Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. října 2005

Soupeř nám odskočil na rozdíl dvou gólů, to byl rozhodující moment zápasu, myslí si Jiří Kalous

K l a d n o - Dvě třetiny dotahovala Slavie v Kladně náskok soupeře, nakonec se jí dvougólový náskok soupeře ale smazat nepodařilo. Kladno hrálo výborně kombinačně a dařilo se mu i střelecky. „Kladno dnes předvedlo hodně bojovný výkon, v podstatě stoprocentně proměnilo brejkové situace. Získalo dvoubrankové vedení, které se nám už nepodařilo dotáhnout,“ hledal Jiří Kalous po utkání důvody první letošní prohry Pražanů.

V závěru zápasu dostala Slavie sice domácí pod tlak, vyrovnat se jí už ale nepovedlo. Hosté nakonec nesáhli ani k závěrečné hře bez brankáře. „Vzhledem k vývoji zápasu se to pochopitelně honilo hlavou, ale bohužel. Kladno nás v podstatě nepustilo do pásma a pak už to asi nemělo smysl,“ dodal Jiří Kalous.

Máte za sebou první letošní prohru, takže svým způsobem úleva?
Ne že by se nám ulevilo, nás to pochopitelně mrzí. Šancí jsme si tady vytvořili dost, zatím nám to tam ale nepadá. Věřím, že to prolomíme.

Úvod sezony je přesto pro Slavii určitě velmi lichotivý. Navzdory prohře jste stále s výrazným náskokem první.
Myslím si, že zatím jsme určitě nepropadli. To, že máme tak velký zisk bodů, je sice příjemné, ale my jdeme zápas od zápasu, nesnažíme se kalkulovat, jestli uděláme nebo neuděláme nějakou vítěznou sérii. Pro nás je prioritní každý zápas, ke kterému nastupujeme a který chceme pochopitelně vždycky vyhrát.

Když se tak díváte na dosavadní průběh sezony, který z týmů bude vaším největším rivalem v boji o titul?
Nechci předjímat, my se soustředíme především na své výkony, na náš tým. Play off je ještě hodně daleko.

Nesvazovalo hráčům nohy přece jenom to pomyšlení, že mají za sebou šňůru čtrnácti zápasů bez prohry a že by ji v Kladně mohli prodloužit?
To si myslím že ne, my se snažíme jít zápas od zápasu.

Nemůže naopak porážka na Kladně znamenat určitou psychickou vzpruhu před domácím zápasem s Pardubicemi? Přece jenom, teď už o „nic“ nepůjde, hráči poznali hořkost porážky a mohou s čistou hlavou vyrazit na Pardubice.
Něco takového tvrdit, by byla z mé strany pouze spekulace. My se opravdu chceme soustředit na každý zápas, který je před námi. Snažíme se poučit z chyb, které jsme v předchozím zápase udělali a nezabýváme se tím, jestli hráčům něco, obrazně řečeno, svazuje nebo nesvazuje nohy. Možná, že vy novináři to tak vidíte, ale ve skutečnosti tomu tak není. Sezona je rozjetá a ti hráči dobře vědí, že je čeká ještě hodně zápasů.

Co zejména rozhodlo, že jste v Kladně ztratili všechny tři body a poprvé v sezoně prohráli?
Zaprvé nám Kladno rychle uteklo, proměnilo brejky. Pak jsme sice stáhli na tři dva, ale soupeř nám zase utekl na rozdíl dvou gólů. To byl, myslím si, rozhodující moment, kdy se ten zápas skutečně lámal. V tom zápalu jsme se tlačili moc dopředu a bohužel jsme pozapomněli bránit. Kladno se pak snadno dostalo do brejku.

Do čeho Kladno „pláclo“, z toho byl gól. Hráčům, snad jen s výjimkou několika běžných chyb, které se v každém zápase stávají, asi nemůžete nic vytknout?
Mužstvo podalo, myslím si, solidní výkon, prostě nám to tam tentokrát nepadalo.

Rozhodčí v den zápasu sice nemůžete kritizovat, přesto, myslíte si, že je angažování slovenských rozhodčích pro extraligu přínosem?
Nechci se k tomu vyjadřovat, rozhodčí jsou pro nás tabu.

Není podle vás tak trochu na škodu, že se k práci rozhodčích nemůžete v den zápasu vyjadřovat, zatímco ke všemu ostatnímu ano?
Určitě, určitě bychom se rádi vyjádřili, stejně tak jako se kdokoliv může vyjádřit k našemu výkonu, ale zatím je to pro nás tabu a tím se řídíme.

A ještě dovolte poslední otázku. Proč dnes nehrál Tomáš Divíšek?
Tomáš měl drobné zdravotní potíže, ve středu by ale měl být stoprocentně připraven.

Hlavní rozhodčí utkání Trombík.

Petr Franěk musel být celé utkání ve střehu.

Slávistický gólman při jednom ze svých zákroků, přihlíží obránce Jiří Drtina.

Zápas hodně bolel.

Opora domácích Zdeněk Orct, od nejlepšího útoku extraligy dostal jen dva góly a výrazně přispěl k výhře kladenského Rabatu.

Na ledě sice leží kladenský hráč, ale byli to právě hokejisté Rabatu, kteří jako první skolili Slavii a připravili jí první porážku sezóny.

Tisková konference po utkání: zleva Zdeněk Müller (trenér Kladna) a Jiří Kalous.

Foto: © autor

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více