Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.8.2018

Čtvrté vítězství! Slavia si doma poradila s Benátkami

přípravné utkání, čtvrtek 16.8.2018, Slavia - Benátky
Slavia
2:1
0:0, 1:1, 1:0
Benátky

Branky a nahrávky: 22. Panna (Štibingr, Furch), 47. Furch (Valík) – 26. Burda (Braid). Vyloučení: 6:4. Bez využití:. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Sochůrek (30. Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner

Benátky

Hosnedl (Žalík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid

Sešívaní hokejisté přivítali na svém ledě Benátky nad Jizerou. Jednalo se o páté přípravné utkání a červenobílí již po čtvrté vyhráli. Po zlepšeném výkonu ve druhé a třetí třetině zvítězili 2:1. Mezi úspěšné střelce se zapsali Ondřej Panna a Aleš Furch.

Začátek byl z obou stran lehce pomalejší, ale po krátkém seznamování se do první příležitosti dostali hosté. Na konci šesté minuty najížděl z levé strany na Sochůrka Šír, ale ani nadvakrát nedokázal strážce sešívané klece překonat. Červenobílí odpověděli hned vzápětí dobrým pokusem Furcha, který využil zaváhání v obraně Benátek nad Jizerou. Jeho střela však minula o metr pravý roh branky gólmana Hosnedla.

V polovině první části dostali hosté příležitost v podobě dvou po sobě jdoucích přesilových her, v průběhu té první musel Sochůrek vytasit perfektní zákrok lapačkou proti střele Hanouska. O chvíli později byl na pokus Řepíka krátký i Sochůrek, Slavii však zachránilo břevno. Při rovnovážnému počtu hráčů na ledové ploše se do jedné z mála šancí Slavie dostal Petr Tejral, jeho zakončení však skončilo na helmě Hosnedla.

Sešívaní měli celou první třetinu velké problémy s aktivitou Benátek a museli si často pomáhat nedovolenými zákroky. Po jednom z nich se objevil v přesilovce hostů osamocen před odkrytou brankou Hanousek, bekhendový pokus ale nedokázal vměstnat mezi tři tyče, a tak mohl padnout gól na straně druhé. Štibingr v útočném pásmu mohutně napřáhl, avšak jeho tvrdý projektil dokázala obrana Středočechů zblokovat.

Po přestávce se červenobílí vrátili na led jako vyměnění a aktivita domácího týmu vyústila v první branku zápasu. Zdánlivě ztracený kotouč vydoloval v rohu hřiště Furch, předal ho na modrou čáru Štibingrovi a jeho nabídku k teči využil dobře postavený Ondřej Panna. Červenobílí se mohli poprvé radovat.

Další minuty pokračovaly v podobném trendu, v němž začala druhá třetina. Obě družstva se snažila o sympatický ofenzivní hokej. Ve dvacáté šesté minutě bylo vyrovnáno. Obrana Slavie úplně zapomněla na Václava Burdu, který usměrnil přesnou přihrávku Braida za bezmocného Sochůrka.

V polovině zápasu Slavia vystřídala gólmany zřejmě proto, aby spravedlivě rozložila porci minut strávených na ledové ploše. Čerstvý Šorf hned musel několikrát zasahovat, ale ani jeden z pokusů Benátek ho nepřekvapil. Ve 36. minutě se dostal po obrovské chybě Hosnedla do zakončení Jaša, ten však chybu hostujícího brankáře potrestat nedokázal. V poslední minutě prostřední části se ještě do úniku hnali Jeník se Špačkem, ale první jmenovaný nedokázal zakončit přesně, a tak oba týmy odcházely do kabin za nerozhodného stavu.

Do poslední části nastoupila Slavia znovu aktivněji než její soupeř a byla také po zásluze odměněna. Zmatku v obraně Benátek využil Valík, nahodil puk na Hosnedla, který ho vyrazil pouze k Aleši Furchovi, tomu nepřekážel ostrý úhel, ze kterého zakončoval a se štěstím propasíroval hrací předmět do hostující klece.

Slávisté si zbytek utkání pohlídali. Jeden z nebezpečných závarů při prázdné brance hostů vyřešil spolehlivý Šorf a poté se již sešívaní mohli radovat ze čtvrtého vítezství v řadě.

Ohlasy trenérů
Miloš Říha (HC Slavia Praha): „V první třetině byla znát únava, hodně jsme trénovali, ale nehráli jsme to, co jsme měli. Soupeř nás dobře napadal a měl více ze hry. Ve druhé třetině se to postupně zlepšovalo, od poloviny zápasu jsme se rozbruslili a začali mít dobrý přechod do útoku. Ve třetí třetině jsme zápas mohli pojistit brankou na 3:1, to se nestalo, ale myslím si, že jsme to měli dobře pohlídané, soupeř už neměl žádnou vyloženou šanci."

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Předvedli jsme tu velice zlepšenou hru ve všech herních činnostech, jak v obraně, tak i v útoku. Z naší strany to byl kvalitní výkon. Trápí nás produktivita. Hráli jsme aktivně, poctivě, jen mít lepší produktivitu.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více