Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. února 2018

Přímý souboj o čtvrté místo. Slavia se pokusí skolit Zubry

Návrat krále si Eden užil dostatečně. Našlapané ochozy burácely nadšením a tleskaly nejen sešívaným akcím, ale také kouskům fenomenálního Jaromíra Jágra. Domů však fanoušci přesto odcházeli posmutněle. Přestože Slavia po celý zápas hájila vedení, nakonec s Rytíři padla v prodloužení. Červenobílí tak musí po čtvrté prohře zabrat. V souboji o lepší pozici v tabulce změří sily s Přerovem. Zubři předvádějí výkony jak na houpačce, přesto se stále derou do popředí. Zastaví slávisté šňůru bez výhry a vyhoupnou se po zaváhání Prostějova na čtvrtou příčku?

50. kolo: HC Zubr Přerov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
5. místo (86 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (84 b.)
138:120
Skóre
136:111
Tomáš Sýkora (14+20)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (10+24)
Jakub Šlahař (15 gólů)
Nejlepší střelec
Zdeněk Doležal (17 gólů)
Radomír Pala (9+10)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (9+21)
Lukáš Klimeš 91,80 %
Juraj Šimboch 91,60 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 92,64 %
David Honzík 93,26 %
Litoměřice – Přerov 4:6
Poslední zápas
Slavia – Kladno 1:2p

Červenobílý expres vykolejil. Slávisté v úvodu roku přišlápli plyn a najeli na sérii triumfů. Po prohře v Třebíči se však karta obrátila a sešívaní ztratili recept na vítězství. Ten hledají už čtvrté utkání. Ačkoliv to naposledy proti Kladnu vypadalo, že se sešívaný soubor rozpomněl na lednové výkony, těžký direkt v prodloužení vrátil Razýmovy svěřence tvrdě na zem.

Martin Kadlec proti Přerovu letos už dvakrát skóroval. Získá další gólový zářez?

Zápas s Rytíři se přitom od začátku vyvíjel velmi slibně. Zaplněný Eden hnal domácí celek dopředu, přihlížejícím fanouškům se navíc za skvělou atmosféru hned v úvodu odměnil Zdeněk Doležal, jenž poslal Slavii do vedení.

Příznivý stav vydržel takřka do samotného závěru. Kladenští však na konci zabrali a vyrovnávací brankou vykřesali naději na bodový zisk. Nešťastný zásah v prodloužení navíc Jágrovi a spol. přisoudil o bod navíc. Hokejový svátek se tak pro červenobílé fanoušky proměnil ve smutnou událost. Slavia navíc klesla na šesté místo tabulky.

Teď před vršovickým mužstvem stojí další těžká překážka. Taková, kterou už ale v probíhající sezoně dokázali dvakrát zdolat – jednou na domácím ledě a jednou venku. Sešívaní hokejisté totiž míří do Přerova – k dalšímu aspirantovi na čtvrtou příčku.

Přerov má kolísavou výkonnost, Slavia na něj umí

Moravský tým nastřádal na začátku kalendářního roku šňůru čtyř výher v řadě, od té doby střídá dobré a špatné chvíle. I z pohledu výsledků. Po překvapivé prohře v Benátkách ale Zubři následně zabrali a přestříleli Litoměřice 6:4.

Pokud chtějí sešívaní bodovat, musí navázat na dvě předchozí výhry. S Přerovskými letos hráli už třikrát – dvakrát zaznamenali triumf – 2:0 a 2:1. Naposledy však v Edenu padli, když duel ztratili výsledkem 1:2.

2:1
Vzájemné zápasy z letošní sezony zatím hovoří pro Slavii. Přidá další triumf?

Z pohledu statistik se utkají dva vyrovnané celky. Zubři nasázeli v letošním ročníku prozatím 138 branek, slávisté jen o dvě méně. V čem je červenobílá letka naopak lepší, je defenziva. Zatímco Pražané inkasovali celkem 111 krát, Moravané už 120 krát.

Obdobně jsou na tom i bodově nejlepší hráči Přerova i Slavie. Šafránek s Pšurným nasbírali shodně 34 kanadských bodů za 10 branek a 24 asistencí. O něco lépe na tom je Tomáš Sýkora, jenž se trefil už čtrnáctkrát a přidal 20 přesných přihrávek. Slávisté však mají skvělé eso v rukávů, a to Zdeňka Doležala, již sedmnáctigólového snajpra.

V tabulce pravdy od sebe nedělní soky dělí dva body. Pozorný fanoušek navíc mohl vysledovat, že Prostějov ztratil v Ústí a zůstává na stejném počtu bodů jako Zubři. Slávisty tak čeká na Hané duel, který je zároveň soubojem o čtvrtou příčku a co nejlepší postavení do play-off.

Kdo ve vzájemné bitvě uspěje? Utkání se uskuteční netradičně v neděli od 17:00 a všichni slávisté by měli svým oblíbencům mačkat palce.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více