Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.2.2018

Výborně! Slávisté jsou po obratu v Přerově zase na čtvrté příčce

50. kolo, neděle 18.2.2018, Přerov - Slavia
Přerov
3:6
1:1, 1:3, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 17. Goiš (Rosandić, Šlahař), 21. Šlahař (T. Sýkora, Chmelíř), 58. M. Kratochvíl – 1. Račuk (Šagát), 26. Šagát (J. Drtina, J. Novák), 29. Šagát (J. Drtina, J. Novák), 36. Kasík (Šagát, L. Krejčík), 49. J. Holý (Jankovský, J. Doležal), 53. J. Doležal (Kubica). Rozhodčí: Čech, Kašík – Komínek, Otáhal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 2141. Střely na branku: 20:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 3:6.

Sestavy

Přerov

Klimeš (36. Šimboch) – Rosandić, Chmelíř, Malina, M. Novotný, Pala (A), R. Černý – Goiš, T. Sýkora (C), Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, F. Dvořák – Plášek (A), M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl – Gazda, Gago, Tomaník.

Slavia

Polívka – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, Ryzák, Kasík, J. Holý, Pohl – Račuk, Šagát, Z. Doležal – L. Krejčík, Furch, Šmerha – J. Doležal, Kubica, Jankovský.

Čtyři zápasy trvala černá série sešívaných. Po těsných prohrách s Karlovými Vary a Kladnem všechno zlomili na horké půdě v Přerově. Pražané si vedli znamenitě, rychle vedli, neskolil je ani přerovský obrat a zejména díky skvělé druhé třetině a čtyřbodovému Martinu Šagátovi vezou do Prahy tři body za vítězství 6:3! V tabulce tak vyskočili na kýžené čtvrté místo o bod před Prostějov.

Sešívaní vstoupili do utkání famózně. Už po sedmnácti vteřinách hry se Šagát hrající v první lajně dostal do útočného pásma, rychlým pasem našel přesně hokejku Marka Račuka a pětadvacetiletý střelec poslal přesným projektilem Pražany do rychlého vedení. Krátce poté však Ryzák putoval na trestnou lavici a Přerov začal obracet obraz hry.

Nabídnutou přesilovku sice domácí ještě nevyužili a přežili i dvě vlastní oslabení, začali ale zaměstnávat Polívku podstatně více než na druhé straně sešívaní Klimeše. Jejich narůstající tlak nakonec vyústil ve vyrovnávací branku, o kterou se z několikátého úniku postaral aktivní Jiří Goiš. Přerov však stále neměl dost a ještě do konce třetiny zkoušel skóre otočit, hostující obrana už však další změnu stavu nepřipustila.

Co se domácím nepodařilo v periodě první, dokonale napravili na začátku té druhé. Po vzoru slávistů už po jednatřiceti sekundách zamkli svého soka v obranném pásmu, na modré čáře si vyměnili puk Sýkora s Jakubem Šlahařem, který poslal Přerov do vedení.

Stejně jako v prvním případě však inkasovaná branka nabudila spíše sešívané. Jejich narůstající aktivita vyústila ve vyloučení Novotného, které už po šestnácti vteřinách využil Martin Šagát. Ten při střele Drtiny stál na správném místě a skákavý kotouč dorazil za bezmocného Klimeše.

Přerov srazil gól při vlastní přesilovce, Slavia už vedení nepustila

Domácí se ale nedokázali poučit a na začátku 29. minuty šli znovu do čtyř, tentokrát po ostrém zákroku Gazdy, který byl odsouzen ke dvojnásobnému trestu za krvavý šrám na tváři Pohla. A po dalších čtyřiceti vteřinách svého vyloučení litoval, protože Pražané sehráli navlas stejnou kombinaci, jako při vyrovnávací brance. Od modré vypálil Drtina, jehož ránu chytře tečoval Martin Šagát, jenž svou druhou trefou v utkání vrátil Slavii vedení.

Zbytek přesilovky ani přes velkou šanci Drtiny slávisté využít nedokázali a dali tak opět šanci na srovnání domácím, kteří navíc pár minut před koncem získali výhodu přesilové hry. Snad každý na stadionu čekal, že v ní aktivní hokejisté ve žlutých dresech srovnají, ti ale místo toho fatálně selhali v obraně, když do úniku vyslali Šagáta. Ten se neukvapil a ještě před prázdnou brankou našel Jaroslava Kasíka, jenž vyhnal Klimeše z klece!

Přerovští si do třetí třetiny přenesli část početní výhody, kterou získali po trestu Ryzáka, využít jí však nedokázali. Nepodařilo se jim to ani o pět minut později, kdy ten samý hráč putoval na trestnou lavici znovu. Domácí se snažili o srovnání seč jen mohli, jejich přechody do útoku však kazily časté nepřesnosti a nedorozumění. Jedno takové je stálo i naděje na bodový zisk, to když si nechali ujet Jankovského s Janem Holým, který po rychlé kombinaci zvýšil už na 5:2!

Sešívaní si zápas evidentně užívali. Po čtyřech nepovedených kláních konečně kráčeli vstříc plnému bodovému zisku. Nesrazilo je ani vyloučení Furcha deset minut před koncem, které nejen že s lehkostí přestáli, následně navíc zatloukli další hřebíček do přerovské rakve. Mladý útočník se vrátil zpět na led a hned společně s Kubicou a Jiřím Doležalem uháněli do přečíslení tři na dva, které přesnou střelou z mezikruží využil třetí jmenovaný - 6:2.

Po dlouhé době se tak pro Pražany rýsoval klidný závěr. Ten sice trochu pokazila ještě jedna inkasovaná branka z hole Matouše Kratochvíla, další zaváhání už však hostující obrana nepřipustila a Slavia si tak z Přerova veze nesmírně cenné tři body po vítězství 6:3!

V tabulce si tak drží těsný jednobodový náskok na pátý Prostějov. Čtvrtou pozici budou muset sešívaní uhájit ve dvou zbývajících zápasech základní části, aby měli v play off výhodu domácího prostředí.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Pro nás je každý zápas stejně důležitý. Nezachytili jsme začátek a dostali rychlý gól, nicméně v první třetině jsme si i tak vytvořili dost gólových šancí, které jsme ale nevyužili. Při vedení ve druhé třetině jsme bohužel udělali dva takové až hloupé fauly. Soupeř nás v přesilovkách potrestal, dal nám dva góly a my jsme začali hrát zbytečně složitě. Nebyli jsme důrazní v předbrankových prostorách a nebyl tam vyhraný souboj jedna na jedna. Bohužel dnes byl soupeř lepší.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Měli jsme dobrý vstup, dali jsme rychlý gól a prvních deset minut jsme hráli poměrně slušně. Vytvářeli jsme si tlak a soupeře k ničemu nepouštěli. Pak jsme povolili a soupeř srovnal, od druhé třetiny už jsme ale začali hrát víc do obrany a zaslouženě jsme dnešní zápas vyhráli. Myslím, že jsme podali dobrý týmový výkon podpořený výborným brankářem Polívkou, který nás podržel v přesilovkách soupeře. My jsme je dnes odehráli dobře, akorát se příště musíme vyvarovat tolika vyloučením.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více