Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.9.2018

První tři body! Dorost si doma poradil s Kladnem

2. kolo, čtvrtek 13.9.2018, Slavia - Kladno
Slavia
4:3
0:1, 2:1, 2:1 - N 0:0 - 0:1
Kladno

Branky a nahrávky: 27. Vymětal (Greguss, J. Svoboda), 33. Altrichter (Srdínko, Horáček), 49. Srdínko (Horáček, Altrichter), 52. Slavíček (Kluch) – 3. P. Bareš (Hrabík, Tomšík), 35. Koštoval (Alscher), 48. Šapovaliv (Ticháček, Ullrych). Rozhodčí: Šmika – Zháňal, Hradil. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. Diváci: 41. Střely na branku: 43:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Pittr – Dráb, Čech, Stejskal, Srdínko, Horáček, M. Svoboda, Kluch – J. Svoboda, Malínek, Greguss, Jokl, Altrichter, Slavíček, Brummel, Hofmann, Rulc, Krásný, Vymětal

Kladno

Gabriška – Tomšík, Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Ticháček – Kouba, P. Bareš, Procházka, Sojka, Hrabík, A. Bareš, Nedvěd, Gardoň, Šapovaliv, Ullrych, Chrenka

Duel druhého kola dorostenecké extraligy nezačali slávisté ideálně. Už po třech minutách prohrávali a Rytíři byli aktivnějším týmem. Pražané se však nevzdali a po zlepšeném výkonu ve druhé a třetí třetině strhli přetahovanou o body na svou stranu. O výhře v základní hrací době rozhodlo ve třetím dějství skvělé sólo Šimona Slavíčka. Bod za výhru v nadstavbě si však s Edenu odvezli Kladenští, kteří v nájezdech proměnili všechno, sešívaní oproti tomu neuspěli ani jednou.

Červenobílí nevstoupili do utkání šťastně, o což se postaral hostující Pavel Bareš. Ten totiž ujel slávistickým obráncům už ve třetí minutě a svůj únik po levé straně zakončil s velkým klidem.

Pražané na tom mohli být ještě hůř. Ve velké šanci se zjevil opět Bareš. Adam se však na rozdíl od Pavla na listinu střelců nezapsal. Ve stoprocentní šanci totiž puk mezi kruhy netrefil ideálně a zamířil mimo.

Do druhé třetiny ale jako kdyby vstoupila jiná Slavia. Sešívaní hýřili aktivitou, která nakonec přinesla ovoce. Malínek sice ještě nedokázal ve 25. minutě doklepnout kotouč do odkryté sítě, dvě minuty nato už se ale slávisté radovali. Jakub Svoboda vybojoval kotouč na útočné modré čáře. Puk se následně dostal až k Matěji Vymětalovi, který nekompromisně zavěsil pod víko.

Pražané se dostali do vedení, Kladno srovnalo

A krátce po polovině základní hrací doby se domácí dočkali vedoucí branky. Srdínko tvrdě vypálil od modré čáry. Jeho pokus Gabriška vyrazil, jenže pouze před sebe, kde stál připravený Jakub Altrichter, který doklepl kotouč do sítě.

Rytíři však přispěchali s rychlou odpovědí. Ani ne dvě minuty po Altrichtrově trefě se totiž v přesilovce trefil Michal Koštoval. Pražané potom hráli v závěru dějství dlouhou dobu proti třem, jenže dvojnásobnou přesilovku nevyužili a v Edenu platil po dvou třetinách stav 2:2.

Slávistický útočný zmar zpečetila na začátku třetí části šance Altrichtera s Brummelem. Ti jeli ve dvou sami na brankáře, ale přihrávali si tak dlouho, až bylo pozdě. A tak přišel trest. Na trestnou lavici putoval Čech. V následné přesilovce nejprve kladenský kapitán Ticháček nastřelil tyč, ale chvilku nato Matyáš Šapovaliv s velkým klidem propálil domácího brankáře.

Sešívaným se povedlo podruhé v zápase otočit

Jenže kladenské vedení netrvalo dlouho. Kapitán Adam Srdínko dostal v přesilovce nabito na modré čáře a jeho pumelice prošla čistě až do sítě. Sešívaní se útočili dál a vyplatilo se. Altrichter sice ve stoprocentní šanci jen nastřelil gólmana, ale v 52. minutě přišla hokejová paráda v podání Šimona Slavíčka. Ten dostal o mantinel průnikovou přihrávku od Klucha, kličkou se zbavil obránce a samostatný nájezd zakončil bekhendem mezi nohy bezmocného brankáře.

Pražané potom přečkali i závěrečnou kladenskou hru bez brankáře a získali tři body za výhru v základní hrací době. Následovala ještě nadstavba o bonusový bod. V té po prodloužení následovaly samostatné nájezdy, v nichž byli šťastnější hosté. Ti proměnili všechny nájezdy a jako vítězný byl určen hned ten první z dílny Matyáše Šapovaliva. Rytíři si tedy z Edenu odvezli alespoň bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Cením si toho, že jsme zápas otočili. Prohrávali jsme proti jednomu z nejlepších týmů v soutěži. Už v přípravě proti nám hráli velice dobře. První třetinu jsme neodehráli vůbec dobře, soupeř byl lepší a zaslouženě vedl. My jsme se ale nevzdali, snažili jsme se a šli jsme si za vítězstvím. Za tu snahu jsme si ty tři cenné body zasloužili. Je jen škoda, že jsme v prodloužení a nájezdech nevybojovali bod navíc.“

Libor Procházka (Rytíři Kladno): „Řekl bych, že to bylo na extraligu dorostu kvalitní utkání. Bylo vidět hodně dobré nasazení. My jsme byli možná o něco lepší v první třetině, ale ve zbytku zápasu nás Slavia dostávala víc pod tlak než my ji. Nechce se mi přiznat, že jsme prohráli zaslouženě, ale myslím, že výsledek 4:3 odpovídá vývoji zápasu. Nájezdy jsou potom loterie, ale my jsme proměnili všechny tři, což hned rozhodlo. Odehráli jsme dobrý zápas, ale vždycky je co zlepšovat.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více