Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
15. března 2018

Je tu play-off! Starší dorost v osmifinále vyzve Pardubice

Ve čtvrtek skončí sezóna pro mladší dorost, juniory pak čeká před vyřazovacími boji poslední dva duely. Nejvíce sledovanou kategorií ovšem budou starší dorostenci. Ti už se plně vrhnou do bojů v play-off, v prvním kole na ně číhá pardubické Dynamo, které však v nadstavbové části dokázali dvakrát porazit.

Junioři

15.3., HC Slavia Praha – HC Kometa Brno

V předposledním utkání nadstavbové části se sešívaní střetnou s brněnskou Kometou, kterou před nedávnem porazili na jejím ledě. Od té doby ale skončila pro Třebíč sezóna, a tak se několik juniorů vrátilo pomoci svému týmu.

Kometa tak od té doby jen vyhrává a k tomu ještě poměrně přesvědčivě. Vítkovice smetla bez problémů, následně si docela s přehledem poradila i s Kladnem nebo Hradcem Králové. Pro červenobílé je tak dobře, že před týdnem zvládli souboj s Českými Budějovicemi a místenku v play-off už mají jistou.

16.3., Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

Na kladenském ledě půjde o přímý souboj o lepší výchozí pozici pro play-off. Třetí Rytíře a čtvrtou Slavii totiž dělí pouhý bod a Středočechům zbývá už jen tento vzájemný duel.

Rytíři sice nějakou dobu figurovali na prvním místě nadstavbové skupiny A, v posledních zápasech se jim ale přestalo dařit. Po prohře s Brnem trochu překvapivě podlehli i Vítkovicím a zatím v posledním utkání schytali desítku od Hradce Králové.

Starší dorost

Osmifinále: HC Dynamo Pardubice – HC Slavia Praha

V prvním kole vyřazovacích bojů narazí červenobílí na východočeské Pardubice. Půjde o souboj s týmem, který Pražané v nadstavbě dvakrát porazili, v play-off ale může být všechno jinak. Slávistům se totiž v poslední době příliš nedaří.

Dynamo nepatří k celkům, které by byly tolik nebezpeční jako třeba Salzburg nebo Plzeň, pro sešívané to ale rozhodně neznamená, že půjde o jednoduché osmifinále. Pardubice v posledních deseti duelech vyhrály a poradily si právě třeba i s Plzní.

Není také jisté, v jaké sestavě červenobílí do play-off naskočí. Před vyřazovacími boji jim totiž vypadlo hned několik stabilních hráčů, a tak možná budou muset trenéři hodně improvizovat.

Na začátku nadstavby si sešívaní s Pardubicemi poradili po výsledku 3:0, druhý duel byl o poznání vyrovnanější. Dynamo vedlo o tři branky, slávisté ale v posledních minutách předvedli velkou chuť po vítězství, a tak zvládli srovnat a v prodloužení dovršit obrat. V této osmifinálové sérii tak zřejmě nebude nouze o zajímavé momenty.

Mladší dorost

15.3., HC Slovan Ústí nad Labem – HC Slavia Praha

Mladší dorostenci mají před sebou poslední utkání sezóny. Na ledě Ústí nad Labem zakončí ne úplně povedený ročník extraligy, ve kterém se nepodívají do play-off. Největším problémem byla zřejmě nevyrovnanost výkonů, proto budou slávisté bez vyřazovacích bojů.

Slovan už několik duelů mají smutnou jistotu, že se v extralize neudrží. Na předposlední Třemošnou už mají nedostižný zákrok, pro červenobílé tak půjde o ideální možnost, jak sezónu skončit.

Bilance vzájemných utkání hraje lépe pro Pražany, kteří dokázali vyhrát třikrát. Ani Útí nad Labem ale není úplně bez úspěchu, ve dvou případech totiž i oni slavili vítězství. Jednou po brance v poslední minutě, jednou pak po prodloužení.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více