Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. února 2018

Nabitý víkend odstartují junioři s Budějovicemi, v sobotu nastoupí všechna družstva!

Hodně náročný program mají slávističtí mládežníci o posledním únorovém víkendu. Juniory čeká důležitý dvojboj s Motorem a Kometou, starší dorostenci zkusí přerušit nepovedenou sérii, jejich mladší kolegové pak mají na programu nahánění druhého místa. Představí se i nejmladší kategorie, páťáci se sedmáky vyzvou poslední Popovice, šesťáci s osmáky přivítají Veselí nad Lužnicí.

Junioři

22.02., HC Slavia Praha – HC Motor České Budějovice

Juniorům začíná období pravdy. Ve skupině A o postup do play-off v konkurenci nabitých mančaftů z Brna, Hradce a dalších musí dokázat, že si zaslouží své místo ve vyřazovacích bojích. A bude to náročná cesta. Už v prvním kole sešívaní poznali hořkost porážky, když v Hradci padli 1:5.

Ta na nich však evidentně žádné trvalé následky nezanechala. Už o dva dny později totiž Pražané dokázali napravit dojem těsným vítězstvím v dalekých Vítkovicích (4:3). Díky tomu by v tuto chvíli postupovali do čtvrtfinále play-off z posledního postupového, tedy čtvrtého místa.

Jenže odehrána jsou teprve dvě kola z celkových deseti. A sešívaní tak musí ještě zabrat, aby si vstupenku o patro výš zasloužili. Další krok mohou udělat už ve čtvrtek v Edenu, kde vyzvou českobudějovický Motor. Tomu se vstup do nadstavby vůbec nevydařil a po dvou porážkách je zatím poslední, stejnou bilanci má navíc i proti Slavii. Podaří se Budějovicím odplata?

24.02., HC Kometa Brno – HC Slavia Praha

O necelé dva dny později už se však nejstarší mládežnická kategorie bude muset přesunout z pohodlí vršovického zimáku, a to do brněnského Ronda. Zde na ně bude čekat zatím stoprocentní Kometa, která si ze dvou odehraných utkání odnesla kromě šesti bodů také vysoké skóre 12:3.

I v tomto případě jsou datovány dva odehrané vzájemné zápasy v sezoně, které si fanoušci vždy užili. Nejprve se totiž radovala Slavia, která svého soka přestřílela 7:3, o dva měsíce později už ale ruce nad hlavu zvedali hráči jihomoravské metropole, kteří po podobně bláznivém průběhu zvítězili 6:4.

Starší dorost

23.02.., HC Slavia Praha – HC Vítkovice Ridera

Hodně černé období teď zažívají starší dorostenci. Ti sice dlouho drželi střed tabulky, posledních šest zápasů jim však vůbec nevyšlo. Sešívaní z nich získali jen dva body za dvě prohry v prodloužení. Přesto není správný den na věšení hlav. Jen dva mače z šesti zmiňovaných skončily vyšším konečným rozdílem než jednou brankou. Stačí tedy, aby se paní štěstěna alespoň na chvíli přiklonila zpět k chlapcům z Vršovic.

Jako ideální soupeř se jeví Vítkovice. Ty z posledních osmi utkáních uspěly jen v jednom a s šestibodovou ztrátou na svého pátečního soka se drží až na dvanácté pozici. Horší už je pouze Kometa a Zlín, jenž je zároveň posledním protivníkem, který proti Rideře hrál a uspěl.

Slávisté navíc mohou navázat na poslední a zároveň zatím jediné vzájemné utkání v sezoně. Bylo to krátce před Vánoci na ledě Ostravar arény, když sedm minut před koncem zvyšoval Jakub Lewandovski už na 5:3 pro Vítkovice. Pražané se však nevzdali a po úctyhodném obratu, který 45 sekund před koncem završil vítěznou brankou Adam Klapka, zvítězili 6:5. Uspějí i tentokrát?

