Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.3.2005

Ani exslávista Málek nezabránil porážce Karlových Varů

52. kolo, úterý 1.3.2005, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
2:3
1:2, 0:0, 1:1
Slavia

Branky: 10. Bednařík (V. Polák), 57. Kraft (Dvořák, Nedorost) - 2. Novák (Vlasák), 6. Havel (Beránek), 54. Tomica (Graňák). Rozhodčí: Schütz (Něm.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1700.

Sestavy

Karlovy Vary

Málek - Ptáček, Kutlák, Harant, J. Polák, Hlavačka, Krajíček, Bauer - Petr Kumstát, Skuhravý, Košťál - Kucharczyk, Alinč, Kraus - Dvořák, Kraft, Nedorost - Bednařík, Pech, V. Polák.

Slavia

Franěk - Kolařík, Kadlec, Novák, Špaček, Žižka, Graňák - Hruška, Stümpel, Tomica - Vlasák, Vašíček, Antoš - Havel, Beránek, Sup - Vondrka, Kopecký, Dlouhý.

Úvod zápasu patřil hostům. Hned ve druhé minutě se trefil Jan Novák a v šesté Lukáš Havel. V deváté minutě sice zkorigoval domácí Bednařík, ale to nestačilo. Slavia udávala tempo a hru držela pod svou režií. Ve 47. minutě se trefil Dvořák, ale pro hru vysokou holí nebyla branka uznána. V 54. minutě zvýšil již na 1:3 Marek Tomica. Energie, které již o nic nešlo, se však vzdát nechtěla a ke konci zápasu vytvořila obrovský tlak, který sice vyústil brankou Krafta, ale na vyrovnání se již nezmohla.

Poslední zápas sezóny pojalo karlovarské vedení jako poděkování fanouškům za celoroční přízeň a do ochozů lákalo na volný vstup. Většina příchozích však alespoň v úvodu příliš důvodů k radosti neměla. Zato hrstka fandů z Prahy jásala už ve druhé minutě. Petr Franěk odolal nájezdu dvojice Kraus, Alinč, hra se bleskově přesunula na druhou stranu kluziště, kde Jan Novák ukrytou střelou překvapil Málka poprvé. Uběhly přesně čtyři minuty, když se odehrála situace jako přes kopírák. Kucharczyka zradil v nejvhodnější chvíli pro zakončení skákající puk, v protiútoku tvrdě vypálil Beránek, odražený puk dojel Lukáš Havel a pohodlnou dorážkou zvýšil na rozdíl dvou branek. Mrazivou atmosféru na karlovarském zimním stadionu trochu vylepšil Lukáš Bednařík, který napálil zpětnou přihrávku Vojtěcha Poláka přímo mezi brankářovy betony, a zaznamenal tak svou první branku v letošním ročníku.

Pak však úvodní poněkud zběsilá desetiminutovka skončila a na hokejky obou mužstev se vplížila nepřesnost, oproti předchozím zápasům ubylo i důrazu a bojovnosti. Hra se tak často odehrávala pouze ve středním pásmu, kde většina kombinací zmírala na nepovedených přihrávkách. Parádní šanci srovnat měl ve vlastním oslabení Kraft, jenže své sólo musel zakončovat z levé strany, tedy na bekhend, což pozornému Fraňkovi stačilo k uhájení své svatyně.

Ve druhé části sice slávisté svého hostitele zasypali mnohem větším počtem ran, jen málo z nich bylo ovšem nebezpečných. Málek se vytáhnul proti Graňákově střele přes klubko těl, Stümplovi zabránil ve skórování odvážný skok varského obránce, Vondrku zase šťastně odražený puk překvapil natolik, že sám před brankou přestřelil.

O mnoho větší nasazení nepřišlo ani v části třetí, dostavili se tak alespoň góly. Z vyrovnání se už radoval Michal Dvořák, jenž ze vzduchu tečoval Bauerovu střelu za záda překvapeného Fraňka. Německý hlavní rozhodčí Schütz však po konzultaci s videem branku neuznal pro zásah puku vysokou holí. Domácí bouřlivák Dvořák se pak projevil také jako hokejový kavalír, když na znamení souhlasu s verdiktem uznale pokyvoval hlavou.

Síť se tak regulérně rozvlnila opět na druhé straně. Graňák vyslal do brejku Marka Tomicu a ten se nechytatelnou střelou k tyči nemýlil. Tři a půl minuty před závěrečnou sirénou karlovarské loučení ještě trochu zdramatizoval v přesilové hře zblízka dorážející Milan Kraft. Byla to však úplně poslední branková radost na zimním stadionu v Dolní Kamenné v extraligovém ročníku 2004/05.

Pro energetiky tak sezóna končí druhým nejlepším bodovým ziskem v historii klubu. O konečném pořadí Západočechů rozhodne až středeční dohrávka Znojma s Pardubicemi. Stejný zápas je důležitý i pro Pražany, kteří se z výsledku dozví jméno svého soupeře ve čtvrtfinále play-off.

Ohlasy trenérů
Radim Rulík (Karlovy Vary): "Utkání pro nás bylo složité už z toho důvodu, že do předchozích tří zápasů jsme dali všechno. Po zklamání z toho, že jsme nepostoupili do play off, hráči už trochu ztratili motivaci. Nemůžeme se tomu moc divit, i když trochu mne to mrzí. Přál jsem si, abychom Slavii zkomplikovali život daleko víc. Chtěli jsme uspět, ale po větší část utkání jsme předváděli akademický hokej, a to na Slavii nestačí."

Jiří Kalous (Slavia): "Jsem samozřejmě spokojen, že se nám poslední utkání základní části soutěže podařilo vyhrát. Nic jsme v něm nepodcenili, protože nám ještě zůstala otevřená šance na třetí místo."

Autor Karel Psohlavec, Petr Brabec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více