Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. března 2018

Krejčík o semifinále: Vyrovnaná série, doplatili jsme na koncovku

Ve čtvrtém semifinále proti Karlovým Varům se nepovedlo vstřelit jedinou brankou a sezona sešívaným skončila před branami baráže. Šance měl na holi i Lukáš Krejčík. Ani druhý nejlepší střelec sešívaných ale na dobře chytajícího brankáře Novotného nevyzrál. „To, že góly nepadly, bylo spíš neschopností z naší strany. V koncovce se nedařilo, měli jsme hodně dorážek. Před bránou jsme to nedokázali utlačit,“ litoval Krejčík.

Semifinále nakonec skončilo v nejkratší možné době. Jak moc hořko bylo v kabině po vyřazení? Jak velké je to zklamání?
Hořkost tam nějaká byla, ale spíš je to zklamání. Chtěli jsme Vary potrápit a jeden, dva zápasy uhrát. Trápit je v té sérii co nejvíce. Škoda toho prvního zápasu, co jsme ve Varech ztratili v prodloužení. Kdybychom ten první zápas udělali, dostali bychom je pod tlak. Mohlo to být otevřené.

V posledním zápase se nedařilo vůbec vstřelit branku. Jak tohle vystoupení v sezoně hodnotíte?
U toho to začíná. Když nedáme branku, vyhrát nemůžeme. Bylo to znovu vyrovnané. Asi můžeme i tvrdit, že všechny zápasy v té sérii byly vyrovnané. Snad jen ten druhý ve Varech, tam nás dvě třetiny jasně přehrávali. Jinak to byla vyrovnaná série, my jsme doplatili na špatnou koncovku. Nedařilo se nám v zakončení. Koncovka nebyla dobrá ani v sezoně a v play off se to potvrdilo.

Jak moc byl na psychiku náročný závěr třetí třetiny? Bylo vidět hodně emocí, jak jste se snažili vyrovnat.
Celá série byla těžká, nejenom posledních pět minut čtvrtého zápasu. Hodně jsme se tahali, ty zápasy byly kolikrát o pár gólech. Náročné to bylo. Jsme zklamaní. Chtěli jsme nějaké zápasy vyhrát a co nejvíce je potrápit.

Trápil vás brankář Novotný, který drží dlouhodobě dobrá čísla, nebo to bylo čistě o slávistických útočnících?
Novotný je kvalitní gólman. To, že góly nepadly, bylo spíš neschopností z naší strany. V koncovce se nedařilo, měli jsme hodně dorážek. Před bránou jsme to nedokázali utlačit. To rozhodlo celou sérii. Herně tedy byli o něco lepší. Pohybem, důrazem jsme je ale dokázali dorovnat. Dojeli jsme ale na bídnou koncovku.

Čekali jsme, že nějaké zápasy uhrajeme

Podívejme se na obě série vyřazovacích bojů: nejdříve výhra 4:0 nad Přerovem, potom porážka 0:4 od Energie. Byl opravdu mezi oběma sériemi takový rozdíl?
Ve čtvrtfinále jsme první dva zápasy měli štěstí. Šli jsme tomu sice naproti, ale to štěstí trochu pomohlo. Odskočili jsme tak na 2:0 a pak jsme to dotáhli. Rozdíl v kvalitě obou sérií byl značný. To určitě. Ale ani Přerov nebyl slabým soupeřem. To, že je uděláme 4:0, nečekal nikdo. Povedlo se, dostali jsme do formy, kterou jsme chtěli potvrdit v semifinále.

3
Tři body za tři branky zapsal v play off Lukáš Krejčík. Všechny ale přišly ve čtvrtfinále, proti Varům se úspěšný střelec ze základní části neprosadil.

Který z těch semifinálových zápasů mrzí nejvíce? Úplně první prohra ve Varech v prodloužení, nebo sobotní rozhodnutí soupeře ve třetím zápase 12 sekund před sirénou?
Určitě ten první. Odehráli jsme ten zápas dobře. Škoda prodloužení. V tom třetím jsme zase vedli dobře 1:0, pak to před koncem srovnali… Tyhle dva zápasy mrzí hodně. Ve druhém utkání jsme hráli dobře jednu první třetinu, pak nás jasně přehráli. V posledním utkání už si to pohlídali.

Jak si myslíte, že budete s odstupem času na tuto sezonu vzpomínat? Teď jste určitě zklamaní, ale semifinále asi není úplně špatný výsledek…
No… (přemýšlí) Jsme Slavia. Máme největší ambice. Asi se to opravdu uvidí až s odstupem času. V té sezoně se udělalo celkem dost bodů, to hlavní hodnocení se ale dělá až podle play off. A semifinále 0:4? Čekali jsme, že nějaké zápasy uhrajeme.

Sezona je tedy u konce. Budete ve Slavii pokračovat i v té následující?
To se ještě uvidí. Vedení to s námi bude řešit. V nejbližších dnech bude jasno.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více