Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.9.2004

Buldoci se zakousli příliš hluboko

7. kolo, neděle 26.9.2004, Kladno - Slavia
Kladno
1:0
0:0. 0:0, 1:0
Slavia

Branka: 51. Kysela (Špelda). Rozhodčí: Smeták - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:2, navíc Orct (Kladno) 10 min. Bez využití. Diváci: 6070

Sestavy

Kladno

Orct - Ševc, T. Kaberle, V. Čech, Jelínek, Zeman, Špelda - Jágr, Gardoň, Martin Frolík - Michael Frolík, Patera, Martin Procházka - Kysela, Zajíc, Horna - M. Hořava, Kalla, Klimt.

Slavia

Franěk - Kadlec, Kučera, J. Novák, Kolařík, Žabka, Graňák, Klouček - Pálffy, Stümpel, Sup - D. Hruška, Vašíček, Antoš - Duda, Krátoška, Sobotka - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý.

Slavia v první třetině předváděla na Kladně celkem vlažný hokej. Kladenští byli aktivnější a vytvářeli si více brankových šancí. Ve druhé části Slavia hru vyrovnala, ale když v průběhu zápasu nepřetavila ani minutu a půl dlouhou výhodu dvou mužů v poli do brankové podoby, přišel v 51. minutě trest z hole Kysely. Před tímto šťastným pokusem kapituloval, i za přispění obránce Nováka, do té doby skvělý Petr Franěk. Zápasu kromě více branek nechybělo snad už nic, byla to velká hokejová bitva.

Kladno začalo pěkně od podlahy. Fraňka zahřál do provozní teploty v 1. minutě Frolík. O chvíli později měl na holi první gól domácích Martin Procházka, ale brankář Slavie skulinku ve své brance nenechal. Stejně se tak gólman hostí nenechal zastrašit jedovatou dalekonosnou střelou Tomáše Kaberleho. Svěřenci Vladimíra Růžičky vystrčili poprvé růžky ve 4. minutě, kdy Hruška střílel do chumlu hráčů před Orctem. O minutu později jel tentýž hráč v tandemu s Novákem na jednoho kladenského obránce, ovšem spolupráce jim nevyšla. V 11. minutě se po Jágrově nezjištném pasu zjevil před Fraňkem osamocený Martin Frolík, naštěstí pro Slavii mířil nad. Ve 13. minutě se poprvé vylučovalo, za nedovolené bránění poslal hlavní rozhodčí Smeták na trestnou lavici Kadlece. Kladenští početní převahu sehráli poměrně dobře. Nejdříve Zajícova teč jen o prsa gejšy minula Fraňkovu svatyni, o půl minuty později se střetli tváří v tvář Franěk s Martinem Procházkou. Slavia oslabení přežila a v 16. minutě se jí po Kallově nedovoleném bránění naskytlá stejná možnost. Přesilovku navíc znásobil hlavní rozhodčí Smeták, když za dalších sedmadvacet sekund za stejný prohřešek potrestal Tomáše Kaberleho. Jenže Slavia jedinečnou možnost doslova promrhala, jediné větší nebezpečí znamenala dělovka Jana Nováka. Slávistický snajpr tentokrát však jen provětral výstroj Zdeňka Orcta. Brankář domácích byl také ústřední postavou konce první třetiny. Poté, co se mu nelíbily ataky soupeře v brankovišti, si pustil ústa na špacír víc, než by bylo zdrávo, za což si vysloužil osobní desetiminutový trest.

