Václav Jankovský poslal kotouč bekhendem pod horní tyčku, Fiala svůj pokus nedal. Slávistický forvard s třiasedmdesátkou na zádech tak zaznamenal vítězný gól a Slavia veze z Prostějova cenné vítězství.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více