24.02.., HC Slavia Praha – Aukro Berani Zlín

Jen o osmnáct hodin později vyjedou červenobílí mládežníci na led v Edenu znovu. A soupeřem jim znovu bude celek z východní části republiky, jen tentokrát z jiného cípu. A ač zlínští Berani okupují samotný chvost ligové tabulky, své poslední soupeře řádně potrápili. Sparta s Jihlavou zachraňovali vítězství až v prodloužení, hodně práce měl na jihu Moravy i lídr ze Salzburgu. V minulém kole dokonce přišla první sezonní výhra, v již zmiňovaném klání s Vítkovicemi se Berani mohli radovat po výsledku 3:1

I v tomto případě mají lepší vzpomínky Pražané. Ti se do rodiště Tomáše Bati vydali téměř před měsícem a díky povedené druhé periodě zde uspěli a odvezli si tři body za výsledek 4:2. Jak se jim povede tentokrát?

Mladší dorost

22.02.., HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha

Mladší dorostenci mají karty rozdány jasně. V nadstavbové skupině C drží třetí místo s odstupem jedenácti bodů na druhé Karlovy Vary. A sic je to rozdíl propastný, není nereálné jej už v sobotu o pár bodů stáhnout. Sešívaní se totiž představí právě na ledě Energetiků, kde nutně potřebují ustálit svou formu.

Ta v posledních týdnech značně kolísá. Cenná vítězství střídají zbytečné porážky, poslední takové přišly před dvěma týdny při kladenském dvojboji, kdy shodně kvůli nezvládnutým prvním třetinám červenobílí neuspěli jak proti PZ (1:4), tak proti Rytířům (3:5).

To Karlovarští jsou v o něco lepším rozpoložení. Od posledního vzájemného utkání se Slavií neprohráli ani jednou, byť dvakrát uspěli až po nájezdech. Jenže právě souboje s Pražany jim dělají velké problémy. V základní části sice dvakrát svého soka přestříleli (7:2 a 5:3), v nadstavbě ale svěřencům Jiřího Doležala nedali ani gól a vždy z bojiště odcházeli s výsledkem 0:4. Podaří se slávistům udržet čisté konto i potřetí?

24.02.., HC Slavia Praha – HC Slovan Ústí nad Labem

Ústí nad Labem sice okupuje poslední místo skupiny C, soupeři to se Slovanem ale jednoduché rozhodně nemají. Své by o tom mohl vyprávět například lídr z Kladna, který v posledním vzájemném zápase zachraňoval tři body až 23 sekund před koncem. Ústečtí prohráli sedm z posledních osmi zápasů, jediný úspěch si připsali proti Třemošné, kterou porazili těsně 4:3.

Ač se sešívaným na Ústí v základní části dařilo, poslední zkušenosti rozhodně přehnaně optimistické nejsou. Tak například první zápas na Nový rok, kdy se spolu oba soci utkali v Edenu, je Pražané přestříleli 54:25, přesto se nakonec po smolných brankách museli před svým protivníkem sklonit. Odrazí se po pátém vzájemném měření sil ke druhému místu?

6. a 8. třída

24.02.., HC Slavia Praha – HC Veselí nad Lužnicí

Šesťáky a osmáky čeká v sobotu další domácí zápas, tentokrát proti Veselí nad Lužnicí. Tamní Lokomotivě se vcelku daří a v obou soutěžích se drží na středu tabulky.

O něco více se proti Veselí daří šesťákům. Ti ze tří vzájemných soubojů ani jednou nezaváhali a kromě tří vítězství si odnesli i vysoké skóre 21:8. Osmáci jsou v bilanci s Lokomotivou taktéž úspěšnější, jen na rozdíl od svých mladších spoluhráči už jednou zaváhali. Kromě dvou vítězství si na konci září se svým sokem rozdělili body po remíze 3:3.

5. a 7. třída

24.02.., HC Slavoj Velké Popovice – HC Slavia Praha

Zápasový program mají na programu i páťáci se sedmáky, kteří vyrazí na led do Popovic. A budou zde plnit roli velkého favorita. Zatímco Pražané atakují příčky nejvyšší, tamní Slavoj se v obou soutěžích krčí na samém konci tabulky.

Papírové předpoklady už byly oběma družstvy potvrzeny letos celkem čtyřikrát ze čtyř zápasů. Zatímco páťáci slavili po výhrách 7:2 a 10:0, sedmáci si proti Slavoji připsali vůbec nejvyšší letošní vítězství – na začátku prosince jej rozstříleli 16:0. Zopakují podobný výsledek i tentokrát?

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více