Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. června 2018

Slavia mi přirostla k srdci, chci se probojovat do týmu, říká Kohút

Loňskou sezonu načal v dresu prvoligové Kadaně, potom se ale vrátil zpět do Edenu a patřil k oporám slávistické juniorky. Slovenský útočník Dávid Kohút je dalším z mladých hokejistů, kteří v letní přípravě bojují o místo v A-týmu. „V Edenu jsem už sedmým rokem a za tu dobu mi Slavia přirostla k srdci. Cítím se tu dobře a chtěl bych tu pokračovat,“ říká.

Kádr sešívaných doznal před letní přípravou hodně změn. S týmem se na novou sezonu připravuje řada mladých hráčů, o místo v mužstvu bojuje kromě jiných i Dávid Kohút, slávistický junior, jenž v loňské sezoně nakoukl do první ligy v dresu Kadaně.

10+22
Loni nasbíral Kohút ve 33 zápasech za juniorku úctyhodných 32 kanadských bodů.

Mladý útočník si šance, kterou ve Slavii dostal, váží, i když přiznává, že jsou letní tréninky těžké. „Je super, že se můžu připravovat s A-týmem. Zatím je to hodně náročné, uvidíme, jak to bude vypadat na ledě,“ říká. Suchou přípravu nemá v lásce nikdo z hokejistů a oblíbená není ani u Kohúta. „Suchou nemám rád asi jako většina hokejistů. Nejnepříjemnější je pro mě běhání. To mi asi na letních trénincích vadí nejvíc.“

Náročné výběhy a posilovna se ale zvládají lépe, když kolem sebe máte kamarády. A jelikož Kohút nastupoval v loňské sezoně za sešívanou juniorku, nemá v tomto ohledu problém. „Atmosféra v kabině je skvělá. Pro nás je určitě dobře, že je v týmu zatím hodně mladých. Myslím, že je to lepší, než kdybychom tu byli dva a neměli se moc s kým bavit. Takhle se všichni mezi sebou známe a je to příjemnější,“ vysvětluje.

Junioři v áčku? Chceme navázat na minulou sezonu

Slávističtí junioři podávali v uplynulé sezoně obstojné výkony a jejich extraligové tažení jim dodalo zdravé sebevědomí. Kohút věří, že by se v přípravě mohla prosadit právě mladá krev. „Všichni, co jsme tu z juniorky, bychom určitě chtěli na loňskou sezonu navázat. Dokonce si myslím, že bychom to mohli dokázat. Hráli jsme dobře loni, tak proč ne teď?“

Sám slovenský forvard vloni nakoukl do první ligy v dresu Kadaně. Za Trhače však nastoupil jen do osmi utkání, a tak si nemyslí, že by měl proti svým vrstevníkům nějakou výhodu. „Máme mladý tým, ale hodně kluků už má nějaké starty v první lize stejně jako já. Ale v Kadani jsem toho moc neodehrál, takže v tomhle ohledu mají výhodu spíš jiní,“ usmívá se.

David Kohút se spoluhráči při tvrdé letní dřině na tréninku.

Na začátku letní přípravy vedli tréninky kouči Jan Srdínko a Roman Málek, teď už ale makají sešívaní pod vedením nového hlavního trenéra Miloše Říhy mladšího. Jak se změnila pod novým koučem letní příprava? „Tréninky jsou pořád náročné. Děláme víceméně stejné věci, jaké jsme dělali doposud, ale taková je letní příprava vždy,“ popisuje Kohút.

Mladý hokejista by chtěl týmu pomoci hlavně svou pohyblivostí a tvořivostí. „Moje hokejové přednosti? Jmenoval bych bruslení, přehled na ledě a dobrou přihrávku. Snad se mi povede tyhle dovednosti prodat. Chci se probojovat do týmu a odehrát co nejvíc zápasů,“ hlásí odhodlaně.

A co se dvacetiletému útočníkovi vybaví, když se řekne Slavia? „Slavia je obrovský pojem. Doufám, že se co nejdřív vrátí zpátky do extraligy, tam, kam patří,“ věří Kohút, který v Edenu už nějaký ten čas působí. „Jsem tady už sedmým rokem a za tu dobu mi Slavia přirostla k srdci. Ke klubu mám pěkný vztah. Cítím se tu dobře a chtěl bych tu pokračovat,“ uzavírá.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více