Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. února 2018

Dvě vítězství? Přesně to, v co jsme doufali, hlásí Krejčík

Forvard Lukáš Krejčík si se Zubry nebral servítky. Do bitvy o druhý čtvrtfinálový bod promluvil nejen slušným výkonem, ale i důležitou brankou. V 50. minutě dostal přihrávku na levý kruh a nekompromisní ranou poslal do odkryté klece soupeře vítězný gól. Sedmadvacetiletý hokejista byl za svou trefu rád, daleko víc ho ale potěšil triumf. Ten byl navíc dle sešívané pětky zasloužený. „První třetina se nám nepovedla. Pak jsme začali šlapat. A na konci se nám to vrátilo,“ radoval se produktivní útočník.

Slávisté se na druhou výhru s Přerovem hodně nadřeli. Na rozdíl od úvodního duelu museli mazat těsný náskok, který si soupeř vypracoval ve dvojnásobné přesilovce v závěru první periody. Ta se červenobílému celku podle Krejčíka vůbec nepovedla.

„Druhý zápas byl oboustranně kvalitnější než ten první. V úterý to bylo nervózní, oba týmy měly málo šancí. Středeční utkání mělo větší náboj. První třetinu jsme neodehráli moc dobře, ale od druhé se hra zlepšila. Začali jsme šlapat, nedělali fauly, bojovali jsme… a na konci se nám to vrátilo,“ popisoval průběh střetnutí.

33:46
Tolik času strávil Lukáše Krejčík na ledě během prvních dvou duelů play-off s Přerovem.

Červenobílý soubor hodlal po horším startu zabrat a vývoj otočit. To se mu také povedlo. I díky pokynům, které se dařilo správně plnit. „Chtěli jsme zlepšit pohyb a víc se tlačit do jejich gólmana. Navíc se nám podařilo eliminovat fauly,“ pokračoval slávistický snajpr.

Právě vyšší míra disciplíny byla jedním z klíčových faktorů. „Je jasné, že nikdo neufauluje úmyslně. Někdy je to smůla, někdy faul vychází z přemíry snahy, někdy třeba i ze špetky nešikovnosti nebo přemotivovanosti. Od druhé třetiny jsme si na to začali dávat větší pozor a na výkonu i výsledku to bylo znát. Hra měla větší náboj, víc plynula. A to nám vyhovovalo,“ pochvaloval si Krejčík.

Po vyrovnávací trefě Račuka pak deset minut před sirénou zaznamenal rozhodující zásah. „Dobře jsme si dobře rozehráli puk a na dvě na tři přihrávky jsme byli u jejich brány. Ďolík (Zdeněk Doležal – pozn. redakce) mi to pěkně předložil a já už si jen dával pozor, aby mi puk nepřeskočil hokejku, protože se trochu kvedlal. Chtěl jsem to z první zakončit, což se povedlo. Jsem rád, že to tam spadlo,“ usmíval se úspěšný střelec.

Musíme se vyrovnat s tvrdostí a pohybem Zubrů, říká Krejčík

Ještě víc ho těšil fakt, že Pražané dokázali v Edenu urvat i druhý bod série. „Oba domácí zápasy jsme chtěli vyhrát a dvě vítězství jsou přesně to, v co jsme doufali. I když byla obě utkání hodně upracovaná, tak se výhry počítají. Navíc máme dobrou pozici do dalších zápasů a na Moravu určitě jedeme pro další triumfy,“ uvažoval.

Krejčík: „Série bude jen o pár gólech a bude mít podobný průběh jako první dva zápasy.“

Přerov ale rozhodně není protivník, kterého je radno podcenit. Zubři mohou těžit ze spousty kvalit, jež slávisté museli a musí otupit. „Přerovští mají dobrý pohyb a jsou hodně důrazní. Mají hodně silových hráčů a hrají dobře do těla. Je to takový urputný hokej. Série s nimi podle mě bude jen na pár gólů a bude mít podobný průběh jako dva domácí zápasy. My se musíme s jejich tvrdostí a pohybem vyrovnat,“ hodnotil Krejčík

Úkol pro příští dny je tak jasný – zregenerovat a co nejlépe se připravit na moravskou „anabázi“. „Teď si chceme hlavně odpočinout, protože oba domácí zápasy byly hodně náročné. Určitě musíme zlepšit přesilovky, které nám nejdou vlastně celou sezonu. Když budeme hrát jako poslední dvě třetiny, bude to podle mě dobré,“ uzavřel útočník.

Další dvě čtvrtfinále se hrají v Přerově o víkendu – v sobotu a neděli.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více