Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. září 2018

Střelec Kubica po Přerovu: Určitě máme na čem stavět

Vstup do nového ročníku CHANCE ligy sešívaným nevyšel. Slavia se musela uklonit před soupeřem z Přerova, jenž odváží zpět na Hanou tři body za vítězství 4:2. Jednu ze dvou branek výběru Miloše Říhy vstřelil zkušený útočník Zdeněk Kubica, který však s výkonem pochopitelně spokojený nebyl. „Prohráli jsme a byli o dvě branky horší, proto odcházíme bez bodu,“ hodnotila nepříznivý výsledek slávistická čtyřiasedmdesátka.

Slavia na úvod sezony padla s Přerovem. Jaké momenty podle vás byly klíčové pro konečný výsledek?

Myslím si, že jsme ve druhé třetině oproti té první přestali hrát, už jsme tolik neútočili, navíc jsme tam měli málo střel a také jsme se moc netlačili do brány. Pak nám dali dva góly a to nás trochu opařilo. Sice jsme stačili do konce třetiny vyrovnat, ale to nestačilo.

Duel byl v mnoha pasážích vyrovnaný. Čím vás dokázali Zubři nejvíc přitlačit a přehrát?

Soupeř hrál jednoduše. Když nevěděl co s pukem, tak ho vyhodil ven a pod tlakem nic složitého nevymýšlel. To byl také jeden z rozhodujících faktorů.

Co se dá naopak ve hře sešívaných považovat za pozitivní?

Měli jsme tam pasáže, kdy jsme hráli dobře, rychle jsme soupeře napadali a obírali ho o puky. Na tom můžeme v dalších zápasech určitě stavět.

Jak se podle vás se zápasem popasovali mladí hráči, kteří hned v několika případech zažili soutěžní debut za A-tým?

Hráli dobře, přinesli nám na led dravost. Kluci ze čtvrté pětky ještě minulý rok působili v juniorce a nezklamali, musím je pochválit.

Vy sám jste vsítil první slávistickou branku nové sezony. Jak gólová situace vypadala?

Ondřej Panna z rohu přihrál Martinu Šagátovi, po jeho střele se přede mě odrazil kotouč a myslím si, že už má první dorážka skončila za brankovou čárou, gólman však puk ještě z branky vyrazil, ale poté jsem to tam už pověsil.

Na první trefu jste nemusel čekat dlouho, odpadla z vás nervozita?

Určitě. Pro mě je to jedině dobře, že na první branku nemusím dlouho čekat a nebudu tak v následujících zápasech nervózní.

Ve středu čeká hokejisty z Edenu další kolo v Českých Budějovicích, jak se na zápas s Motorem připravit a co vylepšit?

Určitě musíme ve středečním utkání dobře bránit, těžit ze soupeřových chyb a vyvarovat se těch vlastních, kterých bylo v prvním mistrovském utkání vskutku hodně a stály nás zápas. Tady vidím prostor ke zlepšení.

Autor Martina Kramerová, Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více