Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. března 2018

Varům nedáme nic zadarmo, burcuje Pohl

Sešívaní padli i na domácím poli a Energie tak vede v sérii už 3:0. Začátek utkání se pro domácí vyvíjel velmi příznivě a tlak si udrželi až do druhé třetiny, ovšem poslední periodu ovládli hosté a dvanáct sekund před koncem rozhodli zápas. „Varům nenecháme nic zadarmo,“ zdůrazňuje slávistický obránce Pohl před nedělním utkáním, ve kterém bude hrát Slavia od 17:00 o přežití.

Semifinálová utkání se přesunula do Edenu a v prvním zápase odcházejí domácí z ledu se sklopenou hlavou. Ač v prvních dvou částech hry byl vidět ze strany sešívaných velmi pěkný hokej, nakonec si další bod připisuje soupeř. „Myslím si, že dvě třetiny jsme Vary nepustili k většímu tlaku, až v poslední části začali více hrát, napadat nás, a nakonec se dostali do šancí, které využili,“ komentuje průběh duelu Jan Pohl.

Tvrdá rána Jana Pohla vedla k první brance proti Varům

Ke konci úvodní třetiny se právě Pohl s Šagátem postarali o vedoucí branku, když po jejich úspěšné kombinaci Martin Kadlec tečoval puk přímo za Novotného a poslal tak Slavii do vedení. „Šagy byl u mantinelu, já jsem na něj houkl a on to přihrál. Puk nešel úplně po ledě, snažil jsem se ho co nejrychleji dostat do brány, tam stál dobře Káca a tečoval přímo do sítě,“ popisuje situaci před bránou autor asistence.

„Ze startu třetí třetiny jsou dostali smolný gól odražený myslím od mantinelu, ovšem ten druhý jsme zkrátka neohlídali,“ vysvětluje Pohl gólové momenty hostů. Ti rozhodli gólem na 2:1 přesně 12 sekund před koncem. „Únava sice na nás po odehraných zápasech byla znát, ale tu si nemůžeme připouštět, musíme být na takový tlak zvyklí,“ komentuje Pohl závěr zápasu, kdy Vary domácí hráče pořádně zatlačily.

Během venkovních zápasů si slávisti uvědomili, jak těžkým soupeřem Vary umí být, ovšem domácí prostředí vnímá Pohl velmi pozitivně, a to díky zázemí a fanouškům, kteří přispívají k lepší hře. „Ve Varech jsme zjistili, že když zatlačíme, tak dokážeme soupeře dostat do úzkých, ale často ten tlak ustojí, a navíc ve finále zužitkují,“ hodnotí zkušenosti z předešlých utkání.

Následující den se opět Pražané postaví proti Energii a budou se snažit dostat hru zpět na karlovarský led. „Do zítra se musíme zregenerovat, odpočinout si a nenechat jim to zadarmo. Další zápas jim nenecháme, musíme udělat zásadní a důležitý krok, vyhrát, tím jim to vrátíme,“ říká s odhodláním Jan Pohl.

Autor Hana Hájková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více