Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. září 2018

Do třetice konečně úspěch? Sešívaní vyzvou prostějovské Jestřáby

Sešívaní hokejisté za sebou mají první dvě utkání nové sezóny, na první bod i výhru však stále čekají. Po smolné porážce 2:4 s Přerovem totiž ve středu nestačili ani na ledě Českých Budějovic. Už zítra je ale čeká duel proti Prostějovu a příležitost nulové kolonky zaplnit. Prostějovští Jestřábi odehráli již tři zápasy, v nichž dvakrát vyhráli, prohráli pouze s Benátkami.

4. kolo: HC Slavia Praha vs. LHK Jestřábi Prostějov

Porovnání týmů
15. místo (0 b.)
Postavení v tabulce
7. místo (5 b.)
2:9
Skóre
13:13
Martin Ondráček (1+0)
Zdeněk Kubica (1+0)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Divíšek (5+2)
Martin Ondráček (1 gól)
Zdeněk Kubica (1 gól)
Nejlepší střelec
Tomáš Divíšek (5 gólů)
Nikdo
Nejproduktivnější obránce
Jan Zdráhal (0+3)
Lukáš Sochůrek (57,14 %)
Úspěšnost brankářů
Jakub Neužil (89,39 %)
Tomáš Štůrala (83,33 %)
České Budějovice - Slavia 5:0
Poslední zápas
Prostějov - Jihlava 3:2

Nelichotivé poslední místo a skóre 2:9. Taková je bilance slávistických hokejistů po dvou zápasech nového ročníku CHANCE ligy. Svěřenci Miloše Říhy nejdříve v sezónním debutu prohráli 2:4 s Přerovem a lépe se jim nedařilo ani ve středu proti budějovickému Motoru.

Sešívaní inkasovali už po 39 sekundách a v sedmé minutě museli jen smutně sledovat skóre 0:3. To těsně před první sirénou navýšil domácí Lukáš Endál a ve 42. minutě gólový výčet zápasu završil Karel Plášil. Slavia doplatila na neproměňování šancí, když nedokázali za brankáře Jaroslava Strmeňa propasírovat ani jednu ze 30 střel.

7:5
Skóre obou týmů ve vzájemných utkáních minulého ročníku ve prospěch Prostějova.

„V úvodu jsme poslali soupeře do vedení. Udělali jsme zbytečné fauly a hned jsme několikrát inkasovali. Na to se musíme lépe připravit, nemůže do zápasu takhle vstupovat. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli a už to bylo lepší, ovšem museli bychom proměnit nějaké šance, abychom se vrátili do zápasu,“ hodnotil duel trenér Říha.

„Rozhodly rychlé góly. Myslím, že Motor do toho vlétl daleko lépe než my. My jen koukali, jak do toho šli,“ vybral první třetinu za klíčový okamžik střetnutí obránce Milan Antoš.

On i jeho spoluhráči ale rozhodně neztrácejí odhodlání a motivaci napravit nepovedený začátek sezóny.

„Musíme do toho jít víc koncentrovaně a věřím, že zápas zvládneme. Pro nás teď bude největší cíl, abychom doma urvali body a už žádné neztratili,“ burcuje osmnáctiletý zadák.

Vyrovnaná bilance i dobrý vstup do sezóny

Prostějov vstupoval do letošní sezóny s ambicí navázat na loňský ročník, v němž skončil na šestém místě a po roční odmlce si znovu zahrál čtvrtfinále. V něm ale podobně jako v roce 2016, kdy mu stopku vystavili právě sešívaní (vyhráli tehdy 4:0 na zápasy), prohráli - v šesti utkáních je vyprovodili kladenští Rytíři.

Jestřábi museli přes léto skousnout odchody důležitých opor Jana Rudovského, Marka Drtiny a Dušana Žovince, ale podařilo se jim sehnat solidní náhrady. Myšleny jsou jimi podpisy Marka Račuka, Lukáše Žálčíka a Jana Zdráhala, v týmu navíc zůstávají loňský nejproduktivnější hráč soutěže Tomáš Nouza a nejlepší střelec první ligy Tomáš Divíšek.

Právě on zatím vévodí oběma hlavním statistikám. S pěti brankami ve třech zápasech vede před přerovským Matoušem Kratochvilem, se sedmi body se pak dělí o první místo se vsetínským Mitchellem Theoretem. Pět bodů zapsali do statistik také Račuk a Nouza, na něž si slávistická obrana bude muset dávat pozor.

Račuka si červenobílí pamatují velmi dobře, v loňské sezóně totiž od listopadu oblékal slávistický dres. Po přestupu ze Znojma stihl nastoupit do 24 zápasů, v nichž zaznamenal 21 bodů, dalších šest bodů pak nasbíral v osmi střetnutích play off.

Marku Račukovi se ve Slavii dařilo, ve 24 utkáních zaznamenal 21 bodů.

Produktivita se samozřejmě odráží od výborných týmových výsledků. Prostějov na úvod sezóny zdolal po prodloužení 6:5 Vsetín, pak sice podlehl 4:6 Benátkám, ale chuť si spravil ve středu proti jihlavské Dukle, kterou porazil 3:2.

Co se týče vzájemných utkání, byli na tom oba soupeři v minulém ročníku víceméně stejně. Prostějovští obrali Slavii o body v obou zápasech z Edenu (0:3 a 1:2), sešívaní pak uspěli na Hané 1:0 a 3:2 v nájezdech.

„Myslím si, že se musíme zaměřit hlavně na přesilovky, abychom z nich dávali góly. Když ale budeme hrát tak, jak jsme dnes hráli s Jihlavou, tak to dopadne dobře,“ říkal pro prostějovský web po vítězném zápase s Jihlavou útočník Vojtěch Krejčiřík.

Zápas má naplánované buly v 17:00, a zatímco prostějovští by rádi navázali na dvě výhry z úvodních třech zápasů, slávisté pomýšlejí na své premiérové vítězství. Přijďte je podpořit přímo do Edenu!

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více