Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. ledna 2020

„Brankář“ Hořava: Byla to náhoda, snažil jsem se blokovat

Petr Hořava si v závěru zápasu s Litoměřicemi zahrál na brankáře a v kuriózní situaci pochytal několik střel soupeře. Ani tak ale nemohl s týmem oslavit vítězství. Sešívaní sice dokázali dorovnat tříbrankové manko, na čtvrtou trefu kališníků už ale nenašli odpověď a opět prohráli.

V závěrečných minutách si Petr Hořava neohroženě stoupl do sešívané klece, aby ji ubránil před nájezdy kališníků a udržel šance na vyrovnávací trefu. A počínal si vskutku dobře. Za svá záda totiž nepustil ani jednu branku. Všechny útočníky soupeře bravurně vychytal. A to z pozice obránce. „Potřebovali jsme to nějak zachránit, tak jsem se snažil toho co nejvíc zblokovat. Ale byla to čistá náhoda,“ pověděl po zápase o několika momentech, ve kterých zblokoval litoměřickou salvu spousty střel.

I když se v bráně oháněl jako protřelý mazák, na vítězství to nestačilo. Slavia sice dorovnala tříbrankový náskok soupeře, v závěrečném dějství ale Litoměřice daly čtvrtý gól, na nějž už sešívaní nedokázali zareagovat. „Zápas byl hodně roztěkaný. Hrálo se nahoru dolů. My jsme nehráli moc dobře. Sice jsme měli nějaké pasáže, ve kterých to vypadalo slušně a navíc dali i nějaké góly. Ale máme hrozné propady v pásmu. A to se nám nesmí stávat,“ zhodnotil Hořava prohranou bitvu.

Ve hře máme výkyvy. To se nesmí stávat

Slavia padla i přesto, že stáhla vysoký náskok. „Myslím, že jsme z přemíry snahy začali na ledě lítat jako blázni, kvůli tomu se ve hře vytvářely díry a z toho jsme dostali góly,“ uvažoval zkušený obránce nad důvody, které vedly k nepovedenému začátku a pozdější bodové ztrátě.

Ve 29. minutě přišla zásadní chvíle. Kališníci vyhnali z klece Romana Málka a brankářská výměna přinesla brzy ovoce. „Musím říct, že máme naštěstí dva skvělé brankáře, kteří toho dokážou hodně pochytat. Jenže Romana jsme tentokrát vůbec nepodrželi. „Ale vždycky když se vymění brankář, dá to týmu určitý impuls. A to se taky stalo. Tomáš Šmerha to vzal na sebe a dal důležitou branku. Pak jsme se trochu srovnali a bylo to lepší. Nabudilo nás to. Začali jsme si víc věřit a hráli jsme líp. Mentalita se vždycky úplně otočí. Třemi góly jsme se vrátili do zápasu,“ popsal klíčové okamžiky. Ani to Slavii nepomohlo. „Soupeř hrál líp a nakonec zaslouženě zvítězil,“ přiznal Hořava.

Teď čeká na sešívané další tvrdý oříšek. V pondělí totiž do Edenu přijede Chomutov. Co musí červenobílí do další bitvy vylepšit? „Máme úseky, kdy hrajeme dobře, nebo naopak pasáže, kdy hrajeme úplně šíleně. Pak se to zase zlomí nějakým dobrým momentem. A takhle je to pořád dokola. Musíme se zaměřit na to, abych hráli dobře celých šedesát minut a neměli takové výkyvy. Doufám, že se nám to povede a uhrajeme nějaké body,“ uzavřel.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více