Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.3.2018

Skvělá práce! Junioři porazili Kometu v nejsilnější sestavě

A9, čtvrtek 15.3.2018, Slavia - Kometa Brno
Slavia
4:2
1:1, 0:0, 3:1
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 20. Patočka (Šmíd), 46. Patočka (Hejda), 53. Vobořil, 59. Kohút (Šergl, Martínek) – 17. Horký (Mlynář, Frydrych), 47. Horký (Süss, Havránek). Rozhodčí: Souček – Štěpánek, Štofa. Vyloučení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Vecka – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Steinocher – Furch, Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Nedorost, Martínek

Kometa Brno

Dostál – Trnka, Slabý, M. Furch, Kučera, Jeřábek, P. Krejčí (obránce), Mikyska – M. Novák, Süss, Havlát, Kratochvíl, Hasoň, Matula, Čejka, Horký, Mlynář, Ferda, Frydrych, P. Krejčí (útočník), Havránek

O další parádní podívanou se postarali junioři Slavie. Doma v Edenu porazili Kometu – jednoho z hlavních adeptů na titul. Hosté navíc nastoupili v nejsilnější sestavě, ale v Praze nakonec padli 2:4. Dva góly za Slavii vsítil Patočka, v bráně předvedl výborný výkon gólman Vecka. Výjimečnost zápasu potvrdil ještě fakt, že rozhodčí během šedesáti minut nevyloučili jediného hráče.

Junioři Komety přijeli do Edenu s cílem oplatit Slavii překvapivou domácí porážku 4:7 z prvního vzájemného zápasu v nadstavbě. A tak dorazil v plné sestavě, kdežto domácím chyběly některé opory včetně kapitána Valíka, nejproduktivnějšího útočníka Šteinera a gólmana Šorfa.

Toho v brance výborně zastoupil Vecka. V úvodní třetině hosté Slavii místy přehrávali a díky Luboši Horkému se v 17. minutě dostali do vedení. Útočník Komety v klidu dorazil do prázdné branky střelu Mlynáře.

Matouš Patočka se v zápase s Kometou rozstřílel

Hráči Komety ale ke konci třetiny možná až moc zpohodlněli a 14 sekund před sirénou inkasovali nepříjemný gól do šatny. Matouš Patočka, kterému se v sezoně příliš střelecky nedařilo, vybruslil mezi kruhy a parádní ranou poslal puk o horní tyčku do branky.

Druhá třetina byla výstavištěm pěkných akcích a velkých šancí na obou stranách, ale také skvělých zákroků obou brankářů. Vecka měl štěstí, že Mlynář ve 25. minutě minul puk před prázdnou brankou. Následně si gólman Slavie výborně poradil s Kratochvílovým nájezdem.

Ve zbytku třetiny se zase pořádně potil Dostál, kterého nejvíc potrápil ve 34. minutě Kohút. Slovenský útočník dorážel snad natřikrát, ale brankáře nepřekonal. Hned potom přišla tvrdá rána od Steinochera, kterou Kohút opět neúspěšně dorážel.

Velké věci se tak začaly dít až v poslední třetině. Slavia se poprvé dostala do vedení ve 46. minutě. Byl u toho opět Matouš Patočka , který si našel odražený puk, perfektně ho potáhl na pravou stranu a zavěsil do odkryté branky.

Radost Slavie dostala tvrdý direkt hned za 48 sekund. Luboš Horký se totiž nenechal zahanbit a rychlou střelou z mezikruží srovnal taktéž svým druhým gólem na 2:2.

Sešívaní ale nepřestávali bušit do hostující obrany. Postupně začali Kometu přehrávat, což se ukázalo nejlépe v 53. minutě. Nejdřív měl dvě obrovské šance útočník Aleš Furch. Při té druhé už se domácí borec radoval, ale puk podle rozhodčích čáru nepřešel.

O několik sekund později už to bylo jedno. David Vobořil totiž zaznamenal pořádně šťastnou branku a domácí vedli. Bek Slavie napálil puk z mezikruží do jednoho z těl, od kterého se kotouč odrazil do brusle Jeřábka a ta usměrnila puk přímo do sítě.

Hosté se postupně začali nadechovat k závěrečnému tlaku, ale zůstalo opravdu jen u nádechu. Při hře bez brankáře Kometu naopak za nedůraz ve středním pásmu ztrestal čtvrtým gólem do odkryté klece David Kohút.

Slavia tak porazila Kometu v nadstavbě i podruhé a před blížícím se play off si pořádně zvedla sebevědomí.

Střelec Patočka: Celou sezonu jsem se trápil

K hattricku nebyl v utkání s Kometou daleko útočník Slavie Matouš Patočka. Ve třetí třetině už měl na kontě dvě branky, když si najel na pravé křídlo a nebezpečně vypálil těsně mimo. „Já jsem byl hlavně rád za ty dva góly. Celou sezonu jsem se trápil a konečně mi to tam padlo. Doufám, že jsem vyladil formu, ale nechci to zakřiknout,“ říkal po zápase šťastný Patočka.

„První třetinu bylo Brno o hodně lepší a měli jsme štěstí, že nám neodskočili, pak jsme je ale v určitých fázích přehráli a zaslouženě jsme zvítězili,“ hodnotil zápas devatenáctiletý útočník. Právě jeho branka na 1:1 14 sekund před koncem první třetiny Slavii pořádně povzbudila. „Dostal jsem sklepnutý puk, protáhl se mezi dvěma beky a poslal to tam,“ popisoval krásnou ránu o horní tyčku.

Ve třetí třetině pak svou druhou brankou poslal Slavii do vedení. A i když to ještě nebyl gól vítězný, o zbytek už se postarali Patočkovi parťáci. „Před zápasem jsme si řekli, že Kometa přijela v nejsilnější možné sestavě a že k tomu musíme přistoupit zodpovědně, abychom šli z nejlepší možné pozice do play off,“ pochvaloval si Patočka.

Slavia má teď po cenné výhře dokonce na dosah první místo ve své nadstavbové skupině – za vedoucími Hradcem a Kometou zaostávají sešívaní před posledním utkáním nadstavby jen kvůli horšímu skóre.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Soupeř byl silný, nastoupil v kompletní sestavě. Myslím, že už nic lepšího nemohli přivézt. Kluci k tomu od začátku nastoupili velmi poctivě. Odehráli 60 minut takticky a disciplinovaně, perfektní výkon. Dodržovali, co jsme po nich chtěli, posílali kotouče jednoduše z pásma, v útočném pásmu jsme měli spoustu střel a hlavně jsme moc nepropadali. Jinak jsme je příliš do přečíslení nepouštěli. Byl to slušný zápas a už dlouho jsem nezažil, že by se hrálo bez jediného vyloučení. Rozhodčí ale situace citlivě pouštěli a hráči toho nezneužívali.“

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): „Pro mě to je obrovské zklamání. Hlavně z přístupu hráčů. To, co jsme tady předvedli, je pro mě nepochopitelné. Vím, co hráči umí a co jsou schopni hrát. Takový zápas jako tady na Slavii můžou předvést v srpnu, kdy začíná sezona, ne teď. Je jich pětadvacet v týmu a kdo nechce hrát, tak hrát prostě nebude. To je celé, takový zápas se musí vybojovat.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více