Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.8.2018

Na úvod přípravy porážka. Slavia lituje neproměněných šancí

přípravné utkání, čtvrtek 2.8.2018, Kokšetau - Slavia
Kokšetau
4:2
0:0, 2:1, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 24. Jegorov, 35. Ermolaev (Orlov), 59. Savenkov, 60. Šitkov – 25. Furch (Drahorád, Maršoun), 59. Matějka (Valík). Vyloučení: 7:4. Bez využití. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Kokšetau

Pološkov (Demidov) – Gevel, Borovikov, Sabyrov, Ermolaev, Berdnikov, Petrov, Nesterov, Megalinsky, Gasnikov, Potajčuk, Dovgan, Klemešov, Tryaškov, Seleznev, Savenkov, Bazhenov, Guljakov, Šitkov, Jegorov, Orlov, Bortnikov, Kločkov

Slavia

Polívka (Vecka) – Drtina, Štibingr, Hejda, Drahorád, Popela, Valík, Straka – Všetečka, Šagát, Kubica – Šergl, Šteiner, Krejčík – Švec, Furch, Maršoun – Matějka, Hradil, Nestrašil

První přípravný zápas nové sezony Slavii moc štěstí nepřinesl. Sešívaní rozhodně mohli kazašský tým Kokšetau porazit, litovat ale můžou nespočtu neproměněných šancí. I tak Slavia vstřelila dvě branky díky Aleši Furchovi a Davidu Matějkovi. Kokšetau ale nakonec těsně před koncem rozhodlo o vítězství 4:2.

Úvodní mače po letní pauze příliš hokejové krásy nepřináší. A pomalejší rozjezd měla v Benešově i Slavia s kazašským mistrem Kokšetau, který na lavičce vede bývalý trenér sešívaných Ladislav Lubina.

První třetina přinesla dost nepřesností a ne moc pěkných akcí. I tak byli červenobílí lepším týmem, Nestrašil ujížděl sám na branku, ale klička mu nevyšla.

Góly tak začaly padat až ve druhé třetině. Nejdřív mohl v do té doby největší šanci zápasu skórovat Kubica, jenže prázdnou branku o malý kousek minul.

A tak trestal kazašský tým na druhé straně. Jen 17 sekund po obrovské šanci Kubici se po rychlém brejku dostal k dorážce Sergej Jegorov a překonal Polívku v brance Slavie.

Sešívaní se hned kousli a odpověděli kazašským nájezdníkům pořádným kolotočem. Přesně za minutu tak bylo bleskově srovnáno. Po přihrávce Švece se k puku dostal Aleš Furch a rychlou střelou o spojnici konečně protrhl střeleckou smůlu Slavie.

Sešívaní pak měli skvělou možnost dostat se do vedení, když hráli 72 sekund dvojnásobnou přesilovku. Jenže ta Slavii moc nevyšla. Několikrát jedovatě vypálil Drtina, ale kazašský tým přežil bez úhony.

A tak znovu bohužel padl gól do druhé branky. Polívka toho přes obránce moc neviděl, když Vadim Ermolaev vystřelil a trefil se přesně do šibenice slávistické branky. To vše po další příležitosti Slavie kterou neproměnil Steiner.

Říhův tým tak musel znovu dotahovat, což se mu před druhou sirénou málem povedlo. Všetečka ujel do samostatného nájezdu a byl faulován, načež jeden ze slávistů ještě doklepl puk do branky. Gól ale rozhodčí kvůli odpískanému faulu neuznali.

Všetečka ale dostal výbornou šanci v podobě trestného střílení. Šikovnému útočníkovi bohužel při exekuci v rozhodující chvíli ujel puk, a proto Kokšetau odcházelo do šatny s vedením 2:1.

Smůla Slavii neopustila ani na konci zápasu

V poslední třetině už byli lepší spíše hráči Kokšetau. Sešívané držel v zápase hlavně brankář Polívka, který zhatil několik velkých šancí, třeba ránu z mezikruží osamoceného Jakova.

Ke konci navíc nepomohlo ani čtyřminutové oslabení, do kterého šli červenobílí po faulu Šergla. Polívka opět zazářil a jednou mu nakonec i tyčka dopomohla k tomu, že Slavia byla pořád na dostřel.

A povedlo se! Necelé dvě minuty před koncem šikovně tečoval u branky kotouč David Matějka a sešívaní se radovali ze zaslouženého vyrovnání.

Jenže štěstí Slavii v Benešově prostě vůbec nepřálo. V čase 58:28 totiž šel kazašský tým znovu do vedení, což se ukázalo být smrtelným zásahem. Po přečíslení se z dorážky trefil Konstantin Savenkov

Výhru Kokšetau pak ještě do prázdné branky pojistil Dima Šitkov.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Dobrá prověrka s kvalitním soupeřem. Nevstoupili jsme do zápasu špatně, i když jsme prohrávali. Měli jsme dobrý pohyb, kluci makali, bojovali, v tom není co vytknout. Vyčítat si můžeme to, že jsme dostali lekci z produktivity, to byla naše velká slabina. Chyběl nám důraz v zakončení a i když jsme soupeře přestříleli, tak nám chyběly dorážky. Taky jsme udělali dost zbytečných útočných faulů, které nám vzaly hodně sil. Tím jsme soupeře postavili na nohy, náš tlak jsme pak nedokázali využít.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více