Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. března 2018

Vary splnily úkol. Teď jsme na tahu my, velí Šafránek

Jako den a noc. Takový byl slávistický výkon v Karlových Varech. V úvodním duelu sice propásli úvod, pak ze zápasu dokázali udělat velké drama a kousali prohru až po prodloužení. Středeční výsledek byl naopak jednoznačný. Vysoké porážce nedokázal zabránil ani útočník David Šafránek. Podle červenobílého forvarda se Slavii nedařilo v žádné herní činnosti. „Ve hře nám chybělo takřka všechno. Vary splnily úkol, teď jsme na tahu my,“ řekl šestadvacetiletý centr.

Zatímco v úterý se vám úvod zápasu příliš nepovedl, tentokrát to bylo zcela naopak. V čem tkvěla změna oproti předchozímu duelu?
Sice jsme neinkasovali hned na začátku jako v předchozím zápase, ale jinak si myslím, že jsme toho moc nevylepšili. Úterní zápas byl o sto procent jiný, teď nám ve hře chybělo takřka všechno. Řekli jsme si, že první třetinu zvládneme uhrát na 0:0, což se nám skoro podařilo. Až v poslední minutě jsme dostali gól v oslabení a nevím, jestli nás to srazilo, ale duel se určitým způsobem zlomil a my už nebyli schopní skoro ničeho.

8:3
Takové skóre mezi sebou mají Karlovy Vary a Slavia po prvních dvou zápasech. Energie v semifinále vede už 2:0.

Zmínil jste, že vás zřejmě zlomil závěr prvního dějství. V této pasáži Slavia doplatila hlavně na nedisciplinovanost. Co způsobilo tolik vyloučení? Horší pohyb, porce smůly…?
Ty fauly pramenily z toho, že jsme někde byli pozdě. Bohužel jsme tam měli smůlu na vysoké hokejky a podobné fauly. Jsou to chyby, které se v play-off neodpouštějí a Vary je potrestaly.

V množství faulů jste pokračovali i v dalším průběhu utkání. Mohlo vás časté trestání, jak se říká, zatavit? Obzvlášť po dalších dvou brankách soupeře.
Myslím, že ani ne. V úterý jsme dali v průběhu druhé třetiny tři góly, takže jsme ten zápas ani za stavu 0:3 rozhodně nevzdávali. Věděli jsme, že i tři brankou můžou v hokeji padnout hodně rychle. Bohužel jsme tentokrát byli v takové situaci, že když to bylo 0:1 a 0:2, ještě se o něco hrálo. Když už to pak ale bylo tři a čtyři nula, nebyli jsme schopní ničeho.

Trenér Razým si vzal už uprostřed prostřední periody time out. Bylo to spíš z taktických důvodů, nebo se vás snažil na střídačce ještě vyburcovat?
Kouč si vzal oddechový čas hlavně kvůli tomu, že kluci už byli dlouho na ledě, bylo to po oslabení a navíc se pískalo zakázané uvolnění. Takže to bylo spíš pro ně, aby si odpočinuli. Ale samozřejmě trenér uděloval i nějaké pokyny. Třeba abychom nekoukali na výsledek, hráli jako za stavu 0:0 a připravili se tak na domácí utkání.

První duel jsme si zasloužili vyhrát. Bohužel, smutnil Šafránek

V samotném závěru za de facto rozhodnutého stavu tým působil už trochu odevzdaně. Nebyla už v hlavách spíš snaha duel nějak dohrát a pošetřit síly?
My jsme to utkání chtěli dohrát důstojně a trochu se připravit a naladit na příští zápas. Ale ani to se nám nepovedlo. Měli jsme soupeře víc dohrávat, snažit se jim to na ledě co nejvíc znepříjemnit a nachystat si je na domácí utkání, ale to nám nevyšlo.

Když se podíváme na oba zápasy ve Varech a jejich výsledky – myslíte si, že skóre odpovídalo hře?
Poté, co jsme v úterý předvedli obrat na 3:2, jsme si podle mého názoru zasloužili vyhrát. Kvůli chybičce v prodloužení to bylo přesně naopak. Je možné, že kdybychom ten zápas vyhráli, nebyla by druhá prohra tak strašná. Takhle bohužel jedeme domů za stavu 0:2 a je úplně jedno, jak ty zápasy vypadaly.

V sobotu a neděli vás čekají dva zápasy doma. Od čeho se můžete z herního pohledu odpíchnout? A na čem je naopak potřeba nejvíc zapracovat?
Vary svůj úkol splnily a teď jsme na tahu my. Musíme převzít otěže hned od začátku a soupeři nic nedovolit. Naopak musíme být dominantní na puku a držet se v jejich pásmu. Ve druhém zápase to bylo tak, že když už jsme se dostali do jejích obranné třetiny, skoro nic z toho nebylo. Byli jsme slabí i v soubojích.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více