Na začátku druhé části měla dobrou příležitost Slavia. Hruška kroužil za brankou jako sup, své kořisti se však nedočkal. Poté převzali iniciativu domácí. Fraňkovi zatápěla hlavně Gardoňova řada s Jágrem na křídle. Velký vzruch přinesla 23. minuta. Nejprve nezužitkoval slibnou šanci Hořava, hned z následného protiútoku pak skončila Vašíčkova střela na tyči. Rozhodčí si pro jistotu vzal na pomoc ještě videozáznam, ale ten potvrdil, že puk brankovou čáru nepřešel. Gólem neskončila ani akce Pálffyho, jenž se ve 26. minutě z čista jasna objevil nekrytý před Orctem. V polovině zápasu nejprve Duda při přečíslední dva na jednoho ztroskotal na kladenském obránci, hned poté na druhé straně zázračně vychytal Martina Procházku Franěk. V téže minutě se také otevřela dvířka trestné lavice na slávistické straně, když si v rozporu s pravidly počínal Josef Vašíček. Kladno se však až na Hořavovu střelu, která mířila pouze do gólmana Slavie, neprosadilo. Přesilovku, jíž předcházelo chybné střídání Kladna, nevyužila poté ani Slavia, ačkoliv Antošova šance a následná trma vrma před Orctem po gólu volaly. Repete, které nabídl Slavii hákováním Jágr, Pražané rovněž neproměnili ve vedoucí gól. A když si hosté nerozuměli ani při přečíslení tři na jednoho v poslední minutě prostředního dějství, svítily na světelné tabuli po čtyřiceti minutách dvě nuly.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se hosté asi ještě viděli v šatně, neboť hned po vhazování jim ujel Jágr a zastavil ho až výborný zákrok Petra Fraňka. Ve 45. brankář Slavie dokonce založil útok, jehož výsledkem byla nadějná šance Dudy. Jenže branka Zdeňka Orcta jako by byla pro Slavii v tomto zápase zakletá. A pokoušení hokejové Štěstěny se nevyplácí. Ve 47. minutě vyslal poslední varování Jágr. Po jeho typické akci mohl děkovat ještě Franěk tyčce, ale v čase 50:06 musel již lovit puk zpoza svých zad, když si s přispěním vlastního obránce nešťastně srazil za sebe Kyselovo nahození. Celý moment opět musel hlavní sudí opět konzultovat s kolegou u videa, na rozdíl od situace z druhé třetiny však ukázal na středový kruh a gól tím potvrdil. Slavia poté zabrala, jak mohla, jenže přes domácí obranu se procházelo velmi těžko. Výjimkou byla pěnkná individuální akce Supa. Jeho prudkou přihrávku však Pálffy nezpracoval a čas neúprosně hrál pro domácí. V čase 58:18 si vzal trenér hostí oddechový čas a Franěk zůstal na střídačce, ale ani to nepohlo Slavii ke kýženému vyrovnání. Naopak mohla ještě inkasovat, kdyby Jágr nebo Gardoň trefili prázdnou branku. Sice se tak nestalo, jenže to Kladno mrzet nemusí, protože tři body zůstaly doma. Slavia i přes dobrý výkon díky špatné koncovce odjíždí z prázdnou.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Kladno
Antoš 4+2
Dlouhý 1+0
Duda 1+1
Graňák 0+1
Hruška 5+1
Jaroš 2+0
Kadlec 1+0
Klouček 1+0
Kolařík 0+0
Kopecký 0+2
Krátoška 1+0
Kučera 0+0
Novák 3+2
Pállfy 2+1
Sobotka 1+0
Stümpel 1+0
Sup 2+2
Vašíček 9+0
Žabka 1+1
celkem 35
12, 13, 10
Čech 1+0
Frolík Martin 1+1
Frolík Michael 1+1
Gardoň 1+3
Horna 1+0
Hořava M. 2+0
Hořava P. 0+1
Jágr 2+2
Jelínek 0+1
Kaberle 0+0
Kalla 1+0
Klimt 1+1
Kysela 1+0
Patera 2+0
Procházka 4+0
Ševc 2+0
Špelda 2+1
Zajíc 0+1
Zeman 1+0
celkem 23
8, 10, 5
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Kladno
Antoš 4:0
Dlouhý 1:1
Kopecký 7:4
Krátoška 3:3
Stümpel 16:9
Vašíček 10:10
celkem 42:26
úspěšnost 61,7 %
Třet.: 15:7, 12:9, 15:10
Gardoň 9:15
Jágr 0:1
Kalla 2:1
Klimt 1:0
Patera 12:9
Zajíc 2:16
celkem 26:42
úspěšnost 38,3 %
Třet.: 7:15, 9:12, 10:15
Brankáři
Slavia Kladno
Franěk 95,65 %
zásahy 22
góly 1
Orct 100 %
zásahy 35
góly 0
Nejlepší hráči
Slavia Kladno
FRAŇEK
Vašíček
Hruška
ORCT
Procházka
Jágr
Ohlasy trenérů
Petr Tatíček: "Šance se střídaly na obou stranách, ale my jsme měli více těch vyloženějších. Domnívám se, že štěstí se obrátilo právem k nám. Rozhodujícím okamžikem zápasu bylo, že jsme neinkasovali branku při početní výhodě Slavie pěti proti třem."

Ondřej Weissmann: "Viděli jsme vynikající utkání s patřičným nasazením z obou stran. Oba dva gólmani podali výborné výkony, ale my jsme měli smůlu, že jsme si dali vlastní gól."
Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více