Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. února 2018

Těžký předkrm před Jágrem, sešívaní míří do Karlových Varů!

Tribuny v Edenu vybuchly nadšením. Běžela 44. minuta středečního klání s Ústím nad Labem a Lukáš Nedvídek s Martinem Kadlecem během 21 sekund dorovnali dvoubrankovou ztrátu. Ústečtí si ale vedení brzy vzali zpátky a připravili Pražanům druhou porážku v řadě. Na tu musí svěřenci trenéra Razýma rychle zapomenout, už v sobotu je totiž čeká souboj s druhou Energií, kterou letos porazili zatím jen jedinkrát!

48. kolo: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (96 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (83 b.)
153:74
Skóre
132:105
Tomáš Rachůnek (14+26)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (9+23)
Jakub Flek (20 gólů)
Nejlepší střelec
Zdeněk Doležal (15 gólů)
Martic Podlipnik (11+19)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (9+19)
Filip Novotný 95,03 %
Tomáš Závorka 89,38 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,11 %
Patrik Polívka 88,32 %
Litoměřice – Karlovy Vary 0:4
Poslední zápas
Slavia – Ústí 3:5

Sešívaní jsou v útlumu. Zkraje ledna sice dvakrát neuspěli, nicméně od zápasu s Benátkami najeli na skvělou sérii sedmi vítězných utkání v řadě a útočili na pozici třetího Kladna. Prohra s Třebíčí a Ústím nad Labem však situaci komplikuje.

Na slávisty se totiž nepříjemně dotahují Prostějov s Přerovem. A je tedy nejvyšší čas, aby družina z Vršovic zase zabrala. To po sobotním utkání potvrdil i Jiří Drtina, který důvod zaváhání červenobílých proti papírově slabším soupeřům viděl hlavně v nedůrazné obraně. „Nejdůležitější je, abychom hráli dobře zezadu. Máme těžký los, proti těmhle soupeřům se nám moc nedaří, musíme urvat co nejvíc bodů.“

Bude to ale těžký boj. Energie je na vítězné vlně, chlubí se třetím nejproduktivnějším útokem a vůbec nejlepší obranou v soutěži. Sešívaní ale mají na čem stavět. V posledním vzájemném utkání dokázali silného soka porazit po nájezdech. Uspějí i tentokrát?

Pokud se jim to povede, mohou se dotáhnout na třetí Rytíře. S těmi se navíc utkají ve středu před vyprodaným Edenem, o motivaci tedy rozhodně postaráno mají. Dokáží však uhlídat smrtící útočnou sílu Energetiků v čele se čtvrtým nejlepším střelcem ligy, Jakubem Flekem?

Energie bojuje o čelo a atakuje stobodovou hranici

Svěřenci Martina Pešouta jsou však v úplně opačném rozpoložení než výprava z Vršovic. Po výbuchu v Benátkách (0:2) je čekal těžký zápas s Kladnem, který však zvládli s grácií (4:0), stejně tak uspěli i proti silnému Přerovu (2:1 po nájezdech). V posledním kole pak Karlovarští i zásluhou krásného gólu Petra Stloukala porazili Litoměřice 4:0.

Proti Pražanům se jim navíc dlouhodobě daří. Dvakrát se letos radovali z vysokého vítězství, nejprve v Edenu zvítězili 5:1, o měsíc později pak doma dokonce 6:2. Jediné zaváhání tak přišlo až v již zmiňovaném předsilvestrovském utkání.

Navíc se mohou opřít o skvělou obranu v čele. Ta v sedmačtyřiceti utkání inkasovala pouhých 74 branek! Jen pro porovnání, třetím nejlépe bránícím týmem je právě Slavia, která však inkasovala o 31 branek víc. Lví podíl na tom má zejména Filip Novotný, který vládne gólmanským statistikám s průměrem pouhých 1,24 branek na zápas.

95,03%
Taková je úspěšnost zákroků Filipa Novotného. Ten je díky svým výkonům na absolutním vrcholu gólmanských tabulek.

V útoku navíc kromě Jakuba Fleka září ještě minimálně dva jeho kolegové. Petr Stloukal nasbíral jen o čtyři kanadské body méně, fanouškům nejznámější Tomáš Rachůnek pak dokonce o bod víc! V případě absence střelecké formy se navíc Energetici mohou spolehnout i na své obránce, Martic Podlipnik je se třiceti body dokonce neproduktivnějším bekem celé WSM ligy.

Právě Podlipnik ale bude domácím v sobotu chybět. Společně s dalším karlovarským obráncem Sabahudinem Kovačevičem totiž odletěli do jihokorejského Pchjongčchangu, kde se představí v barvách národního týmu Slovinska!

Speciální příchuť bude mít zápas ještě pro minimálně dva další hokejisty z pravého břehu Ohře. Není to tak dávno, co Henri Tuominen a Jaromír Kverka oblékali sešívaný dres. Zatímco finský šikula odešel do Karlových Varů v průběhu sezony, Kverku si Západočeši po pádu z extraligy stáhli zpátky z hostování. Fanoušci si také mohou všimnout Petra Šenkeříka a Daniela Vrdlovce, kteří v kádru Slavie působili v sezonách 2012/13-2014/15.

Sobotní utkání bude bezpochyby patřit k těm nejdůležitějším a nejtěžším, které slávisté letos odehráli. Jeho úvodní buly bude vhozeno v pátou hodinu odpolední, pokud nebudete fandit na místě, držte sešívaným hokejistům palce alespoň na dálku!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více