Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. srpna 2018

Slavia podruhé v přípravě vyzve Litoměřice

Ještě před dlouho vyhlíženým duelem se Spartou čeká v úterý sešívané hokejisty další přípravné utkání. Červenobílí již podruhé v přípravě vyzvou soupeře z Litoměřic, tentokrát se slávisti představí na ledě Stadionu a budou moci prodloužit už čtyři zápasy trvající neporazitelnost.

Fanoušci hokejové Slavie zatím mohou být s průběhem přípravy spokojeni. Slávisti až na úvodní utkání s Kokšetau porazili své čtyři další soupeře a drží si tak zatím velice příznivou bilanci. Jedno z vítězných utkání zažili hokejisté z Edenu právě proti soupeři z Litoměřic, kterého po brankách Panny, Kohúta, Heldáka a Šagáta porazili na domácím ledě 4:1.

Přípravy na novou sezónu v Litoměřicích jsou v plném proudu

Litoměřice kromě prověrky s Pražany stihly odehrát další čtyři přátelská utkání. A také bilance týmu ze severu Čech je kladná. Stadion v prvních dvou zápasech letní přípravy porazil Kladno a rezervní tým EC Red Bull Salzburg. Poté následovaly porážky právě s červenobílými a Sokolovem. V posledním utkání porazily Litoměřice německý tým Lausitzer Füchse 4:3.

Po prvních přípravných zápasech přišly také změny na soupisce Litoměřic. S týmem se již dále nepřipravují Jan Walter, který odešel do Kadaně, ani Kryštof Hrala a Ondřej Sýkora. Celek z Kalich Arény ale doplnil z plzeňské juniorky Petr Eret a také Ondřej Procházka, který neuspěl na testech právě ve Slavii.

Kádr Slavie začíná dostávat finální podobu

Zdeněk Kubica bude hrát i v další sezoně za Slavii

Po čtyřech týdnech přípravy na ledě začíná dostávat kádr sešívaných reálnější obrysy. V pátek přistoupili trenéři k dalšímu zúžení kádru, tým opustil Jiří Hozák, který ve Slavii působil i v minulé sezóně, a na týdenní zkoušce neuspěl ani Lukáš Procházka.

„Původně jsme mysleli, že kádr na konci tohoto týdne zúžíme o pět hráčů, ale trápí nás teď trochu marodka, tak jsme se rozhodli zatím vyřadit tyto dva útočníky. Ti nás svými výkony nepřesvědčili o tom, že by měli mít místo v širším kádru,“ vysvětlil Miloš Říha.

Naopak smlouvu v kádru červenobílých si v uplynulých dnech zajistil Zdeněk Kubica, který je kmenovým hráčem Mladé Boleslavi a ve Slavii tak bude nadcházející sezónu hostovat.

Kubica se poprvé objevil v sešívaném dresu během krátké extraligové anabáze v sezoně 2009/10, podruhé do Edenu přišel v listopadu 2015 a postupně se stal jedním z klíčových útočníků týmu. Poslední dvě sezony odehrál téměř kompletní. V ročníku 2016/17 nasbíral ve 48 zápasech 24 bodů, v loňské sezoně si připsal 23 bodů v 51 utkáních.

I s Kubicou tak Slavia nastupuje v úterý do druhé poloviny přípravy. Prodlouží sešívaní šňůru zápasů bez porážky a budou pokračovat v dobrých výkonech i nadále? Odpověď nám nabídne utkání, jehož úvodní buly bude vhozeno v úterý 18:00 v litoměřické Kalich Aréně. Textový online přenos můžete sledovat zde.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více