Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. května 2018

Trenér Razým dostal nabídku z extraligy, Slavia mu umožnila předčasně skončit

Sešívané hokejisty do nové sezony už nepovede trenér Milan Razým. Šestapadesátiletý kouč dostal nabídku z extraligového klubu a Slavia se rozhodla vyhovět jeho žádosti o ukončení spolupráce.

Razým přišel do Slavie v sezoně 2015/16 původně jako asistent Pavla Hynka. Trenérské duo mělo za cíl dostat sešívané po sestupu zpět do extraligy, ale po neuspokojivých výsledcích došlo k změně v realizačnímu týmu už v prosinci a Razým se stal hlavním trenérem. Slavia se pod jeho taktovkou sice probojovala do baráže a nadějně ji rozehrála, na postupový cíl ovšem nakonec nedosáhla.

Vedení se následně dohodlo s Razýmem na další spolupráci, a i když došlo k odchodu několika hráčů a oslabení týmu, povedlo se sešívaným probojovat v sezoně 2016/17 až do semifinále druhé nejvyšší soutěže. Podobný výsledek zopakovali pod Razýmovým vedením slávisté i v uplynulém ročníku.

Pro letošní sezonu došlo k přehodnocení sportovních cílů a většímu zapojení mladých hráčů do A-týmu. Ti začali letní přípravu pod stávajícími trenéry a nic nenasvědčovalo tomu, že by platný kontrakt neměl být dodržen. Razým ovšem nyní požádal klub o ukončení spolupráce a možnost odejít trénovat do extraligy.

„Není to pro nás příjemná situace, ale trenér projevil zájem působit v extralize a my jsme se rozhodli, že ačkoliv zde má platný kontrakt, tak mu nebudeme bránit,“ vysvětluje člen představenstva Vladimír Pitter. „Když jsme ho angažovali do klubu, přicházel v období s cílem rychlého návratu do extraligy. Tato meta bude v následující sezoně ještě vzdálenější, než tomu bylo uplynulé dvě sezony, a pro něj by to tak znamenalo působit ve Slavii již čtvrtým rokem pouze v nižší soutěži.”

„Chápu, že lákadlo trénovat extraligový tým je natolik silné a my tomu momentálně nemůžeme konkurovat. Proto jsem usoudil, že nemá cenu bránit jeho touze být zase trenérem v extralize. Věřím, že na tři roky společné spolupráce bude Milan vzpomínat v dobrém a v budoucnu se mohou naše cesty zase sejít. Chtěli bychom mu poděkovat za jeho působení v klubu a popřát hodně štěstí v dalším angažmá.“

Sešívaní se budou dále připravovat na novou sezonu pod vedením dosavadních asistentů Jana Srdínka a Romana Málka, o složení realizačního týmu se bude jednat a budeme vás o něm informovat.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více