Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
30. května 2018

Sešívaní dřou na trénincích. Volný čas vyplňuje golf nebo maturity

Sešívaní mají za sebou tři týdny tvrdé dřiny během letní přípravy, kterou řídí trenéři Jan Srdínko a Roman Málek. Tréninky naplňují těžké cviky, dlouhé běhání nebo zábavnější prvky v podobě fotbalu nebo florbalu. Pestrost sešívaným hráčům zkrátka nechybí. Omlazený tým se tak pilně připravuje na další sezónu ve WSM Lize.

„Zatím to probíhá bez velkých problémů, jen při dlouhých bězích už některým docházejí síly. Od toho je ale letní příprava, abychom ty síly nabrali,“ popsal Aleš Furch.

Většina mužstva je tvořena hráči, pro které je dospělá letní příprava novinkou, nechybí ovšem i tací, kteří jich mají za sebou už několik.

„Letní příprava mi nikdy osobně žádný problém nedělala, takže to zvládám bez problémů,“ řekl Jiří Doležal. „Každý trenér má určitě nějakou představu, takže jsem těch druhů letních příprav už prožil více. Ta letošní se řadí k těm klasickým. Třeba v extralize se více posiluje a jednotlivé cviky se detailněji provádějí,“ srovnal zkušený útočník.

Aleš Furch během letní přípravy

Vzhledem k tomu, že v týmu převažují mladí hráči, je tomu i letní příprava přizpůsobena. „Asi je trochu jiná. Ti mladí kluci potřebují nabrat kyslíkový i svalový objem, takže je to pro ně více zaměřené,“ myslel si Doležal.

Najde se jen velmi málo hokejistů, kteří by se na tréninky bez ledu vyloženě těšili. Tři čtvrtiny roku tráví každý den bruslením a nejednou musí běhat. Každý si však najde něco, co ho baví a žene dopředu. „Jako jeden z mála mám docela rád běhání, na druhou stranu mě největší problémy dělají silové věci,“ přiznal Furch.

„Poslední dobou těch věcí, na které se těším, je čím dál tím méně. Co mě třeba stále baví, jsou hry jako fotbal nebo florbal a pak i posilovna. Mezi ty nejneoblíbenější věci bych zařadil běhání, přestože mě taky úplně nevadí, ale je to dost náročné a mnohdy člověku z toho není úplně nejlíp,“ doplnil svého spoluhráče Doležal.

Dvacetiletý útočník Aleš Furch popsal, jak jednotlivé tréninky v rámci letní přípravy probíhají. „Každý den se kolem deváté sejdeme na Slavii, po rozcvičení většinou běháme a na závěr máme posilovnu. Hodně cvičíme s činkami, ale využíváme i další stroje. Zbytek dne pak máme volno,“ řekl.

Jiří Doležal při cvičení během letní přípravy.

Volný čas slávistů? Maturita, dřina na zahradách nebo rybolov

Volného času tak mají sešívaní hokejisté poměrně dost, ne všichni ho však mohou trávit pouze aktivitami, které dělají rádi. Někteří letos například maturují, a tak jsou odpoledne plná dlouhého učení. „Nejvíce času teď věnuju učení se na maturitu, ale chodím i na kolo nebo se proběhnout, abych nebyl celou domu doma,“ prozradil Furch.

„Ve volném čase chodím pomáhat strejdovi dělat zahrady. Střiháme živé ploty, sekáme trávníky a pak další drobné práce na zahradách. Podle toho, co si lidé objednají,“ přidal mladý forvard.

Oproti svému mladšímu spoluhráči jsou volné chvíle dvaatřicetiletého Jiřího Doležala spojené zejména s rodinou a hlavně s malou dcerou. „Hodně času trávím s dcerou, protože chci, aby jen neseděla doma a hýbala se. Snažím se jí naučit sportovat, často třeba jezdíme na kole,“ uvedl.

Když má i trochu času sám pro sebe, nechybí v jeho programu mezi hokejisty hodně oblíbený sport. „S kamarády si chodíme zahrát golf, což je skvělý relax a zároveň i zábava, protože soutěžíme mezi sebou. Volný čas pak trávím i sportovním rybolovem, který mě teď hodně baví,“ přiznal Doležal.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více